7 húsbavágó konyhatrükk

Tudod, hogy melyik húst milyen irányban szeleteld? Más hasonlóan fontos trükkökkel együtt ezt is megtudhatod az alábbi cikkben, sőt, a végén egy vásárlási tippet is adunk! (x)

Vágod az irányt?

Sertés-, marha- és bárányhús esetében is mindig a hús szálirányára merőlegesen, szárnyasok darabolásánál pedig mindig az ízületeknél vágj.

Grilltitok

A grillezett hús omlósabb és puhább lesz, ha a sütés után egy kis vajat kensz rá és hagyod elolvadni.

Kolbászhéjtrükk

Ha előtte hideg vizet engedsz rá, a füstölt kolbász hártyavékony héja is könnyedén eltávolítható.

Szalámikozmetika

Ha a már megkezdett szalámirúd végére egy szelet szalonnát teszel, sokkal tovább megőrzi a színét és a frissességét is.

A pörkölt forrón szereti

A pörköltek vagy raguk elfőtt levét mindig forró vízzel pótold, mert a hideg víztől a hús megedződhet és a főzés is sokkal tovább tarthat.

Só-time

Ha a rántani való húsokat csak közvetlenül a panírozás és sütés előtt sózod meg, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a végeredmény.

Tejfürdő a feszes bőrért

A kolbászok héja nem fog felrepedni sütés vagy főzés közben, ha előtte néhány másodpercre tejbe áztatod őket.

Vásárlási tipp

Ha kedvet kaptál a sütés-főzéshez, a vásárláshoz is van egy biztos tippünk: válaszd mindig a kiváló hazai minőséget! A Coop üzletekben otthonos környezetben mindig garantált minőségű és friss magyar húsfélék között válogathatsz, barátságos eladók szakértő segítségével. Így velünk együtt Te is sokat tehetsz közös értékeinkért – ráadásul a Coop Hazai Hetek alkalmából most még kedvezőbb áron juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez!

A Coop akciós termékeit keresd itt!

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

„Életminőségünk romlásának okai 80%-ban a bélben keresendők" – Interjú Dr....

Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...