7 étterem Erzsébetvárosban, amit a magyar közönség is imád

Erzsébetváros ízei, avagy 7 étterem 7-féle alkalomra a 7. kerületben – Budapest összes kerülete közül a legkisebb területű, egyúttal a legnagyobb népsűrűségű is a VII. kerület, régies nevén Erzsébetváros. Most az itt található, helyiek által is kedvelt éttermeket ajánljunk nektek.

A hetedik kerület a hazánkba látogató (buli)turisták egyik legfőbb célpontja, ennek nyomán Erzsébetváros tobzódik a vendéglátóhelyekben. Olyan éttermeket ajánlunk, amelyek méltán érdemelték ki a magyar vendégek hűségét és szeretetét.

  • A megnyitása óta Pest kedvence: Dobrumba

Nevében a lokációja: a Dob és Rumbach Sebestyén utca sarkán nyitott étterem kulthely az első pillanattól. A legjobbkor tapintottak rá egy hiányra a fővárosi éttermi felhozatalban: a mindannyiunkhoz közel álló, Budapesten mégis kevéssé reprezentált közel-keleti és mediterráneumi konyhák közül olyan nemzetek ízeit is felmutatják, mint a grúz, örmény, török, marokkói. Kis tálak, nagy ízek, lelkes törzsközönség.

Dobrumba - Facebook

Dobrumba

Budapest VII. kerület, Dob u. 5.

  • Méltatlanul keveset hallunk róla: Remma’s Bistro

Erzsébetvárosban minden sarokra jut „egy jó hely”. Olyan kulthelyekre, ahová a helyi értelmiség jár iszogatni, a menő arcok mulatni, vagy éppen kiemelkedően jó a konyha. A Remma’s éppen ilyen, mégis egy kevésbé gyakran hivatkozott hely. Mindenkit csak arra tudunk biztatni, hogy tegyen egy próbát vele: a két séf olyan ízeket produkál akár a zúzából, rántott szeletből vagy tejberizsből, amiért később is vissza akarunk majd jönni.

Vörösboros zúzapörkölt - Remma’s Bistro / Facebook

Remma’s Bistro

Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén u. 7.

  • Ahol nem csak múló divat a kézműves burger: Tuning Burger

A Tuning Burger fogalom a hazai burgerrajongók körében. A burgerforradalom kirobbanása és tetőzése óta kezdenek helyükre kerülni a dolgok, és már nem minden második vendéglátó vállalkozó látja csak a gyors haszonszerzést a műfajban. Nos, az Erdélyi Róbert vezette Tuning soha nem ehhez a körhöz tartozott: átgondoltan felépített gourmet burgereik olyan műgonddal készülnek, amivel a legtöbbet hozzák ki Amerika nemzeti ételéből: két kéz és felgyűrt ingujj szükséges a Tuning burgereihez.

Tuning Burger - Facebook

Tuning Burger

Budapest VII. kerület, Akácfa u. 45.

  • Tasnádi Ákos séf örömkonyhája: Macesz Bisztró

A Macesz Bisztró nyújtja az egyik legszerethetőbb megközelítését a tradicionális magyar-zsidó konyhának: a mai városi ember nyelvén szólal meg, könnyítve-modernizálva a régi recepteken, a tradíciók nehézkedése nélkül. Tasnádi Ákos séf sok geggel szórta meg az étlapot, a ludaskása például kacsából készül, fejet hajt a legjobb hazai alapanyagok előtt is, a tatár bifsztek magyar tarkából, a szarvasgerinc Zselicről érkezik.

Macesz Bisztró - Facebook

Macesz Bisztró

Budapest VII. kerület, Dob u. 26.

  • Szép csendben a topon: Esca.

Az aprócska Escát olyan címkékkel lehet meghatározni, mint progresszív, skandináv, gourmet. Fehér Gábor séf-tulajdonos szerzői konyhája 2015 óta működik különösebb csinnadratta nélkül, vacsoraidőben megnyitva: négyfogásos menüsor és kistányéros, úgynevezett small plate kínálattal várja a natúr ízeket és natúr borokat értékelő vendégeit. A francia Le Cordon Bleu szakácsiskolában a szakmája alapjait sajátította el a séf, de a látványkonyhás kis butikétterem a kortárs skandináv stílus képviselője a Dohány utcában.

Esca - Facebook

Esca.

Budapest VII. kerület, Dohány u. 29.

  • Ahol a reggeli este hatig tart: STIKA

A bőséges tojásreggelik menőbbek, mint valaha, és a pesti felhozatalban ehhez a STIKA is hozzátesz. Nem megúszós Benedicteket készítenek: tisztességesen, angol muffin alapon Benny néven keressük az étlapon, de kielégítve a bulituristk igényeit, igazi másnaposságorvosoló étlappal várnak, 170 grammos Angus-marha pogácsás Breakfast burgerrel és steak szendviccsel, és persze gintonic, vodka-limonádé, Mimosa koktél és Aperol Spritz is szerepel a brunch étlapon.

Céklás rizottó kecskesajttal - STIKA Budapest / Facebook

STIKA

Budapest VII. kerület, Dob u. 46/a

  • Eszti nénihez címezve: Anyám szerint

Egy brunch helyet is ajánlunk a kerületből: az Anyám szerint minden hétköznap délután négyig, hétvégente délután háromig vár. Éhen biztosan nem maradunk, ahogyan egy igazi jó anyukánál sem: meleg reggelikkel, süteményekkel és egészséges ételválasztási lehetőségekkel is várnak. Egyszerűen jó fellépcsőzni az emeletre, és a pesti napi rohanásból egy kicsit ott ragadni, mint anyukánknál.

Édes bundás kenyér - Anyám szerint / Facebook

Anyám szerint

Budapest VII. kerület, Wesselényi u. 25.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Remma’s Bistro / Facebook


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek