Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 lépés, hogy tökéletes pikniket szervezz

Itt a piknikszezon, azonban ahhoz, hogy önfeledten élvezhesd a természetben töltött órákat, érdemes előre, tudatosan felkészülni. Íme 5 lépés a tökéletes piknikhez. (x)

Talán még sosem értékeltük úgy a szabad levegőn töltött időt és a személyes baráti beszélgetéseket, mint most. A piknik épp ezt a kettőt ötvözi, így nem is kell külön indok, hogy hétvégén, az egyre hosszabb nappaloknak köszönhetően pedig akár hétköznap munka után, egy fűbe terített pokróc körül gyűljünk össze a szeretteinkkel a város parkjaiban. Azért, hogy minden flottul menjen, összeszedtük, mire figyelj a szervezésnél. Ráadásul, ha nem tudtad volna, a Woltról is rendelhetsz ételt a helyszínre, ugyanis több budapesti parkba is szállítanak a felejthetetlen piknikélményért!

Ha ez nem lenne elég, íme két nyomós és tudományosan alátámasztott érv a rendszeres piknik mellett:

  • kutatók egy kísérlet során arra jöttek rá, hogy ha hetente legalább 120 percet töltesz zöld környezetben (ez akár egy városi park is lehet), akkor boldogabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb leszel
  • szintén kísérlet igazolja, de tudományos vizsgálódás nélkül is mindenki tudja: a barátokkal töltött idő feltölt, javítja a kedélyállapotot, és boldogabbá tesz.

Lássuk, mit kell tenned ahhoz, hogy tökéletes legyen a pikniked:

1. Tervezés: válaszd ki az időpontot és a helyszínt

Az első és a legfontosabb, hogy legyen fix helyszín és időpont. Gondold végig, melyik budapesti zöld terület van mindenkinek kényelmes távolságban, ahol elfértek stb. Az időpontnál szintén vedd figyelembe, hogy kinek mikor lenne jó, illetve kalkuláld bele az időjárást is. A nyár elég szeszélyes tud lenni, ezért az a biztos, ha kiválasztasz egy tartalék esőnapot. Szülinapi piknik esetében, amikor önkényesen döntesz az időpontról, ne felejts el kellő időben szólni minden meghívottnak, hogy ennek tudatában szervezzék a programjaikat.

2. Oszd ki egyértelműen a feladatokat

A piknik egyik legfontosabb szabálya, hogy mindennek legyen felelőse, és ne a másikra kelljen mutogatni a helyszínen, amiért nincs pokróc. Nincs piknik pokróc nélkül, ezért ez semmiképp se felejtődjön el, a résztvevők számától függően pedig akár több is kellhet belőle. Egy napernyő is jó, ha van kéznél, de az olyan apróságok se maradjanak ki, mint a kártya, társasjáték, dugóhúzó, szalvéta stb.

3. Szórakoztató programok

A kártya és a társasjáték át is vezet a következő pontra, ami a programok kérdése. Lehet, hogy csak egy jóízű beszélgetés kerül terítékre, de fel lehet dobni valamilyen programmal az együtt töltött időt. A táblajáték a klasszikus választás, de az interneten rengeteg olyan feladat elérhető, amelyek a résztvevők közötti kapcsolatot fejlesztik. Apróbb eszközök, papír, írószer szokott ezekhez kelleni, és van olyan is, amelyek előzetes felkészülést, kutakodást igényelnek. A nyári táborokban népszerű 'gyilkosos' játék és egyebek akkor is szórakoztatóak, ha a résztvevők már kinőttek a táborozós korból.

4. Ebéd a Woltról

Elég időbe telik jól megszervezni egy pikniket, az ételek elkészítése pedig erre csak rátesz. Ha a kikapcsolódás a cél, inkább bízd profikra az elemózsiát: a Wolt-rendelés pár kattintással kész, nincs macera, csak finom ételek. Igen, akár egy hatalmas zöld mező közepén is ülhetsz, a Wolt futára oda is elszállítja neked az ételt. Ehhez nem kell beírnod a pontos címet, hanem a tartózkodási helyed alapján egy kis virtuális gombostűt kell elhelyezned a térképen, illetve ha van valamilyen jellegzetesség, fa, szobor a közelben, a megjegyzés rovatban jelezheted a futárnak, hogy könnyen megtaláljon. Amennyiben mégsem sikerülne ez elsőre, telefonon keresni fog a futár, de az ügyfélszolgálat is azonnal segít, hogy gyorsan célba érjen a rendelés. A Wolt teljes kiszállítási területén - itt tudod megnézni - lehetőséged van erre, így többek között például a Margit-szigeten, a Városligetben, a Hajógyári-szigeten, a Szabadság téren, az Erzsébet téren, a Tabánon, a Vérmezőn vagy a Városmajorban is megrendezheted a pikniked.
Azért is jó ez a megoldás, mert egy spontán pikniknél sem marad senki éhesen, vagy ha épp csak kiülnél napközben a közeli zöldbe, akkor is megérkezik a Woltos rendelés 35 percen belül.

Kedvenc piknikes fogásaink

Ciabatta cotto sonkával és sajttal a Sarki fűszerestől

Pikáns marha empadana az Empadana Story-ból

Cheesus Christ pizza a Blitz Pizzától

#nembor sörválogatás a Bortársaságtól

Ca Loreja Lugana 2018 fehérbor a D.O.C. Vino Bartól

5. Ne maradjon szemét a piknik után

A Woltról rendelt ételek csomagolásban érkeznek, így ilyenkor extra figyelmet kell fordítani arra, hogy ne maradjon semmilyen szemét a piknik helyszínén. Minden felesleges szemét kerüljön a kukába, ami pedig újrahasznosítható, az menjen a megfelelő gyűjtőbe. Mások is szeretnék tisztán élvezni azt a kis darabka városi természetet, ezért takaríts úgy, mintha egy bűntény helyszínén lennél: ne maradjon nyoma, hogy bármi is történt ott.

Címlapkép: Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!