5 étel, amit az orvosok sosem tennének a tányérjukra

A következő ételek tiltólistán vannak a táplálkozástudományban jártas szakembereknél. Nézzük, melyek ezek!

Tanulmányok, kutatási eredmények ezrei támasztják alá, hogy az elmúlt években jelentősen megemelkedett a túlsúlyos és elhízottak száma, ami növelheti több krónikus betegség kialakulásának kockázatát.

Most táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek mondták el, melyek azok az ételek, amiket tiltólistára tettek az egészségük megőrzése érdekében.

 Sült krumpli

Dietetikusok, táplálkozástudományban jártas szakemberek többsége tiltólistára helyezi a sokunk által imádott sült krumplit.

„Nem eszem sült krumplit és olajban sült ételeket, mert rengeteg telített zsírsav van bennük, ami kedvezőtlenül hat a rossz koleszterin szintre” – mondta Francesca Beretti, táplálkozástudománnyal foglalkozó biológus.

Gumicukor

Igen, ennek a közkedvelt finomságnak is búcsút kell inteni, ha jót akarunk magunknak. Rengeteg cukrot, mesterséges édesítőszert tartalmaz, emellett ízfokozókban és szintetikus színezőanyagokban is gazdag.

Tartós pékáru

Az előre csomagolt tartós pékáruk, mint a muffin, fánk és croissant legtöbbször finomított lisztből, cukorból és transzzsírokból készült. Ezek megemelik a vércukrot, hosszú távon pedig szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere betegségeket okozhatnak.

Gyümölcsjoghurt

A szakemberek szerint ez az egyik legbecsapósabb étel, mert a zsírszegény változata is bővelkedik hozzáadott cukorban. Helyette a natúr joghurtot javasolják.

Virsli

Néhány kivételtől eltekintve a virsli silány minőségű hozzávalókból készül, amikhez adalékanyagot, ízfokozókat, tartósítószert adnak. Szóval jobb elkerülni!

Forrásunk volt.


Olvass még a témában:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek