Tanulmányok, kutatási eredmények ezrei támasztják alá, hogy az elmúlt években jelentősen megemelkedett a túlsúlyos és elhízottak száma, ami növelheti több krónikus betegség kialakulásának kockázatát.
Most táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek mondták el, melyek azok az ételek, amiket tiltólistára tettek az egészségük megőrzése érdekében.
Ételek, amelyek a gasztroenterológusoknál tiltólistán vannak
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
Németh OrsiEzeket az ételeket felejtsd el a dietetikus szerint, ha fogyókúrázol
Minden fogyókúrázó tudja, hogy néhány alapanyagról muszáj lemondani ebben az időszakban. Nézzük, melyek azok a fogások, amiket mindenképpen tiltólistára kell tennünk a dietetikus szerint!
Bodon Judit dietetikusAz egészségünk bánhatja: íme, 3 hétköznapi étel, amit tilos újramelegíteni
Mindenki igyekszik elkerülni, hogy étel kerüljön a kukába, és szép is a maradékmentés, azonban érdemes körültekintőnek lenni, ha már nem friss ételt melegítenénk újra. Most mutatunk 3 olyan hétköznapi fogást, amit jobb, ha inkább hidegen fogyasztasz el. Napi Tippünk következik.
NosaltySült krumpli
Dietetikusok, táplálkozástudományban jártas szakemberek többsége tiltólistára helyezi a sokunk által imádott sült krumplit.
„Nem eszem sült krumplit és olajban sült ételeket, mert rengeteg telített zsírsav van bennük, ami kedvezőtlenül hat a rossz koleszterin szintre” – mondta Francesca Beretti, táplálkozástudománnyal foglalkozó biológus.
Gumicukor
Igen, ennek a közkedvelt finomságnak is búcsút kell inteni, ha jót akarunk magunknak. Rengeteg cukrot, mesterséges édesítőszert tartalmaz, emellett ízfokozókban és szintetikus színezőanyagokban is gazdag.
Tartós pékáru
Az előre csomagolt tartós pékáruk, mint a muffin, fánk és croissant legtöbbször finomított lisztből, cukorból és transzzsírokból készült. Ezek megemelik a vércukrot, hosszú távon pedig szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere betegségeket okozhatnak.
Gyümölcsjoghurt
A szakemberek szerint ez az egyik legbecsapósabb étel, mert a zsírszegény változata is bővelkedik hozzáadott cukorban. Helyette a natúr joghurtot javasolják.
Virsli
Néhány kivételtől eltekintve a virsli silány minőségű hozzávalókból készül, amikhez adalékanyagot, ízfokozókat, tartósítószert adnak. Szóval jobb elkerülni!
Olvass még a témában: