5 dolog, amire jó a zsírpapír a konyhában - Nem csak sütésre használhatod!

A zsírpapír lerövidítheti a takarítási időt, megóvhatja a vágódeszkádat, és a mikródat is. Így segíthet a zsírpapír időt spórolni a házimunkában!

Ha a zsírpapírt eddig csak a sütéshez használtad, itt az ideje, hogy felfedezd, mennyi mindenben segíthet neked ez az egyszerű papír.

Szekrény tetejére

Ugye, nálad is fulladt már kudarcba a takarítási kísérlet, amikor a konyhaszekrény tetejét akartad megtisztítani a zsíros lerakódástól? Tény, hogy a konyhaszekrény teteje nem sorolható a heti rutin takarítási feladatok közé, ezért bőven van ideje a kosznak is megtapadni a felületén. Kíméld meg magad a suvickolástól, és tegyél zsírpapírt a szekrény tetejére, amit elég lesz havonta egyszer cserélni, és a tisztasággal sem lesz probléma.

Hűtőszekrény tartódobozaiba

Megértjük, ha a hűtő tisztítása nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaid közé, de a higiénia miatt muszáj újra és újra kitakarítani. A hűtő tartó rekeszei még akkor is kényes pontnak számítanak ha nincs rendszeresen az aljukon felejtett paradicsom, egy ráncos héjú alma, vagy egy-egy fonnyadó zöldség. Tégy a rekeszek aljába zsírpapírt, és néhány hetente cseréld le egy újra, így egy mozdulattal tisztává varázsolhatod a tárolókat.

Vágódeszkára

Nemcsak tisztítani lesz könnyebb a fa vágódeszkádat, de tovább veheted hasznát is, ha zsírpapírral borítod. A nyers hús előkészítésénél, klopfolásánál eleve higiénikusabb, és a mosogatásnál sem kell attól tartanod, hogy a deszka réseiben baktériumok telepedtek meg.

Sajt csomagolására

Ha te is alufóliába vagy folpackba csomagolod a sajtot, akkor itt az ideje, hogy megismerd a zsírpapír egy új oldalát. Ha zsírpapírba csomagolod a sajtot, és úgy teszed a hűtőbe, akkor nem zárod el a levegő útját, nem fog bepenészesedni a sajt, így tovább marad friss.

Mikróba

Ha nem akarod, hogy melegítés közben szétfröcsögjön az étel, de nincs műanyag, mikróba tehető fedőd, akkor használj zsírpapírt. Takard le a tányérodat zsírpapírral, így anélkül melegszik át az étel, hogy a mikródat utána ki kellene takarítanod.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili