4 jó program még erre a hétre

Alig maradt már valami októberre. Az előttünk álló hét a Halloween és a Mindenszentek jegyében telik majd.

4. TökJó Fesztivál, Érd – október 31.

Búcsúztassuk együtt a hervadó természetet vidám töklámpásokkal!

Készítsd el töklámpásodat, vagy vidd el, amit otthon faragtál! A programok kora este kezdődnek, hiszen a világító töklámpások és mécsesek szürkületben és sötétben igazán látványosak. A résztvevők szórakozásáról zene, tánc és forralt bor gondoskodik, de természetesen számtalan tökből készült finomságot is lehet majd kóstolni. A szervezők arra bíztatnak mindenkit, hogy érkezzen jelmezben erre az érdi fesztiválra, hogy a Fő téri jelmezes halloween felvonulás minél ijesztőbb legyen.

Kattints a részletekért!


4. Sütő „Tökös” Napok, Szilvásvárad, november 1-3.

Hétvége a Halloween jegyében a Völgy Étteremben.

A Sütő "Tökös" Napok vidám hangulattal, rengeteg felnőtt- és gyermekprogrammal várják az érdeklődőket. Népi ügyességi játékok kipróbálása, arcfestés, agyagozás, lufibohóc, töklámpás készítése, zenés táncház és hangszerbemutató, bűvész bemutató, gólyalábasok.

Kattints a részletekért!


Egy falat Kína, Budapest – november 2.

8000 kilométer egy séta alatt. – Fedezzük fel együtt a budapesti Kínát!

A helyi kínai kolónia a rendszerváltást követően az egykori Ganz művek környékén telepedett le, ahol a hírhedt kínai piac standjai mellett éttermeket, fűszerboltokat, utazási irodákat is fenntartanak, hogy otthon érezzékmagukat az itt lakó ázsiaiak. A séta során a résztvevők meglátogatják a ruhaboltok között megbújó minipacokat, streetfood árusokat, hogy aztán az igazi gasztro-kalandok felé vegyék az irányt. A “Nem étterem” feliratú kínai étkezdében a szervezők hamisítatlan ázsiai hangulatban ételkóstolót tartanak a leghíresebb fogásokból, hogy aztán egy kis “főzőiskola” játékra hívják a résztvevőket. Mindeközben persze nem csak gasztronómiáról lesz szó, megismerkedhetünk Petőfi kínai népszerűségének történetével, egy bubble tea boltnál a kínai teákról, egy masszázsszalonnál pedig a nyugaton is egyre népszerűbb hagyományos keleti gyógyászatról hallhatunk sok érdekességet. A végén természetesen visszakanyarodnak az ételek világához, s a résztvevők egy “húsostáskagyárba” látogatnak el, hogy a sétát méltó módon befejezve meg is kóstolják a kínaiak eme kedvenc ünnepi ételét.

Kattints a részletekért!


Édességhegy Ünnepe, Somogyvámos – november 3.

Édességhegy a Krisna-völgyben.

Ezen a fesztiválon több mint 2000 kg különlegesen ízletes édességet készítenek el és ajánlanak fel Srí Krisna örömére. Sőt, még egy "hegyet" is emelnek belőle! A nagyszabású ceremóniát követően pedig a finom csemegéket a hívők szétosztják a vendégek között, amit talán nem meglepő, hogy a gyerekek várnak a legjobban!

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!