4 jó program még erre a hétre

Alig maradt már valami októberre. Az előttünk álló hét a Halloween és a Mindenszentek jegyében telik majd.

4. TökJó Fesztivál, Érd – október 31.

Búcsúztassuk együtt a hervadó természetet vidám töklámpásokkal!

Készítsd el töklámpásodat, vagy vidd el, amit otthon faragtál! A programok kora este kezdődnek, hiszen a világító töklámpások és mécsesek szürkületben és sötétben igazán látványosak. A résztvevők szórakozásáról zene, tánc és forralt bor gondoskodik, de természetesen számtalan tökből készült finomságot is lehet majd kóstolni. A szervezők arra bíztatnak mindenkit, hogy érkezzen jelmezben erre az érdi fesztiválra, hogy a Fő téri jelmezes halloween felvonulás minél ijesztőbb legyen.

Kattints a részletekért!


4. Sütő „Tökös” Napok, Szilvásvárad, november 1-3.

Hétvége a Halloween jegyében a Völgy Étteremben.

A Sütő "Tökös" Napok vidám hangulattal, rengeteg felnőtt- és gyermekprogrammal várják az érdeklődőket. Népi ügyességi játékok kipróbálása, arcfestés, agyagozás, lufibohóc, töklámpás készítése, zenés táncház és hangszerbemutató, bűvész bemutató, gólyalábasok.

Kattints a részletekért!


Egy falat Kína, Budapest – november 2.

8000 kilométer egy séta alatt. – Fedezzük fel együtt a budapesti Kínát!

A helyi kínai kolónia a rendszerváltást követően az egykori Ganz művek környékén telepedett le, ahol a hírhedt kínai piac standjai mellett éttermeket, fűszerboltokat, utazási irodákat is fenntartanak, hogy otthon érezzékmagukat az itt lakó ázsiaiak. A séta során a résztvevők meglátogatják a ruhaboltok között megbújó minipacokat, streetfood árusokat, hogy aztán az igazi gasztro-kalandok felé vegyék az irányt. A “Nem étterem” feliratú kínai étkezdében a szervezők hamisítatlan ázsiai hangulatban ételkóstolót tartanak a leghíresebb fogásokból, hogy aztán egy kis “főzőiskola” játékra hívják a résztvevőket. Mindeközben persze nem csak gasztronómiáról lesz szó, megismerkedhetünk Petőfi kínai népszerűségének történetével, egy bubble tea boltnál a kínai teákról, egy masszázsszalonnál pedig a nyugaton is egyre népszerűbb hagyományos keleti gyógyászatról hallhatunk sok érdekességet. A végén természetesen visszakanyarodnak az ételek világához, s a résztvevők egy “húsostáskagyárba” látogatnak el, hogy a sétát méltó módon befejezve meg is kóstolják a kínaiak eme kedvenc ünnepi ételét.

Kattints a részletekért!


Édességhegy Ünnepe, Somogyvámos – november 3.

Édességhegy a Krisna-völgyben.

Ezen a fesztiválon több mint 2000 kg különlegesen ízletes édességet készítenek el és ajánlanak fel Srí Krisna örömére. Sőt, még egy "hegyet" is emelnek belőle! A nagyszabású ceremóniát követően pedig a finom csemegéket a hívők szétosztják a vendégek között, amit talán nem meglepő, hogy a gyerekek várnak a legjobban!

Kattints a részletekért!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek