3 szabály a mindennapos étkezéshez

Korábban már írtunk arról, hogyan kerülheted el a túlzabálást. De ennél sokkal többről van szó. Az egészségünkről!

Ha ezt a néhány alapszabályt betartod, már tettél valamit szervezeted működéséért!

Az egészséges táplálkozás életvitelünk, mindennapjaink része kellene, hogy legyen, betartva a napi ötszörös étkezést és a megfelelő folyadékpótlást. Ezek mellett pedig ne felejtkezzünk meg az alábbi három szabályról sem!

Kütyük

Felejtsd el a tv előtt evést! Tudjuk, nem könnyű… hazaesel a munkából, és semmi másra nem vágysz, csak hogy agyatlanul bambulj ki a fejedből, miközben feltett lábakkal falatozol a kanapén. Sokan pedig szimplán utálunk egyedül enni, a tv pedig valahogy enyhíti a magányérzést.

Laptop? Na igen, az a másik. Annyi a munkád, hogy hazaérkezés után már ülsz is a gép elé, igaz? Belátjuk, sajnos sokszor előfordul. De nem igaz, hogy nem tudunk annyi időt szánni magunkra, hogy rendesen fogyasszuk el az elemózsiánkat. Rosszat tesz egyrészt azért, mert a kütyüjeinken a kutatók szerint sokkal több baktérium van, mint egy átlagosan karbantartott wc-ben - ezt pont nemrég olvastam. A másik, hogy ha zaklatottak vagyunk evés közben és mással is foglalatoskodunk, akkor sokkal valószínűbb, hogy többet eszünk, hiszen a figyelmünk nem az étkezésre fókuszál. Nem rágjuk meg az ételt rendesen, elmarad az evés öröme, olyan, mintha nem is ettünk volna, holott akár kétszer annyit is képesek vagyunk ilyenkor betermelni. Ez hasi puffadást is okozhat, és jóval nehezebb lesz az emésztés – ilyenkor pedig beáll a kajakóma.

Ne tévesszük össze a szomjúságot az éhséggel!

Ha nemrég ettél, de még mindig úgy érzed, hogy nem laktál jól, várj. Valójában lehet, hogy csupán szomjas vagy. Sokan összekeverik a két érzést. Ha nem vagy biztos abban, amit tapasztalsz, igyál egy pohár vizet lassan kortyolgatva. Fél óra múlva kiderül, melyikről is volt szó.

Az élelmiszer üzemanyag

Vagyis - mint már többször említettük – az vagy, amit megeszel! Ha életmódváltásba vagy épp diétába kezdtél és könnyebb ételeket fogyasztasz, mint korábban, de evés után elmarad a teltségérzeted, az nem jelenti azt, hogy még több étekre van szükséged. Azt pedig végképp nem, hogy újra a régi étrendet kellene követned. Tarts ki!

Ha már úgy döntöttél, hogy természetes, tiszta és egészséges élelmiszereket eszel, nem pedig feldolgozott, silány ételeket, akkor hidd el, a tested prémium üzemanyagokkal töltöd fel, ami idővel lehetővé teszi a jó közérzetet, és sokkal lendületesebben, aktívabban telnek majd a napjaid!

(via: fitsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek