3 szabály a mindennapos étkezéshez

Korábban már írtunk arról, hogyan kerülheted el a túlzabálást. De ennél sokkal többről van szó. Az egészségünkről!

Ha ezt a néhány alapszabályt betartod, már tettél valamit szervezeted működéséért!

Az egészséges táplálkozás életvitelünk, mindennapjaink része kellene, hogy legyen, betartva a napi ötszörös étkezést és a megfelelő folyadékpótlást. Ezek mellett pedig ne felejtkezzünk meg az alábbi három szabályról sem!

Kütyük

Felejtsd el a tv előtt evést! Tudjuk, nem könnyű… hazaesel a munkából, és semmi másra nem vágysz, csak hogy agyatlanul bambulj ki a fejedből, miközben feltett lábakkal falatozol a kanapén. Sokan pedig szimplán utálunk egyedül enni, a tv pedig valahogy enyhíti a magányérzést.

Laptop? Na igen, az a másik. Annyi a munkád, hogy hazaérkezés után már ülsz is a gép elé, igaz? Belátjuk, sajnos sokszor előfordul. De nem igaz, hogy nem tudunk annyi időt szánni magunkra, hogy rendesen fogyasszuk el az elemózsiánkat. Rosszat tesz egyrészt azért, mert a kütyüjeinken a kutatók szerint sokkal több baktérium van, mint egy átlagosan karbantartott wc-ben - ezt pont nemrég olvastam. A másik, hogy ha zaklatottak vagyunk evés közben és mással is foglalatoskodunk, akkor sokkal valószínűbb, hogy többet eszünk, hiszen a figyelmünk nem az étkezésre fókuszál. Nem rágjuk meg az ételt rendesen, elmarad az evés öröme, olyan, mintha nem is ettünk volna, holott akár kétszer annyit is képesek vagyunk ilyenkor betermelni. Ez hasi puffadást is okozhat, és jóval nehezebb lesz az emésztés – ilyenkor pedig beáll a kajakóma.

Ne tévesszük össze a szomjúságot az éhséggel!

Ha nemrég ettél, de még mindig úgy érzed, hogy nem laktál jól, várj. Valójában lehet, hogy csupán szomjas vagy. Sokan összekeverik a két érzést. Ha nem vagy biztos abban, amit tapasztalsz, igyál egy pohár vizet lassan kortyolgatva. Fél óra múlva kiderül, melyikről is volt szó.

Az élelmiszer üzemanyag

Vagyis - mint már többször említettük – az vagy, amit megeszel! Ha életmódváltásba vagy épp diétába kezdtél és könnyebb ételeket fogyasztasz, mint korábban, de evés után elmarad a teltségérzeted, az nem jelenti azt, hogy még több étekre van szükséged. Azt pedig végképp nem, hogy újra a régi étrendet kellene követned. Tarts ki!

Ha már úgy döntöttél, hogy természetes, tiszta és egészséges élelmiszereket eszel, nem pedig feldolgozott, silány ételeket, akkor hidd el, a tested prémium üzemanyagokkal töltöd fel, ami idővel lehetővé teszi a jó közérzetet, és sokkal lendületesebben, aktívabban telnek majd a napjaid!

(via: fitsugar)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?