15 ötletdús tipp a féltékeny húsvéti tojásokért!

Mutass újat húsvétkor, nyűgözz le mindenkit az ünnep legkreatívabb húsvéti tojásaival! Hidd el, megéri, messze híre megy majd találékony elmédnek és kreatív kézügyességednek!

Nem beszélve arról, hogy a piros tojás már unalmas, a csokoládétojásnak pedig 2 perc alatt bottal ütheted a nyomát. Ezért is felemelőbb érzés, ha olyan egyedi tojásdíszítési praktikákkal felvértezve vágsz neki az ünnepnek, amiknek végeredményét akár maradandó dísztárgyként a következő években is szívesen veszed elő a dekordobozodból.

Tudtad?

A húsvéti tojás általában díszített tyúktojás vagy csokoládétojás, melyet a keresztény gyökerű kultúrákban húsvétkor szokás ajándékozni. A tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza, de a hagyomány a kereszténység elterjedése után is megmaradt. A keresztény értelmezés szerint a tojás a sírjából feltámadó Krisztust jelképezi.

Itt van most 15 mindent felforgató és újító tojásdíszítési tipp, hogy a te locsolóid kapják az ünnep legkreatívabb húsvéti tojásait! Nézd meg a galériánkat!

És ezt tudtad?

A tojásfestés népszokásként elsősorban Kelet-Európában maradt fenn a XXI. századig. Eredetileg egyszínűek voltak, pirosas színüket növényi festőanyagoktól kapták. Erre szolgált a vöröshagymahéj, a börzsöny, a bíbortetű. Később kialakultak a feliratos tojások. A díszítést viasszal "írták" a héjra, melyet festés után lekapartak. Lehetett a szöveg név, üzenet, esetleg a keresztény jelképek valamelyike. A minták ismerői tojásfestéssel foglalkozó asszonyok voltak, akiktől a lányok megvásárolták azokat.

(via BoredPanda)

Címlapról ajánljuk

További cikkek