15 ötletdús tipp a féltékeny húsvéti tojásokért!

Mutass újat húsvétkor, nyűgözz le mindenkit az ünnep legkreatívabb húsvéti tojásaival! Hidd el, megéri, messze híre megy majd találékony elmédnek és kreatív kézügyességednek!

Nem beszélve arról, hogy a piros tojás már unalmas, a csokoládétojásnak pedig 2 perc alatt bottal ütheted a nyomát. Ezért is felemelőbb érzés, ha olyan egyedi tojásdíszítési praktikákkal felvértezve vágsz neki az ünnepnek, amiknek végeredményét akár maradandó dísztárgyként a következő években is szívesen veszed elő a dekordobozodból.

Tudtad?

A húsvéti tojás általában díszített tyúktojás vagy csokoládétojás, melyet a keresztény gyökerű kultúrákban húsvétkor szokás ajándékozni. A tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza, de a hagyomány a kereszténység elterjedése után is megmaradt. A keresztény értelmezés szerint a tojás a sírjából feltámadó Krisztust jelképezi.

Itt van most 15 mindent felforgató és újító tojásdíszítési tipp, hogy a te locsolóid kapják az ünnep legkreatívabb húsvéti tojásait! Nézd meg a galériánkat!

És ezt tudtad?

A tojásfestés népszokásként elsősorban Kelet-Európában maradt fenn a XXI. századig. Eredetileg egyszínűek voltak, pirosas színüket növényi festőanyagoktól kapták. Erre szolgált a vöröshagymahéj, a börzsöny, a bíbortetű. Később kialakultak a feliratos tojások. A díszítést viasszal "írták" a héjra, melyet festés után lekapartak. Lehetett a szöveg név, üzenet, esetleg a keresztény jelképek valamelyike. A minták ismerői tojásfestéssel foglalkozó asszonyok voltak, akiktől a lányok megvásárolták azokat.

(via BoredPanda)

Hozzászólások (4)

witch

Nagyon jo otletek!

Törölt felhasználó

A hímzéses ötletnél valami nem érthet?! El?ször megf?zzük, aztán kifújjuk? :)

bettinea

Igen, ezen én is nagyon meglep?dtem =) Azt nem óvatosan, nagy türelemmel kellene, hanem kompresszorral =P

Törölt felhasználó

Ha lágytojást f?zöl, és elég nagy lyukat csinálsz, sikerülhet.

AirDreamer

A tojás pogány szimbólum, a termékenységet szimbolizálja, baromira nem a keresztények hagyománya, csak átvették, hogy megszerettessék a saját vallásukat a "hitetlenekkel". Egyébként jó kis ötletek, csak kicsit nézzetek utána a gyökereknek. :)

Törölt felhasználó

Nagyon szuper! Milyen ragasztót ajánlanátok az els?/második ötlethet?

Címlapról ajánljuk

További cikkek