10+1 húsbavágó titok, amivel mindenkit lefőzhetsz!

Eláruljuk, hogyan marad puha és omlós a hús, miként húzd le könnyedén a kolbász héját, és adunk egy tippet, hogy honnan szerezd be az igazán minőségi alapanyagokat! (x)

  1. Grilltitkok:agrillezett hús különlegesen omlós és zamatos lesz, ha sütés után egy kávéskanálnyi vajat kensz rá, és hagyod ráolvadni!
  2. Amit a panírozásról tudni kell:sütés előtt 1-2 gerezd reszelt fokhagymával áztasd sós tejbe a húst, hagyd hűtőben 1-2 óráig, így sokkal ízletesebb lesz a rántott hús!
  3. Így süsd! Sütés közben mindigforróvízzel,borral pótold a folyadékot, ugyanis a hirtelen hidegtől a hús kemény lesz. Grillen vagy serpenyőben ne villával forgasd a húst, mert ha megszúrod, a nedvek kioldódnak!
  4. Csak az íze kedvéért! Tegyél néhány karikára vágott burgonyaszeletet a lesült pecsenye levébe, és az magába szedi az égett ízt!
  5. Tudtad? Ha villával megszurkáljuk a szalonnát, az nem kunkorodik fel sütés közben.
  6. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá!
  7. A baromfihúst úgy teheted omlóssá és puhává, ha sütés vagy főzés előtt egy kevés citromlével meglocsolod. Sőt, nemcsak puhább lesz, hanem a citrom ízétől frissebb, pikánsabb aromájú is.
  8. A tökéletes kocsonyalé: ahhoz, hogy a kocsonyalé biztosan megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsok mellé tegyél 3 db csirkelábat. Biztos siker, és nem kell zselatint használni!
  9. Az inas hús megpuhul, ha 2-3 evőkanálnyi ecettel főzöd!
  10. Hússzeletek klopfolásakortegyél a deszka alá több rétegben összehajtott konyharuhát, így nem zavarod a szomszédot!

10+1. Válaszd a hazait! A magyarországi gazdaságok, húsfeldolgozók gondoskodnak róla, hogy a megszokott ízeket megőrizve a friss húskészítményeket a lehető legjobb minőségben élvezhesd. A Coop, a legtöbb üzlettel rendelkező hazai élelmiszerlánc pedig arról gondoskodik, hogy ezeket a kiváló élelmiszereket mindig könnyedén megtaláld. Nálunk több száz ellenőrzött minőségű termék közül válogathatsz, amelyek minőségi alapanyagokból, hazai munkaerővel készültek. Üzleteinkben mindig otthon érezheted magad, és velünk együtt lehetsz büszke közös értékeinkre – sőt, a Magyar Hetek alkalmából most különleges kedvezményekkel juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez.Keresd akciós termékeinket!

Hozzászólások

witch

Ha zselatinnal fozod a kocsonyat, akkor az nem kocsonya! Grillezes elott, ha pacolva van a hus, akkor is omlos es zamatos. Husszeletek klopfolasakor, ha foliat raksz a husra, akkor nem frocsog szet a leve.

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!