Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel recept

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos zöldséges gersli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A káposztát nem csavarjuk ki. Az egyik újhagymalevelet félretesszük.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a darált húst, s kifehéredésig kevergetjük. Beletesszük a káposztát és a gerslit, fűszerezzük, fedő alatt főzzük 20 percig.
  4. Majd rárakosgatjuk a paprikát, a paradicsomot, beleöntjük a vörösbort, bőségesen teszünk rá tejfölt, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütjük.
  5. Tálaláskor meghintjük az újhagyma zöldjével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

873