r
Nosalty Logó

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel

Hobbychef
Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
35.2g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
26g
Zsír
713g
Víz
92.5g
Koleszterin
22.8g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2862 micro
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A káposztát nem csavarjuk ki. Az egyik újhagymalevelet félretesszük.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a darált húst, s kifehéredésig kevergetjük. Beletesszük a káposztát és a gerslit, fűszerezzük, fedő alatt főzzük 20 percig.
  4. Majd rárakosgatjuk a paprikát, a paradicsomot, beleöntjük a vörösbort, bőségesen teszünk rá tejfölt, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütjük.
  5. Tálaláskor meghintjük az újhagyma zöldjével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...