r
Nosalty Logó

Tejszínes gombakrémleves 2. - kakukkfűvel

modosa
Tejszínes gombakrémleves 2. - kakukkfűvel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

172
Kalória
6.7g
Fehérje
10.8g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
192.3g
Víz
29.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5736.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    4022 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A gombát tisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk.
  4. Néhány szelet gombát kiveszünk és félretesszük a díszítéshez.
  5. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk.
  6. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet.
  7. Hozzáöntjük a csirke/ marha alaplét.
  8. Lassú tűzön főzzük 60 percen át.
  9. Kiemeljük a kakukkfű ágakat.
  10. Botmixerrel pürésítjük.
  11. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk.
  12. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.
  13. A tetejét megszórjuk a pirított gombaszeletekkel és petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Érdekesebb íze miatt barna csiperkéből készítettem, de aki tart az erős színtől, használjon fehéret. Az alaplé készítése meglehetősen időigényes, ezért érdemes előre dolgozni, és azokon a napokon, amikor van egy kis időnk, előre elkészíteni, és 1 literes adagokban lefagyasztani. Használhatjuk szárított zöldségek forrázatát, a lényeg, hogy ha egy mód van rá, kerüljük a leveskockákat, mert sok minden van bennünk, csak az nem, amire a szervezetünknek szüksége van.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek