Tárkonyos sertésraguleves recept

Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos sertésraguleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes és kiadós leves, télen pedig igazán kellemesen ható vitaminforrás is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu leves, raguleves tejszínnel és tejföllel, zöldséges raguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
  2. A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
  3. Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
  4. A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 760 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 118
össznézettség: 115 575
elküldve: 24
receptkönyvben: 237
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
307 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pappné B. Évi
Pappné B. Évi cs, 2014-11-13 14:59

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett, úgyhogy elkészítem a kisfiam szülinapjára is!

futestechnika
futestechnika szo, 2014-05-31 19:53

Nagyon jó lett:) Én ugyan zöldbabra csréltem a gombát, és tettem még bele nokedlit is .

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 v, 2014-06-01 11:42

Jó ötlet a zöldba,de az már egy másik leves,mert olyat is szoktam készíteni,de mindegyik formában finom.További jó főzögetést,és szép napot kívánok.!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 v, 2014-06-01 11:39

Nagyon örülök,hogy ennyire izlik mindenkinek.Az unokám kedvence,de ebben a receptben nincs galuska, vagy nokedli,mert tartalmas anélkül is,de természetesen variálható ízlés szerint.

anita.nj
Beni / anita.nj sze, 2014-04-30 15:47

Imádom imádom imádom....... nagyon finom,eddig nem csináltam még,csak a múlt héten először,de azóta közkívánatra ma főzöm a harmadik adagot :)

358