r
Nosalty Logó

Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Sáfrányos karfiolleves (Karfiolleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 168 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 669 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 36 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 168 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 669 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
  3. Kb. 7-8 perc alatt (a karfoilrózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
  4. A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
  5. A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
  6. Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
  7. Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
  8. A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
  • Receptkönyvben: 1565
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 99571
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen nem győzők betelni az új Gordon Ramsay könyvemmel. Ezt a karfoillevest rögtön fel is vettük a vendégváró levesek közé: hamar elkészíthető, látványosan tálalható, és különlegesen finom.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek