r
Nosalty Logó

Spárgára húzott fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgára húzott fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 1425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 4278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A körethez

Összesen 199 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 1425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    379.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    981 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    4587 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6269 micro
Összesen 4278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A spárgát az itt leírt módon előkészítjük és előfőzzük.
  2. A darált húst a fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a tojással összegyúrjuk.
  3. Tíz egyenlő részre osztjuk a húst és az előfőzöttspárgasípokra nyomkodjuk.
  4. Zsemlemorzsába forgatjuk a spárgás nyársakat. Forró olajban kisütjük.
  5. A körethez az újburgonyát alaposan megmossukés serpenyőbe tesszük (héjastól).
  6. Hozzáadjuk a vajat, az olívaolajat, a szalonnát, a sót és kb. 0,5 dl vizet.
  7. Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul. Párolás közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül pirítjuk a burgonyát.
  8. Miután elkészült, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2559
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 25.

Ajánló

A spárgára húzott fasírtot a pirított újburgonyára szedve kínáljuk. Friss zöldsaláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kakukkfüves darált húst az előfőzött spárgasípra nyomkodjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük. Valójában jobb lett, mint amire számítottam. A roppanós spárga a zsemlemorzsától kap még egy kis ropogósságot.

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek