Pásztorpite recept

Pásztorpite
Pásztorpite
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványos elkészítési formája ennek a nem túl bonyolult, de ízletes ételnek, az ötlet a Szakácsok könyvéből származik.
Érdemes nyomózsákkal dolgozni a burgonyapüré esetében (nekem nem volt), mert sokkal szebb lesz a végeredmény.

 


hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A tetejére

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
  5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
  6. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
  7. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 173 331
elküldve: 54
receptkönyben: 4 097
elkészítve: 160/226
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (65)

Tjanka
Tjankacs, 2014-05-15 13:40

Ma elkészítettem, nagyon mutatós és finom lett, bár nekem a teteje nem pirult meg ilyen szépen (kicsit folyósra sikerült a pürém).
Viszonylag hamar elkészültem vele, mert párhuzamosan is elkészültek a dolgok, csak a mosogatnivaló, az sok utána. :D
Bekerült a könyvembe, ez azt jelenti, hogy ezt sokszor fogjuk még készíteni az elkövetkezendőkben.

kovacserika
kovacserikasze, 2014-03-12 17:32

Köszönöm a receptet. Egyből dupla adagot készítettem. Édesanyámnak nagyon ízlett, nekem is, csak a burgonyapüré furcsa volt benne. :) Legközelebb megpróbálom úgy, hogy karikára vágott fűszeres főtt krumplit teszek a tetejére. Mindenkinek ajánlom aki még nem próbálta!

edde
eddeh, 2014-03-10 13:35

ez nekünk is nagyon betalált. Köszönjük a receptet!

goblarka
goblarkah, 2014-03-03 21:19

Kedves Oli! Az összetevők külön-külön is isteniek lettek...most sül...:)

Zsanna80
Zsanna80sze, 2013-04-24 20:11

Remek recept, a család nagy örömére viszonylag gyakran készítem.
Én kókuszzsírt használok hozzá és néha egy kevés reszeltsajtot is keverek a krumplipürébe... ;-)

Judit32
Judit32sze, 2012-06-06 18:53

Szia!Megcsináltam és nagyon finom lett!Köszönöm szépen!

clio88
clio88p, 2012-04-20 15:18

En is Angliaban elek es mikor meglattam ezt a receptet, tudtam, hogy ki kell probalnom, az angol ismerosok mar mondogatjak egy ideje, hogy probaljunk ki valamilyen pie-t! :D Nagyon finom lett, a parom teljesen oda volt erte, csak ajanlani tudom. :)

Control
Controlcs, 2012-04-12 15:50

Finom volt, köszi! Nagyon jól lehet benne variálni az alapanyagokat és a fűszereket is.

Üdv: Éva

libaláb
libalábsze, 2012-03-07 15:24

Még régebben szemeztem ezzel a recepttel, aztán mire elkészítettem volna elfelejtettem, hogy darált hússal készül. A többi hozzávaló és pulykamell viszont volt otthon (darálóm viszont nincs) így végül apróra kockázott pulykamellből készült el, de olyan jóízű lett, hogy azóta is mindig így készítem. Szuperjó recept, köszönet érte.

kissbeky
kissbekyp, 2012-02-24 22:17

Elvállaltam a mai ebéd készítését és ezt választottam és nagyon jól tettem:)Isteni volt!Köszönöm a receptet!

h3eniko
h3enikov, 2012-01-15 18:38

Eloszor foztem kakukkfuvel. Tenyleg eros fuszer, de fantasztikus! Borzaszto finom lett a pitem! Nagyon koszonom a receptet! Biztosan marad a csaladi etlapon! Amit modositottam: Tettem bele 1 konzerv kukoricat is es csak kb 3 dl csirkealaplevel csinaltam. Mindenkinek csak ajanlani tudom en is!

macska rozi
macska rozik, 2012-01-10 18:48

Szia!Elkeszitettem a receptedet,de egy kicsit atvarialtam,mert nem minden hozzavalom volt meg hozza.en a hushoz raktam meg gombat es hamozott paradicsomot.A csirkealap levet kihagytam belole,mert igy is eleg szaftos volt a hus a paradicsomtol.De szerintem pont ez az a recept,ahol szarnyalhat a kepzelet;barmifele modon el lehet kesziteni a hust,ki hogyan szereti.ja!es ami a lenyeg:nagyon finom!!!Ajanlom mindenkinek!:))

Szilviaa
Szilviaav, 2012-01-08 08:50

Tegnap csináltam meg. Nagyon nagyon finom!
Köszönet a receptért!

Bettike0930
Bettike0930cs, 2011-12-15 12:34

Nagyon finom!!! Már többször készítettem(jó sok kakukkfűvel az igazi :) )

gyongyos0402
gyongyos0402szo, 2011-11-19 11:48

sziasztok. Engem is megfigott ahogy meglattam szerintem nem tul bonyolult es nem is draga etel most csinaltam meg meg ugyan nem ettem belolle csak megkostoltam de szerintem finom lett es biztos el fogom meg kesziteni.Koszonom az otletet.

kaguya
kaguyav, 2011-10-23 12:57

Elkészítettem a családnak és egyszerűen imádták. Könnyen elkészíthető, szuper recept.

aviva87
aviva87h, 2011-09-26 19:34

 
Ez az egyik kedvenc ételem :) Még évekkel ezelőtt kiírtam ezt a receptet a nagy receptes füzetembe, hát azt a lapot meg kéne nézni, erősen látszik rajta, hogy mennyiszer készítettem el :)

tilla.beder
tilla.bederszo, 2011-09-10 21:39

koszi szepen a receptet, kibovitettem meg padlizsannal, paprikaval, tejfollel es sajtal, igy szerintem meg gazdagabb lett az izvarazs :)

3 evet eltem angliaban, ott renszeresen fogyasztottuk de eddig meg soha nem jutott eszembe elkesziteni.

Nagyon koszonom, nagyon finom :)

Tilla

istark
istarkp, 2011-09-09 11:51

Tegnap készítettem először, rögtön dupla adagot, mert nagyon jónak ígérkezett, és azért is,mert szerettem volna, ha marad következő napra, de tévedtem. Az egész családnak nagyon ízlett, el is fogyott, igaz, hogy hatan ettünk belőle :)
Köszi a receptet!
Ildikó

wkata
wkatap, 2011-08-26 08:33

Szia !Tegnap elkészítettem ezt a fantasztikusan finom ételt.Kinézetre is pont olyan lett, mint a képen.Vacsira már alig volt belőle!Pedig két igen finnyás fiú van a családban!Köszi!!
üdv:wkata

Bubiréka
Bubirékaszo, 2011-08-20 19:35

Szia!

Elkészítettem ebédre, nagyon finom és mindenkinek ízlett a családban. Vettem hozzá kakukkfüvet és később kiderült, hogy nekem is van a kertemben. Én mexikói keverékkel csináltam.
Üdv: Erika

Mazsola75
Mazsola75cs, 2011-07-07 19:27

Isteni finom lett, igaz két nap alatt - de elfogyott mind egy cseppig. :)

Boszi79
Boszi79szo, 2011-06-04 14:45

Ma elkészitettem, nálunk még nem fogyott el mind, mivel nagy adag lett belőle:::)))
Végre egy kis újitás, mert már sokszor nem tudtam mit főzzek. Köszönet a receptért, nagyon jóóóóó!!!

Hajneszka24
Hajneszka24sze, 2011-05-04 21:41

tök mindegy hogy nevezitek a receptet.A lényeg hogy ma ebédre megcsináltam és mind elfogyott,nagyon finom volt.puszi érte:)

karolina.viragh
karolina.viraghsze, 2011-02-02 15:45

Jöttem értékelni a receptet és látom, hogy a borsót kihagytam... :D :D

Lényeg a lényeg - ha ettél már finomat, na akkor ez olyan!!! Eszméletlen íze van, nem vagyok nagy húsos, de ettől szinte megvadultam!!! Elfogyott hamar, alig várom a következő alkalmat, hogy megcsináljam!!! Csókolom a kezed az isteni receptért!!!!!

gregoreva
gregorevaszo, 2011-01-15 23:31

Kedves Oli!

Köszi szépen, ez volt a mai ebédünk.Sokat hallottam már én is erről az ételről a TV Paprika műsorában, Gordon Ramsay készítette pikk-pakk, de nem gondoltam, hogy ez tényleg összedobható,ennyire egyszerűen, és milyen nagyszerűen finom.Bárányból meg főleg.:-)))Szép estét és hétvégét!Éva-Anyóca

cicu88
cicu88p, 2011-01-14 16:00

  Nekem is nagyon bejött, bár teljesen nem ragaszkodtam a leíráshoz, de annyira eltérni sem tértem el. Kicsit elsóztam de egyébként finom és egyszerű is. Köszi :)

csilona
csilonah, 2011-01-10 21:14

Többször elkészítettem már, mindenkinek ízlett a családban.
Köszönöm a receptet!

evu71
evu71sze, 2010-12-08 15:44

Köszönjük ezt a nagyszerű receptet ! :) Mi ugyan nem kóstoltuk az angol konyhát, nincs összehasonlítási alapunk, de ez igazi magyaros kaja lett. Én kihagytam a babérlevelet, mert nem szeretem az ízét, de majorannát használtam. Maradt töltelék, és püré, püréágyra ráültettem 4 db kaliforniai paprikát, amibe beletöltöttem a megmaradt tölteléket.......hétköznap készítettem ...a párom azt hitte szülinap van, gondolkodott, kié lehet ? :) Köszi még egyszer !

EperUK
EperUKp, 2010-12-03 09:42

Eva25!

Nekem negatív tapasztalataim vannak az angol konyhával kapcsolatban. Lévén, hogy Angliában élek rengeteg receptet kipróbáltam már, de egyik sem jött be igazán, eme receptet leszámítva. Az alapanyagaik minősége fantasztikus, de amit ezekből alkotnak, az szerintem kritikán aluli. A Sunday roast with Yorkshire Pudding, és a hasonló ételekben semmi fantázia.....alap ételek. A desszertjeik ugyan úgy siralmasak, szerintem. De ízlések és pofonok:)

Bancsa1
Bancsa1cs, 2010-11-25 20:02

Eva25 tetszik nekem a pórés változatod. A krumplira teszed a pórét és arra sajtot ? és elő kell puhítani a porét ?
Ez az alaprecept is nagyon tetszik ! köszönjük

Katieee
Katieeev, 2010-10-24 12:12

Én épp most teszem a sütőbe! Már így "félkészen" is isteni finom, képzelem milyen lesz, ha teljesen elkészül! :) Már alig várom! Nagyon éhes vagyok!!!

viola01
viola01h, 2014-03-03 11:26

ez a hozzászólás annyira cuki :) ez győzött meg, hogy a héten meglepjem ezzel az étellel a párom :)

eva25
eva25szo, 2010-10-16 10:47

ez nalunk az egyik kedvenc, es kicsit szivemhez is nott.. szoval par dolgot szeretnek megosztani.
1. ez a cottage pie ha csak marhahussal van keszitve, shepherds pie ha csak barannyal (magyarul talan juhasz es marhapasztor vagy disznoval kondas pite lenne).
2. mi nem teszunk bele borsót. a borsót kulon paroljuk melle, csak repa es swede - szerintem feherrepa, vagy karorepa a magyar megfeleloje, edeskes izu, svedorszagbol szarmazo feherrepa (de legtobbszor lilas hejjal) megy bele. a borso szerintem finomabb ha nem fo/sul sokaig
3. lisztet en is mindig teszek bele kb 1 kanallal mielott az alaple belemegy. jobb az allaga. es fahejat egy csipetet foleg ha barannyal. teljesen kihozza a hus izet..
4. tej-tojassargaja nalunk kimarad a tetejebol, anelkul is elkeszitheto ha epp nincs otthon. viszont mi Deliasan teszunk ra fel centisre szeletelt porehagymat es arra reszelunk sajtot. melle mi parolt zoldborsot, es sajtos karfiolt szoktunk talalni. a gyerekeim egyik elso etele volt, purenek hust bevezetni egy alom. ket pofara ettek (persze so nelkul de ennek ugy is van ize!)

eperUK - az angol konyhanak rengeteg kivallo fogasa van szerintem ;-) nemcsak a jo fish&chips de egy finomabb otthon keszitett pie vagy egy jo sunday roast yorkshire puddinggal meg a koretekkel szerintem nem egy rossz dolog.

oli - koszi hogy megosztottad ezt a receptet, es a keped is nagyon guszta :)

karuzo
karuzosze, 2010-10-06 20:33

Most sül a sütőben, de megettem a kimaradt ragut és pürét (házi vajból és tejből), nagyonnagyon finom volt, nem tudom, hova fog férni, ami sül... :-)))

fekri
fekrik, 2010-10-05 14:19

Elkészítettem ma! Nagyon finom! Köszi a receptet! :)

kerezsi.szilvia@freemail.hu
kerezsi.szilvia@freemail.hup, 2010-08-06 13:02

Szia OLI .!Képzeld elkészitettem én is a pásztoroitét,hát bizony nagyon fincsi lett a párom azt üzeni :csókoltatom a receptírót,gondoltam megírom.Köszi:D

grandma
grandmah, 2010-07-05 14:28

Ha alul is van krumpli akkor double decker shepherd's pie a neve. 1-2 evokanal lisztbol keszult rantassal lehet suriteni a husos martast, hogy ne legyen olyan hig.

cicaful
cicafulk, 2010-06-22 20:15

Szia!
Ma el is keszitettem ebedre,hu, megnyaltuk az osszes ujjacskankat annyira finom lett! En pulykahusbol keszitettem mert nem volt mas itthon, feltem hogy nem lesz-e szaraz de nem lett az.
Koszonom szepen ezt a szuper finom es gyors receptet, ezentul rendszeresen fogom csinalni a csaladnak.
Cicaful

EperUK
EperUKcs, 2010-06-10 11:39

A neve nem Shepherd's pie, hanem Cottage pie. A kettő különbözik. Az angol férfiak egyik kedvenc étele. Nagyon finom, szerintem az angol konyha egyetlen kiváló fogása. Már egy ideje Angliában élek, nem kóstoltam ehhez foghatót. Itt párolt zöldborsóval, ill. sárgarépával és sült burgonyával tálalják, és jó nyakon öntik az egészet az ő jellegzetes öntetükkel, az un Gravy-val.

villers
villersh, 2010-05-24 08:32

Tegnap ez volt nálunk az ebéd, és ízre nagyon finom volt, állagra már egyáltalán nem tökéletes. Igaz, ez csak abból adódott, hogy többet kellett volna várni a kiszedéssel, mint a 15 perc (nálunk már ennél is több volt), mert így a teteje szétfolyt. Estére azonban a hűtőben már szépen összeállt. Mindenkinek javaslom, hogy hagyjon bőven időt, míg kihül...

Kerigirl
Kerigirlk, 2010-04-27 12:23

Megcsináltam,és isteni lett!!:-))))
De,szerintem sok ez a 0,5 l csirke alaplé,mert nekem túl leveses lett,és nem is sűrűsödött be úgy ahogyan kellett volna!!!:-(
Így legközelebb csak fele ennyi csirke alaplét teszek bele,de viszont több répát,és hogy még szinesebb legyen rakok bele kukoricát is!!!!:-)

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
878