Madártej szelet recept

1 adag
473
kcal
Madártej szelet
Madártej szelet
receptkönyvben hozzászólások (205)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a süteményt! Ezt nem lehet megunni, mert sosem lesz egyforma ízű, függ a tojás méretétől.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

főzőtt vaníliakrémes piskótaszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
  2. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
  4. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 448 133
elküldve: 262
receptkönyben: 7 132
elkészítve: 201/308
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesi

Mióta szakács: 2009.10.16.
4 recept

Hozzászólások (205)

libaláb
libalábk, 2014-08-26 19:00

Ennél egyszerűbben ennyire finom süteményt csinálni nem lehet. Sikerült minden, pedig alig töltöttem időt vele; nagyon könnyű lett a piskóta, szép kemény lett a sárga krém, nálunk sajnos nincs Hulala, de raktam habfixálót a sima tejszínhez, így az is jó kemény lett, fésültem bele szép kis hullámokat, aztán a párhuzamosan készített islerből maradt kevéske csokikrémmel megcsorgattam a tetejét, így gyönyörű is lett, nem csak finom, mindenki azzal ugratott, hogy valljam be, melyik cukrászdában vettem :)) Köszönöm ezt a csodás receptet.

Jyusan
Jyusanh, 2014-08-25 12:17

Kihagytam a cukraszati habot es csak csokit reszeltem a kremre, igy nem teljesen ugy nezett ki mint a mellekelt kepen, de elfogyott! :)

nikotea
nikoteap, 2014-08-22 10:54

Sziasztok! Ezt meg lehet csinálni kerek torta formában is? Szeletelhető tortaszeletként? Kemény eléggé a krém hozzá? Köszönöm :)

englis
english, 2014-08-18 16:06

Nagyon szeretném elkésziteni, de tudom buta kérdés, de mi az a cukrászati hab?

Emene
Emenek, 2014-08-19 08:52

Szia! Én a Hulalára esküszöm! Majd értesíts milyen lett! :)

pihepot
pihepotszo, 2014-02-01 16:13

Mesi, ez valami brutál jó! Olyan magas lett, hogy alig lehetett szeletelni..Köszönöm a receptet!

evimama
evimamaszo, 2014-01-04 17:36

Nagyon köszönöm a receptet. Isteni lett, ezután nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Az egés családnak ízlett.

Csöpi85
Csöpi85p, 2013-12-20 16:06

És a vaníliáscukor a krémhez az 2 csomag? Vagy tényleg két evőkanál? És lapos evőkanál vagy púpos? Köszönöm a válaszod :-)

Csöpi85
Csöpi85p, 2013-12-20 15:57

Kedves Mesi! A tésztát hány percig kell sütni? Illetve a kész süti tetejére jól látom, hogy kakaóport szórsz? Köszönöm a válaszod.

szilagyigizella
szilagyigizellah, 2013-12-02 22:52

Szia!Már nagyon sokszor elkészitettem ezt a finom receptet a család kedvence lett!Köszönöm,hogy megosztottad.

Évoletta
Évolettacs, 2013-11-21 13:17

Nagyon könnyű elkészíteni és tényleg isteni finom egy süti! :)
26 cm-es tortaformában is kipróbáltam 5 tojásból, ehhez igazítva a többi hozzávalót és szerintem pont megfelelő lett (annak aki nem akar magas tortát készíteni).

Lujzi76
Lujzi76szo, 2013-11-16 19:51

Kedves Mesi! Nagyon régóta kerestem ezt a receptet és örülök,hogy megosztottad velünk! Múlt hétvégén elkészítettem és pár órán belül csak az üres tálca nézett ránk. :) Holnapra újra megrendelte a család, azt hiszem gyakori vendégünk lesz ez az isteni süti. :)Nagyon-nagyon finom!!! Köszönöm! :)

rezu
rezuh, 2013-10-28 18:34

Elkészítettem!! Isteni finom!! Köszönöm a receptet!

rezu
rezuh, 2013-10-21 12:40

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a RAMA-t olvasztva keverjük össze a porcukorral? Köszönöm a válaszod :)

Emene
Emeneh, 2013-10-21 12:56

Egy kérdés sem lehet banális, ha az a sütemény sikeréhez vezet! :) Nem kell felolvasztani a margarint, elég ha kint hagyod megmelegedni a konyhapulton, vagy, ha nincs időd, akkor egy nagyon rövid ideig olvasztani, ne legyen folyós, mert akkor nem lesz jó! Szép habosra kell keverni a porcukorral, látni fogod, hogy megváltozik a margarin színe és állaga! Remélem, sikerrel jársz és sokszor elkészíted majd! :)

andi0013
andi0013v, 2013-10-20 15:16

Tegnap sikeresen megleptem vele a párom... nagyon finom lett!:)) Egy órán belül kész is voltam vele. Azt hiszem megvan az egyik karácsonyi süti. Köszönjük!:)

Emene
Emeneh, 2013-10-21 12:57

Szívből örülök, és köszönöm a visszajelzést! :)

ibeata86
ibeata86sze, 2013-10-09 18:44

valaki légyszi másolja már ide be a receptet hozzászólásban,mert csak mobilrol tudok netezni és sajnos a recit a tészta hozzávalóig látom csak . köszönöm elöre is

Emene
Emenep, 2013-10-11 08:03

Remélem, még nem késtem el vele! :) Jó sütést! Köszönöm mindenkinek a visszajelzést! Örülök, hogy ennyien szeretjük ezt a sütit!
Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek porcukor
8 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:
25 dkg Rama
15 dkg porcukor

Főzött krémhez:
8 tojássárgája
5 ek porcukor
5 ek liszt
2 ek vaníliás cukor
4 dl tej

Tetejére:
0,5 l Hulala

elkészítés
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm

dodo95
dodo95k, 2013-06-25 19:17

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogyha egy 26 cm-es tortaformában szeretném megcsinálni a süteményt, nem lesz-e sok a fenti mennyiség? Köszönöm !

Emene
Emenesze, 2013-06-26 13:55

Szia! Szerintem sok lesz, felezd meg a mennyiségeket, de mielőtt élesben csinálnád, készíts próbasütést, mert ez csak egy tipp!

PappKata
PappKatav, 2013-05-05 10:13

Tegnap elkészítettem ezt a sütit apukám szülinapjára. Nagy sikert aratott!
A krém is jó lett, elsőre sikerült, pedig én még sosem készítettem főzött krémet.
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a jó kis receptet!
Üdv!
Kata

borsodi.eniko
borsodi.enikok, 2013-04-16 08:32

Jaj ez madártej szelet annyira finom, hogy el sem hiszem, legszívesebben megennék egy tepsivel.
Nekem a krém nem mindig jön össze, van hogy lefolyik.

Tegnap kipróbáltam az akácoskerteset is http://www.akacoskert.hu/suti/madartej-szelet de nem jutott egy sem haza az irodából.. :) (psszt, a gyerekek nem tudják... :D )

Pontosan mi az a cukrászati hab?

Emene
Emenev, 2013-05-05 15:56

Kedves Enikő! Annyira örülök neki! :) A legfontosabb, hogy jó hozzávalókból készüljön el a krém és a hab is, és akkor nem folyik szét! Én is jártam már így! :) Cukrászati hab a Hulala, nekem ez vált be!

sziszi01
sziszi01sze, 2013-04-03 21:10

Szia!
Ez volt az 1ik húsvéti süti :-) nagyon finom, ajánlom mindenkinek! :-)
csak 1 kérdésem lenne: a főzött krémet kihűtöttem, hozzáadtam a cukorral kikevert margarint, eddig nem volt semmi gond, de amikor rákentem a Hulala habot, akkor a "sárga" krém szétfolyt? :-( így csak az esztétikai értékéből vesztett a süti, az íze mennyei volt, de esetleg vkinek van 5lete, hogy mi okozhatta ezt?!
Köszi a receptet!
Sziszi

Emene
Emenecs, 2013-04-04 13:37

Szia! Örülök, hogy ízlett, de nagyon sajnálom, hogy nem lett mutatós süti! :( Elképzelni sem tudom, mi lehetett a hiba, ha hagytad kihűlni...

Szilvi4412
Szilvi4412k, 2013-04-02 16:32

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a krémet gőz fölött kell-e felfőzni?

Emene
Emenek, 2013-04-02 20:00

Szia! Nem gőz fölött kell, hanem egy lábasba beleteszed a tojás sárgáját, porcukrot, lisztet, vaníliás cukrot és a tejet, majd alaposan összekevered, és megfőzöd, utána pedig hagyni kell teljesen kihűlni. Én mindig ezzel kezdem, általában mire elkészül a tészta, addigra ez is kihűl, és akkor hozzá lehet adni a vajas krémet. Majd értesíts, milyen lett! :) Jó sütést! :)

Szilvi4412
Szilvi4412k, 2013-04-02 20:10

Köszönöm szépen!
Mindenképpen jelentkezni fogok! Szülinapi süti lesz belőle.:)

noora
noorap, 2013-03-15 21:15

Csudafinom sütemény, családunk minden tagjának kedvencévé vált, a két legkisebb képes összeveszni az utolsó szeleten. :)
Sokféle sütit szoktam készíteni, de ez az első, amiről én is azt gondolom, hogy verhetetlen, nem készítettem még ennél finomabbat!
Köszönöm a receptet, lassan rongyosra sütöm! :)

hagica14
hagica14k, 2013-03-12 15:43

Valami isteni finom, alig várom, hogy legyen alakalom megint megsütni :)

vtimi74
vtimi74k, 2013-01-22 06:45

Mióta kipróbáltam, állandóan ezt kell csinálni a családnak. Hétvégén 12 fős vendégseregnek készítettem, ilyen gyorsan még egy süti sem fogyott el :) Mégegyszer köszönöm a receptet, tökéletes!!!

vtimi74
vtimi74v, 2013-01-27 09:45

Biztos, hogy nem fogtok csalódni, és nem is gondolná az ember, hogy egyszerű elkészíteni :)

gabcsiv
gabcsivk, 2012-11-20 12:21

A storyt nem értem ! miért függ az íze a tojás méretétől ? :(

Emene
Emenek, 2012-11-20 14:03

Azért mert a nagyobb tojástól intenzívebb madártej íze lesz! Tapasztalatom szerint érdemes az M-es méretű tojást használni, de kisebb tojással is jól fog sikerülni!

n_Jucuska
n_Jucuskav, 2012-09-16 19:24

Tényleg nagyon jól eltalált recept és egész gyorsan el is készül. Az íze pedig isteni! Nagy sikere volt mindenkinél....köszönöm

szilagyigizella
szilagyigizellav, 2012-09-16 06:05

Valami mennyei ízeket éreztem amikor ettem!Nekem öt tagu a zsüri csoportom.és szintén csillagos ötöst kaptam .Már azon törik a fejüket,hogy mamának cukrászdát kellene nyitni!!!!!!!!!Köszünjük.

vtimi74
vtimi74szo, 2012-08-18 19:06

Ma csináltam először, pedig sütögetős vagyok :) Szülinapomra készítettem el, semmi perc alatt elfogyott, kénytelen leszek hamar ismételni. Köszönöm a receptet :)

ritag79
ritag79sze, 2012-08-15 10:55

Nagyon finom lett a süti, bár a habom vmiért picit folyós lett, de az az én hibám valószínűleg. De köszönöm a receptet.

Norka01
Norka01h, 2012-07-16 07:19

Pontos recept, nagyon finom lett a suti!
Az en tepsim 30*40-es abban is szep magas lett.
Koszonom a receptet)))

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
473