Madártej szelet recept

1 adag
473
kcal
Madártej szelet
Madártej szelet
receptkönyvben hozzászólások (207)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük ezt a süteményt! Ezt nem lehet megunni, mert sosem lesz egyforma ízű, függ a tojás méretétől.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A főzött krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

főzőtt vaníliakrémes piskótaszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
  2. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
  4. Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 462 933
elküldve: 272
receptkönyben: 7 236
elkészítve: 234/341
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesi

Mióta szakács: 2009.10.16.
4 recept

Hozzászólások (207)

hopedaddy
hopedaddyv, 2014-11-02 14:26

Muszáj vagyok hozzászólni, mert annyira jó lett, hogy a finnyás uram most negyedjére repetázik belőle, a gyerek meg sosem kért repetát, de most IGEN: Ez "zsírkirály " ! felkiáltással. Köszönöm a receptet!!!! Nagyon tetszett, hogy "igazi" alapanyagokkal dolgoztál és gyorsan kész van, köszönöm még egyszer!

libaláb
libalábk, 2014-08-26 18:00

Ennél egyszerűbben ennyire finom süteményt csinálni nem lehet. Sikerült minden, pedig alig töltöttem időt vele; nagyon könnyű lett a piskóta, szép kemény lett a sárga krém, nálunk sajnos nincs Hulala, de raktam habfixálót a sima tejszínhez, így az is jó kemény lett, fésültem bele szép kis hullámokat, aztán a párhuzamosan készített islerből maradt kevéske csokikrémmel megcsorgattam a tetejét, így gyönyörű is lett, nem csak finom, mindenki azzal ugratott, hogy valljam be, melyik cukrászdában vettem :)) Köszönöm ezt a csodás receptet.

Jyusan
Jyusanh, 2014-08-25 11:17

Kihagytam a cukraszati habot es csak csokit reszeltem a kremre, igy nem teljesen ugy nezett ki mint a mellekelt kepen, de elfogyott! :)

nikotea
nikoteap, 2014-08-22 09:54

Sziasztok! Ezt meg lehet csinálni kerek torta formában is? Szeletelhető tortaszeletként? Kemény eléggé a krém hozzá? Köszönöm :)

englis
english, 2014-08-18 15:06

Nagyon szeretném elkésziteni, de tudom buta kérdés, de mi az a cukrászati hab?

Emene
Emenek, 2014-08-19 07:52

Szia! Én a Hulalára esküszöm! Majd értesíts milyen lett! :)

pihepot
pihepotszo, 2014-02-01 15:13

Mesi, ez valami brutál jó! Olyan magas lett, hogy alig lehetett szeletelni..Köszönöm a receptet!

evimama
evimamaszo, 2014-01-04 16:36

Nagyon köszönöm a receptet. Isteni lett, ezután nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Az egés családnak ízlett.

Csöpi85
Csöpi85p, 2013-12-20 15:06

És a vaníliáscukor a krémhez az 2 csomag? Vagy tényleg két evőkanál? És lapos evőkanál vagy púpos? Köszönöm a válaszod :-)

Csöpi85
Csöpi85p, 2013-12-20 14:57

Kedves Mesi! A tésztát hány percig kell sütni? Illetve a kész süti tetejére jól látom, hogy kakaóport szórsz? Köszönöm a válaszod.

szilagyigizella
szilagyigizellah, 2013-12-02 21:52

Szia!Már nagyon sokszor elkészitettem ezt a finom receptet a család kedvence lett!Köszönöm,hogy megosztottad.

Évoletta
Évolettacs, 2013-11-21 12:17

Nagyon könnyű elkészíteni és tényleg isteni finom egy süti! :)
26 cm-es tortaformában is kipróbáltam 5 tojásból, ehhez igazítva a többi hozzávalót és szerintem pont megfelelő lett (annak aki nem akar magas tortát készíteni).

Lujzi76
Lujzi76szo, 2013-11-16 18:51

Kedves Mesi! Nagyon régóta kerestem ezt a receptet és örülök,hogy megosztottad velünk! Múlt hétvégén elkészítettem és pár órán belül csak az üres tálca nézett ránk. :) Holnapra újra megrendelte a család, azt hiszem gyakori vendégünk lesz ez az isteni süti. :)Nagyon-nagyon finom!!! Köszönöm! :)

rezu
rezuh, 2013-10-28 17:34

Elkészítettem!! Isteni finom!! Köszönöm a receptet!

rezu
rezuh, 2013-10-21 11:40

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a RAMA-t olvasztva keverjük össze a porcukorral? Köszönöm a válaszod :)

Emene
Emeneh, 2013-10-21 11:56

Egy kérdés sem lehet banális, ha az a sütemény sikeréhez vezet! :) Nem kell felolvasztani a margarint, elég ha kint hagyod megmelegedni a konyhapulton, vagy, ha nincs időd, akkor egy nagyon rövid ideig olvasztani, ne legyen folyós, mert akkor nem lesz jó! Szép habosra kell keverni a porcukorral, látni fogod, hogy megváltozik a margarin színe és állaga! Remélem, sikerrel jársz és sokszor elkészíted majd! :)

andi0013
andi0013v, 2013-10-20 14:16

Tegnap sikeresen megleptem vele a párom... nagyon finom lett!:)) Egy órán belül kész is voltam vele. Azt hiszem megvan az egyik karácsonyi süti. Köszönjük!:)

Emene
Emeneh, 2013-10-21 11:57

Szívből örülök, és köszönöm a visszajelzést! :)

ibeata86
ibeata86sze, 2013-10-09 17:44

valaki légyszi másolja már ide be a receptet hozzászólásban,mert csak mobilrol tudok netezni és sajnos a recit a tészta hozzávalóig látom csak . köszönöm elöre is

Emene
Emenep, 2013-10-11 07:03

Remélem, még nem késtem el vele! :) Jó sütést! Köszönöm mindenkinek a visszajelzést! Örülök, hogy ennyien szeretjük ezt a sütit!
Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek porcukor
8 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:
25 dkg Rama
15 dkg porcukor

Főzött krémhez:
8 tojássárgája
5 ek porcukor
5 ek liszt
2 ek vaníliás cukor
4 dl tej

Tetejére:
0,5 l Hulala

elkészítés
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm

dodo95
dodo95k, 2013-06-25 18:17

Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogyha egy 26 cm-es tortaformában szeretném megcsinálni a süteményt, nem lesz-e sok a fenti mennyiség? Köszönöm !

Emene
Emenesze, 2013-06-26 12:55

Szia! Szerintem sok lesz, felezd meg a mennyiségeket, de mielőtt élesben csinálnád, készíts próbasütést, mert ez csak egy tipp!

PappKata
PappKatav, 2013-05-05 09:13

Tegnap elkészítettem ezt a sütit apukám szülinapjára. Nagy sikert aratott!
A krém is jó lett, elsőre sikerült, pedig én még sosem készítettem főzött krémet.
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a jó kis receptet!
Üdv!
Kata

borsodi.eniko
borsodi.enikok, 2013-04-16 07:32

Jaj ez madártej szelet annyira finom, hogy el sem hiszem, legszívesebben megennék egy tepsivel.
Nekem a krém nem mindig jön össze, van hogy lefolyik.

Tegnap kipróbáltam az akácoskerteset is http://www.akacoskert.hu/suti/madartej-szelet de nem jutott egy sem haza az irodából.. :) (psszt, a gyerekek nem tudják... :D )

Pontosan mi az a cukrászati hab?

Emene
Emenev, 2013-05-05 14:56

Kedves Enikő! Annyira örülök neki! :) A legfontosabb, hogy jó hozzávalókból készüljön el a krém és a hab is, és akkor nem folyik szét! Én is jártam már így! :) Cukrászati hab a Hulala, nekem ez vált be!

sziszi01
sziszi01sze, 2013-04-03 20:10

Szia!
Ez volt az 1ik húsvéti süti :-) nagyon finom, ajánlom mindenkinek! :-)
csak 1 kérdésem lenne: a főzött krémet kihűtöttem, hozzáadtam a cukorral kikevert margarint, eddig nem volt semmi gond, de amikor rákentem a Hulala habot, akkor a "sárga" krém szétfolyt? :-( így csak az esztétikai értékéből vesztett a süti, az íze mennyei volt, de esetleg vkinek van 5lete, hogy mi okozhatta ezt?!
Köszi a receptet!
Sziszi

bekukac
bekukacv, 2014-09-21 02:03

Sziasztok, nekem is lagy lett a krem.. annak ellenere, hogy a mertekek be voltak tartva.. Segitseget kernek mert tulsagosan is finom suti hogy ne sikeruljon tokeletesre.. Koszonom, bekukac

Emene
Emenecs, 2013-04-04 12:37

Szia! Örülök, hogy ízlett, de nagyon sajnálom, hogy nem lett mutatós süti! :( Elképzelni sem tudom, mi lehetett a hiba, ha hagytad kihűlni...

Szilvi4412
Szilvi4412k, 2013-04-02 15:32

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a krémet gőz fölött kell-e felfőzni?

Emene
Emenek, 2013-04-02 19:00

Szia! Nem gőz fölött kell, hanem egy lábasba beleteszed a tojás sárgáját, porcukrot, lisztet, vaníliás cukrot és a tejet, majd alaposan összekevered, és megfőzöd, utána pedig hagyni kell teljesen kihűlni. Én mindig ezzel kezdem, általában mire elkészül a tészta, addigra ez is kihűl, és akkor hozzá lehet adni a vajas krémet. Majd értesíts, milyen lett! :) Jó sütést! :)

Szilvi4412
Szilvi4412k, 2013-04-02 19:10

Köszönöm szépen!
Mindenképpen jelentkezni fogok! Szülinapi süti lesz belőle.:)

noora
noorap, 2013-03-15 20:15

Csudafinom sütemény, családunk minden tagjának kedvencévé vált, a két legkisebb képes összeveszni az utolsó szeleten. :)
Sokféle sütit szoktam készíteni, de ez az első, amiről én is azt gondolom, hogy verhetetlen, nem készítettem még ennél finomabbat!
Köszönöm a receptet, lassan rongyosra sütöm! :)

hagica14
hagica14k, 2013-03-12 14:43

Valami isteni finom, alig várom, hogy legyen alakalom megint megsütni :)

vtimi74
vtimi74k, 2013-01-22 05:45

Mióta kipróbáltam, állandóan ezt kell csinálni a családnak. Hétvégén 12 fős vendégseregnek készítettem, ilyen gyorsan még egy süti sem fogyott el :) Mégegyszer köszönöm a receptet, tökéletes!!!

vtimi74
vtimi74v, 2013-01-27 08:45

Biztos, hogy nem fogtok csalódni, és nem is gondolná az ember, hogy egyszerű elkészíteni :)

gabcsiv
gabcsivk, 2012-11-20 11:21

A storyt nem értem ! miért függ az íze a tojás méretétől ? :(

Emene
Emenek, 2012-11-20 13:03

Azért mert a nagyobb tojástól intenzívebb madártej íze lesz! Tapasztalatom szerint érdemes az M-es méretű tojást használni, de kisebb tojással is jól fog sikerülni!

n_Jucuska
n_Jucuskav, 2012-09-16 18:24

Tényleg nagyon jól eltalált recept és egész gyorsan el is készül. Az íze pedig isteni! Nagy sikere volt mindenkinél....köszönöm

szilagyigizella
szilagyigizellav, 2012-09-16 05:05

Valami mennyei ízeket éreztem amikor ettem!Nekem öt tagu a zsüri csoportom.és szintén csillagos ötöst kaptam .Már azon törik a fejüket,hogy mamának cukrászdát kellene nyitni!!!!!!!!!Köszünjük.

vtimi74
vtimi74szo, 2012-08-18 18:06

Ma csináltam először, pedig sütögetős vagyok :) Szülinapomra készítettem el, semmi perc alatt elfogyott, kénytelen leszek hamar ismételni. Köszönöm a receptet :)

ritag79
ritag79sze, 2012-08-15 09:55

Nagyon finom lett a süti, bár a habom vmiért picit folyós lett, de az az én hibám valószínűleg. De köszönöm a receptet.

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.
473