Egyszerű vajas csirke recept

Egyszerű vajas csirke
Egyszerű vajas csirke
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vajas csirke az egyik legnépszerűbb indiai fogás - otthon is elkészíthetitek, pofon egyszerű, krémes, laktató, és nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Házi naan-al vagy basmati rizzsel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai vajas csirke, vajas csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet, és nagy lángon lepirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük.
  2. Kivesszük a csirkemellet, félretesszük, és beletesszük a serpenyőbe a maradék vajat.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott salottát, fokhagymát és gyömbért, majd a só és bors kivételével az összes fűszert.
  4. Jól elkeverjük, és 1-2 percig pirítgatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokat, elkeverjük, és 15 percig főzzük lefedve.
  5. Ha letelt, beletesszük a csirkemellet, és kis lángon még 20-25 percig rotyogtatjuk (vagy amíg a csirkehús megpuhul).
  6. Belekeverjük a joghurtot, egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatt a lángot.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 3 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
421 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316