Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából recept

Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából
Csokoládé mousse torta Cilantro konyhájából
72 perc / előkészület: 45 perc sütés: 27 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem születésnapjára készült.

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A csokoládés réteghez

A fehér csokis réteghez

ajánlat

Vékony szeleteket vágjunk. Szeletelésnél minden vágás között megtisztítjuk a kést.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokimousse torta, kétrétegű csokimousse torta, csokimousse torta kétféle csokiból
Szólj hozzá!

elkészítés

A tortalap készítése:

  1. A csokoládét addig olvasztjuk, míg 3/4 része folyós nem lesz, majd kevergetni kezdjük, míg a maradék is megolvad.
  2. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni 2 ek cukorral, majd a sebesség növelésével fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, vanília esszenciát.
  3. A csokoládéval elkeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját.
  4. A felvert fehérjének először csak a felét adjuk a csokoládéhoz, simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérje másik felét is, és egyenletesre összedolgozzuk.
  5. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, "vízfürdőben" sütjük, ami azt jelenti, hogy a tortaforma alját 2 réteg alufóliával becsomagoljuk, hogy a víz ne szivárogahsson be, majd egy magasabb falú tepsibe helyezzük, s 2 ujjnyi vizet öntünk hozzá.
  6. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, s egy órára a hűtőbe tesszük.

A csokoládé réteg készítése:

  1. A felkockázott csokoládét egy tálba helyezzük, majd 1 dl tejszínt felforralunk, ráöntjük a csokira, s addig kavarjuk, míg az el nem olvad.
  2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük
  3. A zselatint feloldjuk a vízben, felmelegítjük, s mikor egyenletes, folyós állagú, elkeverjük a csokival.
  4. Ehhez a felvert tejszínt ismét 2 részletben adjuk hozzá, egyenletesre összedolgozzuk.

A fehér csokoládé réteg készítése:

  1. Megismételjük a csokoládé réteg lépéseit a fehér csokival.

Legalább 5 órára hűtőbe tesszük a tálalás előtt. Mielőtt a tortaformát szétszedjük, a torta széle mentén egy kést körbefuttatunk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 467
elküldve: 19
receptkönyvben: 393
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka szo, 2016-02-20 12:32

én is ma álltam neki, kipróbálni, de már egy kerek órája sül az alap és még mindig elég folyókás. időközben pedig még fel is húztam a fokozatot magasabbra. ami viszont meglepett, hogy nekem 26cm tortaformám van és nagyon megnőtt az alap (remélem, hogy kicsit vissza fog esni, másképp nem tudom, hogy lesz még hely két réteg krémnek is. :-) ) de nagyon szupernek ígérkezik!

dinocs75
dinocs75 p, 2016-01-15 22:03

Ez egy mennyei finom, és egész egyszerűen elkészíthető torta(első olvasásra bonyolultabbnak tűnik, mint valójában;)) Most arattam hangos sikert vele a lányom zsúrján. Köszi

kenczeskitty
kenczeskitty sze, 2015-12-30 20:33

Kedves Cilanto! Egy korulbeluli sutési idot irj légyszives.Igaz màr kisutottem az alapot,de tul keménynek talàlom.Csak hogy okosabb legyek a kovetkezo alkalommal.koszonom!

Judticica
Judticica sze, 2014-01-08 09:15

Nagyon,nagyon finom!!!!!!!!!!!!! Köszi,hogy megosztottad a receptet!

Marmelade
Marmelade / Marmelade h, 2013-03-25 11:07

Névnapi torta lett belőle. Csokirajongóknak ajánlom. Az egyszerűbb bevásárlás érdekében 3x30 dkg csokiból készült, ét - tej - fehér összeállításban. Az ünnepelt el volt ragadtatva:)

Kicsike1
Kicsike1 k, 2012-08-21 19:36

Megtudnád mondani, hogy mekkora tortaformába készítetted el ezt a finomságot?
Előre is köszönöm a válaszodat!

Pirka
Kama Suflé / Pirka h, 2012-08-06 13:32

Kedves Cilantro!
Jól értem, hogy a tortalaphoz nem kell liszt? Mennyi idő alatt sül meg, honnan tudom, ha megsült?

cilantro
Cilantro / cilantro k, 2012-08-21 19:52

Valóban nem kell liszt :) én onnan tudom, hogy mikor sült meg, hogy egy fogpiszkálót a közepébe szúrok, és ha száraz mikor kihúzom, akkor kész ;)

Kisarany75
Kisarany75 k, 2011-10-11 10:52

Sziasztok,
jaaaaaaaaaj...éppen most csinálom,d e nem világos,. hogy a tejszín az főzőtejszín vagy habtejszín? SOS!SOS!

cilantro
Cilantro / cilantro h, 2011-10-03 15:50

Igen. De ne csak az alját fedd be a tortaformának, hanem az oldalát is, ameddig a víz ér. Nem fő, csak sül. A vízfürdő célja az, hogy ne száradjon ki a tortalap. Egyszer nélküle sütöttem meg és elég töredezett volt.
Sok sikert! :)

annabella88
annabella88 h, 2011-10-03 13:43

Ne haragudj de nem biztos h értem. A sütőforma alját befedem alufóliával. A tepsibe víz megy.
Állítsam bele a vízbe a tortaformát?Megkérdezem mielőtt nekiállok inkább. akkor ez egyben fő meg sül is?

Ildii
Ildii h, 2011-09-05 19:03

NYaaammmmmm..ez mennyei lehet. Nagyon jól néz ki :)

684