r
Nosalty Logó

Brokkolis hajdina

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkolis hajdina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4307 micro
Összesen 1908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk és felkarikázzuk. A hajdinát (és a zöldségeket is) megmossuk.
  2. A hajdinát az olajon pár percig pirítjuk. Utána felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  3. A brokkolita burgonyával szintén megfőzzük sós vízben (ne főzzük teljesen puhára, csak olyan roppanósra).
  4. Közben a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölhöz, amit sóval, borssal is finomítunk. A sajtot is lereszeljük.
  5. Egy tűzálló edényt kivajazunk. Amikor minden megfőtt összekavarjuk és beletesszük az edénybe. Ráöntjük az ízesített tejfölt, megszórjuk a sajttal.
  6. Közepesen meleg sütőben átsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22225
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 02.

Ajánló

A hajdinának kiemelkedően magas a rosttartalma. Ha rendszeresen esszük elkerülhetjük a székrekedést, a vastag-és végbél daganatos betegségeit. Vénás betegségek, magas vérnyomás kiegészítő kezeléseként ajánlott rendszeresen enni belőle. Fogyókúrázók is ehetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most sincs nagy történet. Volt egy brokkoli a hűtőben, de nem akartam a szokásosakat készíteni belőle. (szokásosak nálunk=krémleves, tészta) Húst is lehet tenni bele, ha valakinek ez így túl könnyű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek