r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Timi Poppinstól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Bolognai lasagne Timi Poppinstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 1242 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 4968 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bolognai szósz

Besamel szósz

Összesen 178 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    688 micro
  • β-karotin
    2431 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    19264 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1242 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.9 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9527.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    4176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    2750 micro
  • β-karotin
    9725 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    77057 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 4968 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2767 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Bolognai szósz

Besamel szósz

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. Bolognai szósz: A hagymát, répátés a bacont apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és sóhozzáadásával dinszteljük, amíg ki nem fehéredik. Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd 15 percig főzzük. Amikor levettük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel aprítjuk az egész szószt, így lesz igazi, hamisítatlan olasz állaga.
  2. Besamel szósz: A vajat megolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, vigyázunk, hogy le ne égjen! Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót is, majd szépen lassan elkezdjük felönteni a tejjel. Mindig kicsit adjunk hozzá, hogy a massza fel tudja szívni a tejet, így nem lesz csomós. Ha hígabb szószt szeretnénk, akkor öntsünk hozzá több tejet.
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy nagy jénai tálat veszünk elő vagy tepsit, attól függően, hogy milyen alakú lasagne-t szeretnénk készíteni. (Én egy kb. 20x40-es jénait szoktam használni, ebben elfér 3-4 réteg is.) A jénai tál alját meglocsoljuk egy gondolatnyi olívaolajjal, majd elkezdjük a rétegezést: 1 réteg bolognai szósszal kezdjünk, majd besamel, és végül egy réteg tészta. Folytassuk ezt addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. A felső réteg bolognai legyen, a tetejére karikázzunk paradicsomot, és szórjuk meg a felkockázott mozzarellával.
  4. Sütőtől függően 30-45 percig süssük a lasagne-t, míg meg nem pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 53 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 76623
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai lasagne Timi Poppinstól
Timi Poppins 37 recept

A bolognai lasagne a kedvenc ételem minden közül, "amatőr szakács" karrierem ezzel az étellel kezdtem, és az évek során folyamatosan tökéletesítettem a receptet. Amikor Olaszországban laktam, az olasz mamma megmutatta nekem, hogyan is csinálják az olaszok az igazi "Lasagne al forno"-t (ők nem bolognainak hívják). A titok a répa és a bacon, illetve a friss fűszerek használata, a besamel szósz pedig elengedhetetlen egy jó lasagne-hez. Megosztom most veletek a titkomat, erre az ételre még sohasem érkezett panasz! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Bolognai szósz

Besamel szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek