Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol répatorta

Angol répatorta
Angol répatorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt leltem rá egy jó kis répatorta receptre, amit kívül-belül a saját ízlésemre formáltam. Már többször elkészítettem, a család kedvence lett. Nehéz kivárni, amíg kihűl, mert isteni illatok kavarognak a házban sütés közben.

hozzávalók / 12 adag

tésztához

krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk meg vajjal egy nagyméretű, lapos tepsit. Mérjük ki a hozzávalókat.
  2. Egy nagy tálba verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot, és krémesre keverjük ki.
  3. Egy másik tálban a lisztet, sót, szódabikarbónát, sütőport és a fűszereket keverjük jól össze, majd ezt a keveréket óvatosan adagoljuk hozzá a tojásos krémhez, és simára keverjük el.
  4. A finomra reszelt répát, darabolt mazsolát és az apróra vágott diót és a narancshéjat egy tálba keverjük össze, majd ezt keverjük bele a lisztes masszába.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe, és süssük tűpróbáig (150-160 fokon kb. 30-40 perc). Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. Keverjük össze a krémsajtot, vajat, porcukrot és a narancshéját, és kenjük meg vele a sütemény tetejét.
  2. Díszítésnek diót, fahéjat vagy narancshéjat ajánlok.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45x35x3 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 138 258
elküldve: 48
receptkönyvben: 631
elkészítve: 58/58
Facebookon megjelent: 1

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
70 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

carrot cake, répából készült torta, répatorta mazsolával-dióval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cukorbikarbóna
Cukorbikarbóna Thu, 2017-07-27 17:42

Úgy tökéletes a recept, ahogy van! Nagyon finom :)
Én tortaformában sütöttem meg és teljesen átsült.
Esetleg a cukorból lehet kevesebbet belerakni, én 270 gr raktam, legközelebb még kevesebbel próbálom, és egy kicsit több dióval :)
Köszönöm a receptet!

somiari
somiari Fri, 2017-04-07 15:28

Én mos készítettem el először én túl tömörnek és édesnek találom és a sárgarépa is sok benne.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-03-23 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Thu, 2016-03-24 01:04

Nagyon boldog vagyok :) Koszonet Nektek es a Nosalty olvasoinak is! Jo sutest-fozest kivanok mindenkinek! :)

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Tue, 2014-02-25 11:07

Kedves Maurice! Szomorú vagyok, hogy Neked nem sikerült. :( Nem lehet, hogy nem keverted ki krémesre eléggé a tojással és a cukorral az olajat? Mert az egy fontos momentum. A liszt is, hogy rétesliszt legyen. A répát pedig nagyobb lukú reszelőn reszeld le, hogy ne engedjen levet, most látom, hogy a receptben azt írtam, hogy finomra reszelve, javítom is azonnal. Egyébként nem igazán értem mi lehetett a probléma. Az tény, hogy nem egy könnyű diétás desszert, de nekem soha nem tocsogott az olajtól. Mindig finom puha, omlós állagú lett. Én nagyon sokszor csináltam már ezt a süteményt, mert a családom rajong érte. Ha legközelebb csinálod, akkor próbáld meg mondjuk 200ml olajjal, bár szerintem akkor meg kezelhetetlenül sűrű tésztát fog eredményezni, de próbáld meg. Remélem segíteni tudtam! Üdv. Monique

Maurice
Maurice Tue, 2014-02-25 09:31

Kedves Monique! Hétvégén megsütöttem ezt a répatortát, ízre nagyon finom lett, de nekem a 280 ml étolaj iszonyat soknak tűnik. Sütés után, a tészta "csucsogott" az olajtól, mintha olajban sütöttem volna ki. Szerintem ennek a következménye volt az is, hogy nagyon sokáig kellett sütnöm, mert nem akart a belseje megsülni.

773
tojás 4 db
nádcukor 300 g
napraforgó olaj 280 ml
rétesliszt 360 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
fahéj 2 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
sárgarépa 600 g
mazsola 200 g
dió 200 g
narancshéj 2 narancsból nyert
mascarpone 250 g
vaj 50 g
porcukor 150 g
narancshéj 1 narancsból nyert