Bakonyi betyárleves gazdagon recept

Bakonyi betyárleves gazdagon
Bakonyi betyárleves gazdagon
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunkban mindenki szereti a levest. Ezt a levest a  Vidéki ízé-ben olvastam, és nagyon megtetszett. Anyukám meglátogatott minket, és gondoltam itt a nagy betondzsungelben készítek valami vidékies ízű, "jó tartalmas"levest. SIKERÜLT! Nagy sikere volt, főleg a férjemnél! Gyorsan lemásoltam anyukámnak is a receptet. :-)

Egy ilyen tartalmas leves mellé már csak valami könnyű édesség kell, semmi más.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg lángolt kolbász (csípős és csemege)
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldségkeverék (vagy leveszöldség, ízlés szerint)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • 15 dkg tészta (csipetke, külön kifőzött)
  • 2 l víz

ajánlat

Mindekinek, aki szereti a "finom" leveseket!!!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves, fűszeres gombaleves sertéscombbal, kolbászos gombás leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát mikróban kicsit kisütjük (csak, hogy a zsírja kijöjjön).
  2. Majd a szalonnát a zsírral együtt a fazékba öntjük, rádobjuk a reszelt hagymát, rá a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután oldalra húzzuk a fazekat egy csöppnyit, és rádobjuk a pirospaprikát (azért húzzuk ilyenkor oldara, hogy a paprika meg ne égjen), fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
  4. Felöntjük vízzel, só, bors és kömény kiséretében az egészet fél puhára főzzük. Majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a gombát, leveszöldséget és a karikára vágott lángolt kolbászt.
  5. Puhára főzünk mindent, majd készítünk egy tejfölös habarást. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és behabarjuk.
  6. Beledobjuk az összeaprított kaprot, lefedjük, és pár perc múlva tálalható.
  7. A csipetkét külön kifőzzük, és leves mellé adjuk, mindenki annyi tésztát tesz, amennyi jól esik. :-)
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 60 233
elküldve: 13
receptkönyvben: 280
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szutyak
szutyak Tue, 2017-10-10 13:08

Kipróbáltam, és nagyon finom lett! Annyit módosítottam, gluténérzékenység miatt, hogy tésztát nem tettem bele, és rizsliszttel habartam. De így is jól sikerült! Köszi a receptet!

canon
canon Mon, 2017-07-03 16:07

Szuper recept! A mikrós részt kihagytam, és egy héten belül 3 variációban készítettem el. Így állíthatom, hogy nagyon finom gomba helyezz zöldbabbal, és tejföl helyett kókusztejjel is!

750