Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi betyárleves gazdagon

Bakonyi betyárleves gazdagon
Bakonyi betyárleves gazdagon
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunkban mindenki szereti a levest. Ezt a levest a  Vidéki ízé-ben olvastam, és nagyon megtetszett. Anyukám meglátogatott minket, és gondoltam itt a nagy betondzsungelben készítek valami vidékies ízű, "jó tartalmas"levest. SIKERÜLT! Nagy sikere volt, főleg a férjemnél! Gyorsan lemásoltam anyukámnak is a receptet. :-)

Egy ilyen tartalmas leves mellé már csak valami könnyű édesség kell, semmi más.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindekinek, aki szereti a "finom" leveseket!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát mikróban kicsit kisütjük (csak, hogy a zsírja kijöjjön).
  2. Majd a szalonnát a zsírral együtt a fazékba öntjük, rádobjuk a reszelt hagymát, rá a kockára vágott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután oldalra húzzuk a fazekat egy csöppnyit, és rádobjuk a pirospaprikát (azért húzzuk ilyenkor oldara, hogy a paprika meg ne égjen), fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
  4. Felöntjük vízzel, só, bors és kömény kiséretében az egészet fél puhára főzzük. Majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a gombát, leveszöldséget és a karikára vágott lángolt kolbászt.
  5. Puhára főzünk mindent, majd készítünk egy tejfölös habarást. A lisztet a tejföllel simára keverjük, és behabarjuk.
  6. Beledobjuk az összeaprított kaprot, lefedjük, és pár perc múlva tálalható.
  7. A csipetkét külön kifőzzük, és leves mellé adjuk, mindenki annyi tésztát tesz, amennyi jól esik. :-)
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 73 949
elküldve: 14
receptkönyvben: 288
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves, fűszeres gombaleves sertéscombbal, kolbászos gombás leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szutyak
szutyak Tue, 2017-10-10 14:08

Kipróbáltam, és nagyon finom lett! Annyit módosítottam, gluténérzékenység miatt, hogy tésztát nem tettem bele, és rizsliszttel habartam. De így is jól sikerült! Köszi a receptet!

canon
canon Mon, 2017-07-03 17:07

Szuper recept! A mikrós részt kihagytam, és egy héten belül 3 variációban készítettem el. Így állíthatom, hogy nagyon finom gomba helyezz zöldbabbal, és tejföl helyett kókusztejjel is!

750
sertéscomb 50 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
lángolt kolbász 30 dkg
gomba 20 dkg
zöldségkeverék 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 csokor
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tészta 15 dkg
víz 2 l