r
Nosalty Logó

Régimódi töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Régimódi töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 751 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4503 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 751 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12001.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    7668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    624 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 4503 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 105 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. Szűrőlapáttal eltávolítjuk a pörcöket, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és 10 percig üvegesítjük a visszamaradt szalonnazsíron.
  3. Hozzáadjuk a megmosott és megszárított rizst, és újabb 5 percig kevergetve főzzük, míg a rizs is üveges lesz.
  4. Egy mélyebb tálba tesszük a kétfajta darált húst. Hozzáadjuk a hagymás rizst, a szalonnapörcöket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk még egy deci vizet, majd összedolgozzuk.
  5. A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, kicsit megcsapkodjuk húsklopfolóval. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék a levélből.
  6. Egy nagyobb cserépfazék vagy öntöttvas fazék aljára teszünk egy adag savanyú káposztát, majd pár darab oldalast. Teszünk rá 3-4 tölteléket, majd befedjük káposztával és oldalassal. Addig folytatjuk a rétegezést, míg elfogynak a hozzávalók. A végén felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha cserépfazekat használunk, előtte áztassuk be!
  7. Az edényt tegyük sütőbe, majd kapcsoljuk 120 fokra, és süssük 4-5 órán át.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 129
  • 7 napos nézettség: 362
  • Össznézettség: 154132
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Ajánló

fehér kenyér és tejföl

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg féle töltött káposztát készítünk karácsonykor - ez egy egyszerű, rusztikus régi recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek