Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves 4. -sertéshúsból

Gulyásleves 4. -sertéshúsból
Gulyásleves 4. -sertéshúsból
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főzési idő a hústól függ, úgyhogy ez változó. De nagyjából 2 óra kell, míg a leves elkészül.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Galuskával, csipetkével vagy bármilyen levestésztával tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves sertéshússal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
  2. A húsról levágjuk a nagyobb zsírréteget, majd kockára vágjuk.
  3. A hagymát megdinszteljük a zsíron, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot.
  4. Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, erőspistával, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk.
  5. Majd hozzátesszük a zöldségeket (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
  6. Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és készre főzzük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 526
össznézettség: 175 805
elküldve: 23
receptkönyvben: 496
elkészítve: 57/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fermany
Fermany Fri, 2013-02-15 13:14

Már többször csináltam a recepted alapján. Nagyon finom!!!

borosböbe
borosböbe Thu, 2012-04-12 08:46

Ugyan így készítem én is :) Nagyon fini :)
Domoszlón lakom családommal,de gyerekként Bucsán nőttem fel ....

kubus andi
kubus andi Sat, 2012-03-24 09:38

Én egy kis fokhagymát is szoktam bele tenni. Igaz én mindenbe teszek ...még a tejberízsbe is...

512
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
mangalica zsír 2 ek
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
petrezselyem 3 szál
sárgarépa 4 db
burgonya 4 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 kávéskanál