r
Nosalty Logó

Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bius_homecooking
Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    338.3 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13256.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1110 mg
  • Foszfor
    4941 mg
  • Nátrium
    5885 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    3233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2292 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 4623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt csülökkel és a sertéscombbal kezdünk. A sertéscombot egyforma nagyságú kockákra vágjuk, a füstölt csülökről szintén levágjuk a puha részeket, majd a csontokkal együtt félretesszük. A vöröshagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Erre mehet rá a csülök illetve a csontja, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ezt lassú tűzön főzzük legalább fél órán keresztül. Ez idő alatt, előkészítjük a zöldségeket. A répát, a fehérrépát, a zellert, illetve a krumplit meg pucoljuk, és szintén egyforma nagyságú cikkeket vágunk belőlük.
  3. Ránézünk a csülökre. Ha már félig puha, mehet bele az előre másik serpenyőben lepirított sertéscombunk, illetve a vörösbabunk is. A vörösbabot be lehet áztatni főzés előtt 24 órával. Szintén addig főzzük, míg a comb, és a bab szinte majdnem megpuhult. Jöhetnek bele végre a zöldségek.
  4. Ha túl sok vizet vesztettünk a főzés során, öntsünk utána pár decit nyugodtan. A felaprított zöldségeket adjuk hozzá a félig kész leveshez, és jöhetnek a fűszerek. Ízlés szerint só, bors, vegeta, és őrölt pirospaprika. (az utóbbiból én személy szerint, meleg szívvel ajánlom a füstölt őrölt paprikát erre a célra). Ne feledkezzünk meg a zöld alapanyagunkról sem, vagdossuk bele a levesbe a petrezselyemzöldet.
  5. Elvileg lassan kész a levesünk. Neki is foghatunk a galuskánknak. Közepes méretű edényben verjünk fel egy tojást, tegyük hozzá az 5 ek. lisztet, egy csipet sót, és annyi vizet tegyünk hozzá kevergetés közben, hogy elég sűrű galuskatésztát kapjunk. Keverjük jó sokáig, ne legyen darabos.
  6. Újra nézzünk rá a levesre, ha már minden alapanyagunk puha, szépen megfőtt a bab, a husi, az íze jó, nem kell ízesíteni tovább, akkor szaggasuk bele a galuskánkat, 5 percig főzzük össze, és friss petrezselyemlevéllel, emellett egy kevés tejföllel található. Jó étvágyat kívánok! :)
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 2098
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babgulyás gazdagon füstölt csülökkel, nokedlivel
Bius_homecooking 4 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.