Túrós palacsinta recept

Kalória?
Túrós palacsinta
Túrós palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrós palacsinta nem éppen a szakácsművészet csúcsa, nem is az a rettenetesen bonyolult és rafinált étel, de hát nem is ezért szeretjük. Egy tartalmas leves után - esetünkben éppen csülkös bab volt - kiváló második fogás.
A palacsinta receptje abból az alap szakácskönyvből való, ami egyetlen kezdő háziasszony (ember) polcáról sem hiányozhat: igen, Horváth Ilonáé.

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta túróval, palacsinta túrókrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Palacsinta készítése:
  2. A tojásokat egy csipet sóval felverjük.
  3. Felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a szódát, majd egy órát pihentetjük.
  5. Az első palacsinta sütése előtt kevés olajat teszünk a serpenyőbe, és jól felforrósítjuk.
  6. A többi olajat a palacsintatésztához keverjük, így a továbbiakban a serpenyőt nem kell olajozni.
  7. Töltelék készítése:
  8. Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket:
  9. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
  10. Egy evőkanál tejfölt elkeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. 
  11. Hozzákeverjük az áttört túrót, a citromhéjat és a pudingport.
  12. Ha szükséges, még tejföllel lazítjuk.
  13. Belekeverjük a mazsolát.
  14. Összeállítás:
  15. A palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, és félbevágva tálaljuk.  
  16.  

statisztika

beküldve:
nézettség: 209 521
elküldve: 34
receptkönyben: 1 111
elkészítve: 55/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

Hozzászólások (36)

mariscahu
mariscahu cs, 2015-01-22 19:37

Na pont így szeretjük a legjobban a palacsintát!
Köszönet a receptért!
Mindig másfél adagot keverek be és soha nem marad belőle egy sem! (én még teszek a tésztába egy kis vaníliát is, de anélkül is szuper jó!)

zsuzsiviolin
zsuzsiviolin cs, 2014-07-10 13:25

A tészta elkészítésére ugyan saját, már bevált receptem van (épp most készülnek a palacsinták), de ez a túrókrém valami ISTENI FINOM!!!!!!!!!!!!!! :) A párom kedvence a túrós palacsinta, most pedig majdhogynem saját magam elől dugdosom a hűtőben, nehogy megegyem az egészet, mire hazajön... :D Köszönöm a receptet!!! :)

tamikaaa
tamikaaa h, 2014-04-21 19:53

Mennyire fontos, hogy egy órát pihentessük? Látom vastagon ki van emelve, így gondolom azért fontos, de mi történik, ha nincs rá időm?

b-n
b-n h, 2014-03-17 10:58

Nálunk a túrós palacsinta és paradicsomleves kéz a kézben jár. Ez lesz a mai ebéd, ebből a receptből készítve.

vttm
Büszkeszósz / vttm sze, 2014-01-22 12:05

Ja, és nem egy csomag (te jó ég!), csak egy evőkanál! Úgy tűnik, az átszerkesztésnél csúszott némi hiba a receptbe...

vttm
Büszkeszósz / vttm sze, 2014-01-22 12:00

Nem, nem főzős, hidegen készíthető (Gála v. Aranka). Eredetileg szerepelt is a hozzávalóknál, majd újra beírom.

homjak
homjak cs, 2012-11-29 15:20

Nagymamám csinálta mindig, maradék esti/másnapos túrós palacsinta be a sütőbe cukros tejföl a tetejére és pirosra sütötte, valahogy nekünk sosincs másnapos palacsinta, pedig milyen finom:)

homjak
homjak cs, 2012-11-29 15:19

isteni a töltelék is, és csatlakozva az előttem szólóhoz, a palacsinta recept is tökéletes :) nem tudom mindenkinek megy-e szemre a tészta, de nekem sosem ment, viszont így már nem kell próbálkozni, tökéletes lesz :) hiába, Horváth Ilona az Horváth Ilona, köszi, hogy feltetted Büszkeszósz! :)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 k, 2012-04-24 13:46

Szia F_Edit
Én úgy gondolom ez a tökéletes palacsinta recept... Mindig meggyűlt a bajom a tésztával, vagy túl híg vagy túl sűrű lett amit próbáltam utána beállítani. De ez fantasztikusan jó... Elkészítettem már a bakonyi húsos palacsintádat is, ahhoz is Isteni volt, sőt a napokban megint megcsinálom vendégeimnek... De ma nálam is palacsinta lesz... Jó, hogy rátaláltam...
Köszönet érte
Zsanett

vttm
Büszkeszósz / vttm k, 2012-04-24 13:55

Örülök, hogy bevált! Nekem is ez a recept, ami mindig sikerül, és én is palacsintát sütök estére, pont túrósat :)

Misty
Misty p, 2012-03-02 13:27

A tésztát másik recept alapján készítettem, viszont túrótöltelékhez a Tiédet használtam életem első palacsintájának megkreálásához. Nagyon izgultam, hogy hogy sikerül majd, de csudijó lett, ezentúl mindig így készítem majd. Kolléganőm és több hozzászóló javaslatára a hétvégén ki fogom próbálni azt, hogy leöntöm még egy kis vaníliás cukros tejföllel, amit rápirítok picit.

vttm
Büszkeszósz / vttm p, 2012-03-02 14:09

Most, hogy írtad a cukros tejfölt, eszembe jutott, hogy anyukám is szokott a túrós palacsintára rakni. Egészen elfelejtettem már, pedig tényleg finom volt úgy :)

manócska2010
manócska2010 cs, 2012-01-05 16:23

Nagyszerű recept! Isteni a túrókrém hozzá. A hűtő legfelső polcára kellett tennem a túrókrémet, mert a kisfiaim állandóan nyitogatták a hűtőt és keresték a krémet. :) Üdv Manó

KissTamás
KissTamás sze, 2011-12-14 18:37

Első palacsintaként isteni finomra sikeredett, pedig pesszimista voltam (ami persze csak tudatlanságomnak szólt :) )

cjey
cjey v, 2011-09-18 16:56

isteni,es nagy sikere volt.elismeresem a foszakacsnak

ani820222
ani820222 sze, 2011-06-29 20:58

ziasztok!Csak azt szeretném kérdezni,ha sima főzős pudingot teszek bele,az jó?És csak vanília ízű mehet bele?Gyorsan válaszoljon valaki!!Köszi!!Amúgy már megcsináltam,és Isteni finom!!Ilyen finom túrós palacsintát még életemben nem ettem,és nem túlzok!!!Elismerésem a "feltalálójának"!!

Archy
Archy k, 2011-02-01 14:33

Mindig problémám volt a jó palacsinta recepttel. Megtaláltam, nagyon köszi!!! Én a végén a sütőben még megpirítottam kis tejföllel.
Szép napot!

Lotion
Lotion v, 2011-01-23 17:39

Tökéletes recept! A tészta és a töltelék is nagyon finom!!!!!!!!!!!!!! Köszönet érte!!!!!!!

Edithkovacs
Edithkovacs sze, 2010-11-17 13:15

En is szoktam ezt csinalni de orda helyett siman tehenturot hasznalok es nagyon finom

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko k, 2010-11-02 17:13

valakiiiiiiiiiii! :D
imádom ezt a túrótölteléket, de most az egy szem kisboltban NINCS főzés nélküli pudingpor vaníliás :( olyat találtam, hogy Aranka krémpor vaníliás (ez nem 5 dl-hez, csak 3 dl tejhez van) ez is mehet? segijjetek, segíccség :P

Katoca
Katoca cs, 2011-10-13 17:14

Lehet, hogy én vagyok fáradt, mert ez már a mai második "értetlen" kérdésem a nosalty-n, de én a recept leírásából úgy értelemezem, hogy a pudingot nem főzik meg, csak belekeverik a port. A Te hozzászólásodból azt veszem ki, hogy Te külön megfőzted a pudingot és úgy adtad hozzá. Tudom, hogy már egy éve volt a hozzászólásod, de esetleg ha tudnál segíteni (vagy bárki más), hogy akkor most hogy is van ez????

m.gaby
Gabriella / m.gaby k, 2010-10-05 18:52

Régóta kerestem egy igazán jó túrótölteléket :)
Annyival módosítottam, hogy fahéjt is tettem bele, köszönet a receptért :)

Mana75
Marianna / Mana75 szo, 2010-06-26 19:11

Én a palacsinta tésztáját nem így készítem, de a túrótöteléket ezentúl mindig így fogom! Ez a legfinomabb túrós töltelék, amit eddig kipróbáltam! :-) Köszi!

tomi78
tomi78 cs, 2010-06-10 15:28

Elkészítettem, finom lett. Köszönöm a receptet. :)

zalizit
zalizit szo, 2009-12-05 12:12

Nagyon finom lett, nagyon jó volt a puding bele, igy még nem csináltam, de ezután mindig...
Köszi a receptet.

jozef
Bloemcake / jozef szo, 2009-10-31 11:43

Én a tésztába szódavíz helyett szénsavas narancslét tettem,igy még ízletesebb lett. Érdemes kipróbálni.

Csilli
Csilli k, 2009-10-27 08:14

Én is megcsináltam! Mielőtt neki fogtam kiderült, hogy lejárt a túró szavatossági ideje, így kénytelen voltam mégegyszer elmenni a boltba. A párom mondta, hogy minek mentem úgy sincs annyira oda a túrós palacsintáért. Amikor kész lett a palacsinta, megkóstolta (szerintem csak azért, hogy ne bántson meg). Aztán "annyira nem ízlett neki", hogy szinte ő ette meg az egészet és még a túrós edényt is "kinyalta"! Szóval köszi a receptet, isteni!
Csilli

ch
Bloemcake / ch cs, 2009-06-04 14:15

megcsináltam, nagyon finom lett, az egész család imádta. annyi változtatást eszközöltem, hogy négybehajtottam a végén (így talán mutatósább) és az egészet nem vanília szósszal, hanem forró vanília pudinggal öntöttem le. ezt azért tartom jobbnak, mert mivel a puding megdermed rajta, a palacsinta egyáltalán nem szívja be (mi több még elválasztani is könnyű róla), így, ha kihűlve szeretnénk enni sem kelt állott érzetet.
a tetejét meg megszórtam friss piros ribizlivel, jótt tett neki a pikantéria.

mégegyszer köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
Attól, hogy valamit egészségesnek gondolunk, vagy annak mondják, nincs rá garancia, hogy fogyunk is tőle. Van, ami tényleg jótékony hatású, de nem határtalanul.
Szakénagykövetek Magyarországon
Szakénagykövetek Magyarországon
A hét főből álló küldöttség Japán tradicionális alkoholos italát, a szakét kívánja Európában megismertetni és népszerűsíteni.
Top 13 ötlet angol zellerre
Top 13 ötlet angol zellerre
Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!
1081