Vargabéles recept

1 adag
834
kcal
Vargabéles
Vargabéles
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vargabélest most sütöttem először. Több receptet elolvastam, összehasonlítottam, saját ízlésem szerint módosítottam,
így jött létre ez a változat. Mivel csak a szűk család volt itthon, jutott a szomszédoknak is.
Mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tepsim 28x38 cm-es, a réteslap kicsit kisebb méretű volt, így két lapot széles csíkokra vágtam  és kipótoltam a hiányzó
részt.
A vargabélest nagy kockákra vágva, porcukorral megszórva melegen, de nem forrón tálaljuk.
Kiadós leves után főételként fogyasztható.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !
  2. A túrót villával összetörjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, valamint a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejföllel.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel.
  6. A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
  7. A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk  olajjal, majd még egy réteslap következik.
  8. Ezt követően rásímítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
  9. A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral.

  • költség: 1660 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 261 711
elküldve: 94
receptkönyben: 1 446
elkészítve: 58/98
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (34)

lulu84
lulu84cs, 2014-09-11 12:53

Kedves Muci! Elkészítettem és valami isteni finom lett. Pont olyan az íze, mint amikor gyerekként anyukám sütötte nekünk. Nagyon köszönöm! Megjegyzésként csak annyit, hogy alul-felül sütésnél 5 percig 180 fokon, majd további 35 percig 160 fokon sütöttem, mivel túlságosan elkezdett az elején a teteje sülni, de így tökéletes lett!

b-n
b-nk, 2014-07-08 14:23

Nyár közepe van, hőség és semmi perc alatt lecsapott a vihar. Beáztunk, ami nem szokott előfordulni. Persze itt nyaral a család összes gyermeke. Mit tehetnék? Takarítás, biztosító telefon és hogy nyugi legye, ebéd sok desszerttel. Mire elfogyott a nap is kisütött... Szóval gyerekmentő, pontosabban gyereknyugtató volt ez a recept.
Köszönöm!

mirutzi
mirutzik, 2014-03-11 19:32

Szia! Ki szeretnem probalni a receptet. De nincsen itthon reteslap. Kihagyhatom belole?
Vagy esetleg lasagna tesztalappal helyettesithetem? Udv, Mirela.

kulcsarpisti
kulcsarpistip, 2014-06-20 15:33

Szerintem ki lehet hagyni nem dől össze a világ, de azért attól vargabéles a vargabéles, hogy benne van aminek benne kell lennie.

Muci
Mucisze, 2014-03-12 17:46

Szia !
Inkább szaladj le a boltba. Nem érdemes elrontani.
Üdv.: Muci

picipocak
picipocakk, 2013-11-19 17:59

Hát képzeljétek, hogy jártam! :D
A mélyhűtőbe találtam valami réteges fagyos tésztafélét. Na, mondom ez jó lesz. Mikor pakolom rá a tetejére, és sütöm, nem is gyanítottam, hogy az a valami, igazából lapsajt volt. :D Úgyhogy, jól megjártam. Lett egy adag sajtosbélesem. Még jó, hogy egybe lejött a tetejéről, és a közepét meg lehetett enni. A sajtos mellékìzt leszámítva jó volt. :)

hevike
hevikek, 2012-03-13 18:22

Elkészítettem, nagyon finom! Köszi a receptet. Üdv: Hevike

dannamaria
dannamariasze, 2011-07-06 16:29

nekem nem mindig sikerül a cérnametéltél készült varga béles (néha túl vizes lesz, gondolom a sietség miatt nem csöpögtetem le kellőképpen)
ezért változtattam
cérna metélt helyett: széles metéltet használok
réteslap helyett pedig leveles tésztát nyújtok ki és teszek az aljára, és tetejére.
Ugyan így töményebb, de ha valaki olyan ügyetlenke mint én, az kipróbálhatja így is.

nagyon tetszenek a receptek, sok olyan van közte ami a mi ízlésünk / szokásunk szerint készül, csak gratulálni tudok hogy megosztod velünk!

Muci
Mucip, 2011-06-24 16:11

Szia "tetej " !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett a vargabéles.
Üdv.: Muci

tetej
tetejp, 2011-06-24 14:31

Muci.Nagyon finom a vargabéles. Ma megcsináltam frankfurti leves mellé.Köszönet érte.További szép napot.

TunyaCsáp
TunyaCsápsze, 2011-05-11 08:34

Múlt vasárnap elkészítettem a receptet. Annyi változást eszközöltem, hogy a 30dkg tészta helyett csak 25dkg-ot használtam fel, bár így utólag 20dkg is elég lett volna. Talán a túrókrém így jobban érvényesülhetne. Illetve nem réteslapok közé, hanem linzertésztát gyúrtam. Isteni lett. A linzerrel még laktatósabb lett.
Nagyon jó recept, ajánlom mindenkinek.

Muci
Mucip, 2011-01-21 16:16

Szia " babuka78 " !
Az én sütőm egyszerű villanysütő, nincs benne légkeveréses program. Már volt alkalmam modernebb
sütőben is sütni , de én leginkább az alul-felül sütési módot kedvelem.
Üdv.: Muci

Muci
Muciszo, 2011-01-08 17:59

Szia " pkeroka77 " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy elsőre kedvező tapasztalatod volt a recepttel.
Üdv.: Muci

pkeroka77
pkeroka77p, 2011-01-07 16:40

Nagyon finom lett a vargabéles. Én is most készítettem először, de isteni lett!
Köszönöm szépen a receptet, mentve!

Muci
Mucics, 2010-12-09 18:29

Szia " mamacica " !
Köszönöm a kedves soraidat. További jó sütés-főzést kivánok.
Muci

Muci
Mucics, 2010-12-09 18:27

Kedves " titi " !
Gratulálok a sikeredhez . Örülök, hogy bevált a recept.
Üdv: Muci

titi
titisze, 2010-12-08 22:48

Ma elkészítettem életem elsö vargabélesét e szerint a recept szerint. Isteni finom lett, már alig van belöle. Köszönöm!!!

mamacica
mamacicaszo, 2010-11-13 18:41

Szia Mindenkinek!
Isteni a recept, annyival egészítettem ki, hogy családom kívánságára vanilia sodóval tálaltam, sőt egyesek a baracklekvárig merészkedtek. Fincsi, mindenkinek ajánlom, ettem, már étterembe úgyís, hogy málnaszörppel volt leöntve, ínyencek egy kis tejszinhabbal is megbolondíthatják, persze csak az (íze ) színe miatt! Köszi a receptet és szép a fotó is, gratulálok Mucinak. Üdv. Mamacica

Muci
Muciv, 2010-11-07 17:40

Kedves Edit és Kedves "Beus83 " !
Örülök, hogy mindkettőtöknek ízlett , gratulálok, hogy elsőre remekül sikerült. Lehet, hogy én is hamarosan sort kerítek rá, mert mi is nagyon szeretjük.
Üdv. . Muci

Bató Edit
Bató Editv, 2010-11-07 13:41

Kedves Muci!
A recepted alapján tegnap megsütöttem a vargabélest. Nagyon-nagyon finom lett! Most készítettem először, de biztos nem utoljára. Tárkonyos csirkeraguleves volt az első fogás, majd jött ez a finomság. Mindenki nagy örömére. Köszönöm a receptet! Szép napot, Edit.

Beus83
Beus83szo, 2010-11-06 19:00

Kedves Muci!

Isteni finom lett a vargabéles!!!!Köszi a recipét!!Pont olyan lett mint a képen, az íze pedig...hmmmmmmm!!!!!!
Üdv.!

Muci
Muciszo, 2010-10-16 17:26

Kedves " robertpoulsen " !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Üdv. : Muci

Muci
Mucisze, 2010-09-22 16:51

Szia " Totoro" !
Nagyon szívesen. Ügyes vagy.
Üdv.: Muci

Totoro
Totorok, 2010-09-21 08:59

Kipróbáltam a receptet, és nagyon jól sikerült, pedig ez volt életem első vargabélese. :) Bár a mazsolát kihagytam, mert nem igazán kedveljük párommal. Biztos, hogy maradok a te változatodnál, mert nagyon fincsi. Köszi!

zoli82
zoli82p, 2010-08-13 11:16

A fehér csoki nem tudom,biztos finom.Én narancs levet és narancshéjat szoktam belerakni még.
Nekem és a vendégeknek is ízlik mindig.

Klarissz
Klarisszszo, 2009-09-26 21:28

Eddig nem volt bátorságom elkészíteni, de belevágok. A sütés alsó-felsőn, vagy légkeveréssel történik?

sumijudit
sumijuditsze, 2009-06-17 06:36

a túrós-mazsolás masszába - apró kockákra vágva / törve - keverj egy tábla fehér csokit is még a tojás-
hab előtt - nem fogod megbánni! SJ

Legfrissebb cikkek

Heti menü: hó végi spórolás
Heti menü: hó végi spórolás
Mindenkivel megesik, hogy hó végén már matekoznia kell, hogy körültekintőbben tudja beosztani a konyhapénzt - ezen a héten nekik adunk ötleteket olcsó fogásokhoz!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Vissza a kávéházak aranykorába!
Kíváncsiak vagytok, hogy a századforduló kávéházai hogyan működtek Budapesten? Kik azok, akik előszeretettel látogatták, és hogyan fogyasztottak egy csésze feketét?
Ilyen a világ legdrágább hamburgere
Ilyen a világ legdrágább hamburgere
Most már szinte biztosan állítható, hogy a nemzetközi hamburgerforradalom győzött, és a kézművesőrülettel együtt a legkreatívabb gasztronómiai területek egyikévé emelkedett.
Gyors szilvás bedobálós süti
Gyors szilvás bedobálós süti
Mi mindenre elegendő egy kosár szilva! Az egész múlt hetet a szilvás édességeknek szenteltük - készült pohárkrém és gombóc, de a legfinomabb a gyors, bedobálós süti lett.
834