Kapros cukkinifőzelék N.Olgitól recept

Kapros cukkinifőzelék N.Olgitól
Kapros cukkinifőzelék N.Olgitól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt napok húsos ételei után valami könnyű főzeléket szerettem volna főzni. S nem utolsó sorban gyorsan elkészíthetőt. A cukkiniszezonban mi is legyen, mint cukkinifőzelék.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most fasírttal tálaltam, de hűvösebb napokon pörkölttel is el tudom képzelni, sőt tükörtojással is finom lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros főzelék cukkiniből, tejfölös-joghurtos cukkinifőzelék, cukkinis főzelék kaporral
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit, ha szükséges, meghámozzuk, és lereszeljük. Én egy kicsit vastagabb csíkokat adó reszelőt használtam most. Kicsit megsóztam, kb. 10 percig hagytam így.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, fokhagymát, fél csomag apróra vágott kaprot, sózzuk, beletesszük az 1 tk cukrot, pár percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje.
  3. A lisztből olajjal világos rántást készítünk, mikor kész, beletesszük a joghurtot és a tejfölt, vízzel hígítjuk.
  4. Mikor puha a cukkini, a maradék kaprot is hozzáadjuk a főzelékhez a rántással. Pár percig rotyogtatjuk, és kész. Ha szükséges, sózzuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 73 018
elküldve: 20
receptkönyvben: 490
elkészítve: 41/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkaséhes
farkaséhes Mon, 2016-07-18 19:28

Húúú, ez nagyon finom. Pár perce készült el. El is mentettem a receptet, mert többször el fogom készíteni. :)

LUIGI5
LUIGI5 Sun, 2015-07-12 20:59

Köszönöm a receptet, senki nem jött rá, annyira hasonlít a Testvérére!!!

Alery
Alery Sat, 2015-05-23 16:30

Kedves Olga!

Angliában élek, itt pedig nem nagyon divat a gyalult tök és így a tökfőzelék sem, de nekem már nagyon hiányzott valami olyasmi. A hűtőben árválkodott két cukkini, gondoltam kipróbálom ezt a receptet. Rántás helyett habarással készítettem, leturmixoltam az egészet (nincs semmilyen reszelőm), a végén pedig egy kis citromlevet tettem bele. A végeredmény pedig elképesztően finom lett :) Sosem gondoltam volna, hogy cukkiniből ilyen finom főzeléket lehet főzni.

Köszönöm a receptet!

Üdv. Alery

darja
darja Thu, 2013-07-04 19:44

nagyon gusztusos, ezen a héten ki is próbálom. köszi a receptet :-)

jhangman
jhangman Wed, 2013-07-03 22:22

:-) én is megfőztem ezt a szuper főzeléket és mivelhogy a fűszerkertemben elengedhetlenül termesztek citromfövet is azutólsó szösszenetként ugyanolyan mennyiségű finomravágott citromfüvet kevertem a tűzrök már levett főzelékbe ...s mivelhogy ez a fözeléket személy szerint ectesen szeretem egy kiskanál foghagymásecettel bolonditottam meg ( a foghagymásecet szuper cucc egy szép üvegbe beleraktam 5 fej megtisztitott foghagymát felöntöttem ecettel s évekig használható füszerectet kapunk ,csak az a fontos hogy időnként utántöltsük hogy a foghagymagerezdeket mindig ellepje a tiszta etet)......:-)

rubito
rubito Thu, 2012-09-13 11:13

Szia Olga! Nagyon finom lett, még sosem főztem főzeléket cukkiniből. Annyit csaltam, hogy a végén tettem bele egy evőkanál ecetet. :) köszi a receptet, Panni

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-10-16 21:24

Kedves Panni!
Örülök,hogy tudtam újat mutatni. Csalni pedig ér ! :))))Remélem felveszed a főzelék repertorába :)
Üdv. Olga

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Fri, 2012-08-24 12:04

Kedves Éva!
A kaporral én is így vagyok. Fagyóba vele, aztán milyen jó elővenni!:) A szárított nálam se jött be....
Jó kísérletezést kívánok! Kellemes hétvégét Neked is!
Olga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-23 22:08

Nagyon guszta és finom, mi is nagyon szeretjük, hasonlóan készítem, majd így is próba lesz, majdnem olyan és mégsem.:-o
/ Amíg lehet, friss kaprot használok, aztán a saját kaprom elrakom finomra vágva a fagyóba, és úgy teszek étel főzéskor bele annyit, amennyi kell, szárított nekem annyira nem vált be, de ez az én egyéni ízlésem, ennyi. Attól még a szárított is lehet jó./
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

157