Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal rakott zöldbab

Darált hússal rakott zöldbab
Darált hússal rakott zöldbab
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom nagyon szereti a zöldséges rakott húsokat, mindig többet kell készítenem, mert szívesen járnak rá délután "villázgatni". 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A zöld színű zöldbabnak sokkal intenzívebb íze van, ami a gőz felett való pároláskor még jobban kiérződik. Ezért a rakottnál szívesebben használom, mint a sárgát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne legyen száraz.
  2. A zöldbabot gőz felett puhára pároljuk.
  3. A rizst kevés zsiradékon megforrósítjuk, és hozzáöntünk 6 dl vizet, ételízesítőt, és puhára pároljuk.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal és rétegezve - zöldbab, rizs, hús, zöldbab - beletesszük.
  5. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük és rásimítjuk a zöldbabra, majd sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 774
össznézettség: 266 813
elküldve: 21
receptkönyvben: 802
elkészítve: 78/83
Facebookon megjelent: 1

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldbab, rizses-húsos zöldbab, tejfölös-joghurttal leöntött rakott zöldbab

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illecsengeagota
illecsengeagota Sun, 2018-01-28 17:14

Szuper recept! :)
Bár én a húshoz csak majorannát tettem, köményt nem. A tetejére pedig besamell mártás került. Isteni lett!
A költsége pedig 1500 Ft-ból megvolt.

demura
demura Sat, 2017-09-30 14:08

Nem lehetne normálisan, érthetően leírni a recepteket? Pl. mi ez hogy "gőzön puhára pároljuk", "kevés zsiradékon megpároljuk" .... mi az a kevés? Mi az a zsiradék? Motorolaj is jó? Aki keni-vágja ezeket a szakkifejezéseket, annak már régen nem kell receptből főzni ...

catgirl
catgirl Mon, 2017-10-16 04:39

Igazad van teljesen. Én is csak pár éve kezdtem főzni és ha akkor olvasom ezt a receptet. nekem is latinul lett volna. Gőzön puhára pároljuk: pici vizet teszel alá és kis lángon, lefedve, néha megkeverve megvárod mig megpuhul. Kevés zsiradék: kb 1 evőkanál étolaj.

johnandruk
johnandruk Thu, 2017-08-31 15:22

Életem első rakott zöldbabját készítettem el a recept alapján és nagyon jó lett. Köszönöm! ;)

veinhardt
veinhardt Sun, 2015-12-27 21:23

Érdekes, én mindig bővebb lében főzöm a darálthúst és abba teszem bele a rizst. Minek külön főzni, semmi íze nincs akkor, meg még egyszerűbb is. Sőt, mostanában rizs helyett kölest teszek, valamivel egészségesebb!

Mayweda
Mayweda Mon, 2015-09-14 16:35

Annyit váloztattam rajta, hogy szalonnán sütöttem meg a husit és mivel nem volt joghurt, ezért a tejfölt felhigítottam tejjel :) Ígyis isteni finom lett :)

zsofi03
zsofi03 Tue, 2014-10-28 16:13

Nálunk is kedvencek a rakott zöldséges ételek. Nekem ez dobogós fogás:)

bessie
bessie / bessie Sun, 2014-03-02 12:37

A rakott kelkáposzta után ez a kedvencem. Könnyű elkészíteni és isteni. Én viszont kihagyom a joghurtot és a legvégén sajtot reszelek rá. :)

681
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
rizs 2 bögre
zöldbab 1 kg
tejföl 3.5 dl
joghurt 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek