Mirinda szelet 2. recept

Kalória?
Mirinda szelet 2.
Mirinda szelet 2.
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes sütire vágytunk, ami nem túl édes...  Régebbi receptek közül erre esett a választásunk. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós-kakaós szelet, túrókrémes sütemény zselés tetővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral. A citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük.
  3. A zselatint 1 dl vízben pár percig forraljuk, majd hűtjük, és a túrós masszához keverjük. Végül hűtőbe tesszük addig, amíg dermedni nem kezd, s ekkor rátesszük a tésztára.
  4. A süti tetejéhez az üdítőben a pudingport a cukorral elkeverjük, és kifőzzük.
  5. Miután kihűlt, a túró tetejére tesszük, és egyenletesen szétkenjük.
  6. Hűvős helyen kb. fél órát még állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 915
elküldve: 38
receptkönyben: 930
elkészítve: 48/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

Hozzászólások (13)

Zsulu
Zsulu h, 2014-04-21 13:29

A mirida szeletnek már nagyon sok verzióját elkészítettem,de nekem ez jön be a legjobban.
Köszönet érte!

salyvett
salyvett h, 2013-12-30 11:10

Imádom! Szerintem nagyon jó a recept! Én annyit változtattam, hogy az étkezési zselatin helyett (képtelen vagyok vele dolgozni és az ízét sem szeretem) a túrós krémbe két csomag expressz zselatin fix-et teszek, és így megy a hűtőbe!
A másik, hogy Fantával készítem, így kicsit savanykásabb lesz, ami jobban ízlik nekünk!
Nagy kedvenc a családban!!! :)

Ügyeskedő
Ügyeskedő sze, 2013-09-11 06:46

Kedves Évi!
Hagyományos tortaformában mennyire lenne szerinted magas?Arra is gondoltam hogy fél adaggal csinálnám,de akkor meg attól tartok,hogy nagyon vékonyak lennének a rétegek.Régebben egyszer megcsináltam,és valami isteni finom lett!!
Most a páromnak szeretném elkészíteni,mint torta,de sajnos gondban vagyok az arányokkal.
Üdv:Timi

stacy
Stacy / stacy cs, 2013-04-18 07:55

Szia!! A Lányom 1 számú kedvence, a szülinapjára is ezt kell csinálnom!!

Erzsi.Feher
Erzsi.Feher k, 2013-01-29 17:03

Köszi a receptet,enni már egyszer ettem,megkínáltak,nagyon ízlett de nem tudtam hogy kell elkészíteni,egy kérdésem lett volna még hogy mekkora tepsi kell ehhez az adaghoz/azt jóvolna minden sütinél tudni/de látom a válaszok között 26x40 cm.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 p, 2012-11-23 12:31

Az az igazság, hogy nem igazán tudom a pontos méretet... Normál tepsiben készült... kb. 26x40cm

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2011-03-28 11:55

Kedves Éva!
Ez tetszik, mert a túró tölteléke lazítva van a joghurttal és így krémesebb állagú.
Biztosan finom lehet és nem is baj, hogy nem olyan édes.
Elmentettem, köszönöm. Szép napot neked! Anci

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 h, 2011-03-28 13:19

Kedves Anci!

A süti valóban inkább citromos, friss és nem édes annyira! Nem is nagyon lehet abbahagyni az evését... :)
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Remélem neked/nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk!
Szép napot! :)
Évi

548