Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus hagyományos bejgli

Klasszikus hagyományos bejgli
Klasszikus hagyományos bejgli
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, "felfújt" bejgliket, amiben sok a tészta, kevés a töltelék.....épp fordítva mennyei, sok a töltelék, kevés a tészta.....nos, ez ilyen.....ebből 2 diós és 2 mákos lesz.....sajnos nem lehet fázisfotót feltenni, ezért választottam ezt, pedig jó lett volna, ha a szeletet is lehetett volna látni.....ez nem tenyérnyi - nem szeretjük, mint írtam -, hanem kis helyes :), körülbelül 7 cm széles, kerekded formájú......érdemes az ünnepek előtt kipróbálni......ezért is tettem fel most :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk hozzá a töltelékhez nagyon apróra vágott kandírozott narancshéjat, mazsolát - én nem tettem bele, mert simán szeretjük!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos süti, diós süti, karácsonyi sütemény, mákos-diós bejgli
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojások sárgáját, majd simára keverjük az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Nem kell túlgyúrni a tésztát, amint szép egynemű lesz, eldolgoztuk benne az összetevőket, fejezzük be a dagasztást. Ha készen vagyunk, a kezünkről és a tál faláról is szépen leválik a tészta.
  5. 4 egyenlő gombócot formázunk belőle, majd fóliával letakarva, 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  6. Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.
  7. Lehetőleg, a tészták vastagsága nyújtáskor egyenletes vastagságú legyen. (Én sütőpapíron szoktam nyújtani, melyet előre méretre nyírok - kb.: 24x35 cm-es téglalap -, s ezen a tésztát vékony téglalapokra nyújtom egymás után úgy, hogy a sütőpapírból maradjon ki egy kevés minden oldalon)
  8. A töltelékkel való megkenése egy kis ügyességet igényel, mert tapad, de a türelem meghozza gyümölcsét.
  9. A kinyújtott tésztára a diós/mákos töltelék felét rákanalazzuk, majd óvatosan, lehetőleg egyenletesen elkenjük rajta.
  10. Ezután a tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre (1-másfél cm), s kissé nyomkodjuk rá a töltelék szintjének magasságába.
  11. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit a papírral, egyenletesen. Mind a négy résszel ugyanígy járunk el.
  12. Egy tepsit (én a sütő saját tepsijét használtam) kibélelünk sütőpapírral, s a feltekerések után (mindig a már elkészültet) óvatosan, szépen alányúlva áthelyezzük a tepsibe, a tepsi felénél kezdve, hogy ezután egyenlő távolságra tudjuk elhelyezni a további 3 rudat egymástól.
  13. Ha ezzel készen vagyunk, hosszában szurkáljuk meg villával a bejgliket, innen távozik sülés közben a gőz. (Nem kell az egész bejglit, mindenhol összevissza szurkálni.)
  14. Az utolsó mozzanat, ettől lesz szép márványos, fényes a teteje: Kenjük le (az oldalát is) vékonyan tojássárgájával a bejgliket, hagyjuk, hogy megszáradjon.
  15. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan (oldalukat is) tojásfehérjével, s hagyjuk, hogy teljesen megszáradjanak.
  16. Amikor a tojásfehérjével lekentük a bejgliket, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra állítva, alsó-felső sütésre, mire megszáradnak a bejglik, a sütő felmelegszik.
  17. Ha megszáradtak a bejglik, ebben, az előmelegített sütőben 200 fokon, 15 percig sütjük, majd 15 perc után lejjebb vesszük 170 fokra, s további 10 - 15 percig sütjük. Így összesen 25 - 30 perc alatt készre sülnek (légkeverés nélkül) a bejglik - lehet látni a tetején, mikor van kész, a szép színe elárulja.
  18. Egy kis trükk: Ha kivettük őket a sütőből, óvatosan összetoljuk a bejgliket, és széles pengéjű késsel, vagy valamilyen lapos eszközzel egyenesre nyomjuk a végeiket, s az oldalaikat - így az esetleges pici repedés is eltüntethető, ha keletkezne rajta, de csakis forrón lehet javítani ezeken az apró szépséghibákon.
  19. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, s kínálhatjuk is. Későbbiekben lefedve tároljuk.

Diós töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanígy készítjük el, egymást követően.
  2. Egy tálba kimérjük a diót/mákot, mindkettőhöz a fahéjat, vaníliás cukrot, a citromhéjat + levét/a narancshéjat + levét, lazán összekeverjük.
  3. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós / mákos keveréket, és fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket.
  4. Hagyjuk kihűlni teljesen. Ha kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.

Mákos töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanúgy készítjük el, egymást követően. A diós tölteléknél található a leírás.

Megkenéshez

  1. Külön-külön, kis tálkában, kissé felverjük villával a fehérjét és sárgáját.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x38x5 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 185 332
elküldve: 60
receptkönyvben: 398
elkészítve: 47/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
128 recept

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 07:57

Érdekesen alakult a tegnapi nap.....hmmm.....!

Itt hagyom emlékbe a tegnapi adatokat:

"statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 23 428
össznézettség: 161 705
elküldve: 57
receptkönyvben: 372
elkészítve: 43/43
Facebookon megjelent: -"

----------------------------------

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-12-23 05:09

Ezt itt kell hagynom emlékül - a tegnapi adatok:

"statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 17 633
össznézettség: 138 529
elküldve: 54
receptkönyvben: 357
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: -"
---------------

libaláb
libaláb Fri, 2017-12-22 12:09

Ki fogom próbálni, mert bár megvan a már bevált beiglim, de a te receptjeid mindig finomak. Viszont engedd meg, hogy elmondjam: lassan ijesztő amennyit hisztizel minden cikk alatt, ha téged nem, vagy nem úgy emelnek ki. Én elhiszem, hogy bosszantó, de amennyire te komolyan veszed ezt, az már riasztó.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-12-27 08:12

Kedves "llbaláb"!

Hogy értsd, miről is írtam az előző válaszomban: az utóbbi napok "legnézettebb receptje" - nem írom ide, melyek voltak, reklámot nem csinálok, még nagyobbat :) -, mind ki volt emelve "szóló" receptként a Facebookon (egyébként pedig cikkben nyitóképként pluszban), viszont ezt, az én receptemet nem emelték ki, mert nagy volt a "konkurencia"! :) Nem véletlenül írtam ide ki, hogy "Emlékül itt hagyom az adatokat..." - a nézettség nem kevés, s ez csupán saját magának, a receptemnek köszönhető.....de nem lehetett a legnézettebb! Rengeteg hasonló eset történt már velem itt!
Talán így jobban megérted, miről is van szó - Ti ezt észre sem veszitek, mert más szemmel nézitek!
Ezek tények, s egyáltalán nem a hisztiről szól, ha én írok hozzászólást ide-oda!
- A mait is tudtam, kié, illetve melyik lesz.....a következőben is biztos vagyok! :) -

További szép napokat!
Üdv.: Judyth :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 16:39

Kedves "llbaláb"!

Köszönöm az elismerő szavaidat a receptjeimet illetően, nagyon örülök neki, hogy ki fogod próbálni! Az általad hisztinek nevezett hozzászólásaim nem hisztik, s nem is azért írom őket, amiért Te gondolod, amit leírtál, hanem puszta, egyszerű tények, amit Te és mások nem vesznek észre, mint felhasználók! :) Szeretem - minden szinten - az igazságosságot, ennyi! :)

Neked és kedves családodnak, kellemes, örömteli, meghitt, vidám, szeretetteljes, békés Karácsonyt kívánok, hozzá jó egészséget, s egyben B- Ú. É. K. ! :)

Szeretettel: Judyth :)

grafologia21
grafologia21 Tue, 2017-12-19 19:15

Kedves Walaky! Ezt a receptet fogom idén kipróbálni. Szerinted pihenhet egy éjszakát a tészta a hűtőben? Vagy esetleg összeállítsam este és reggel kisütném?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 09:45

Kedves "grafologia21"!

Köszönöm, hogy az én receptemet választottad az idén - nem fogod megbánni, garantálom, nagyon finom! Szerintem, ha már összeállítottad, süsd is ki, az már nem sok időt vesz igénybe! A tészta pihenhetne 1 éjszakát a hűtőben - bár, én még mindig elkészítettem egyszerre -, de másnap hagyd kissé felmelegedni, vedd ki a hűtőből, s úgy 2 órahosszát hagyd a konyhában - letakarva -, hogy átvegye a hőmérsékletet!
Hát, ennyit tudtam segíteni! :)

Kellemes, szép, meghitt, boldog, örömteli, vidám, szeretetteljes Ünnepeket Neked és kedves családodnak, s egyben B. Ú. É. K. ! :)

Szeretettel: Judyth :)

Kati-Tomi
Kati-Tomi Tue, 2017-12-19 10:22

Sose mertem bejglinek nekiállni, de amikor rátaláltam erre a receptre eldöntöttem, hogy kipróbálom. Annyira részletes és érthető volt a leírása, hogy erőt éreztem magamban hozzá. Tegnap sikerült, megsütnöm és valami isteni finom lett!! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a receptet!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 09:33

Kedves "Kata-Tomi"!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy az én receptem adott inspirációt ahhoz, hogy megpróbáld, s lám, sikerült! :) Én minden receptemet részletesen írok - úgy gondolom, érthetően is -, mivel magamból indulok ki, én sem szeretem a pontatlan, érthetetlen recepteket! :)
Köszönöm a kedves, elismerő szavaid, öröm számomra, hogy ízlik!!!

Kellemes, boldog, békés, vidám, szeretetteljes, meghitt Karácsonyt, s egyben Boldog Új Esztendőt kívánok az egész családnak!

Szeretettel: Judyth :)

mrspoppins
mrspoppins Wed, 2017-12-13 22:13

Kedves Judith! Gratulalok a recepthez meg hogy igy 102 evesen (profil szerint) itt van... nagyon szeretnek nagyon finom beiglit sutni, viszont reform modon. mit ajanl a feher liszt helyett, esetleg lehet teljes kiorlesu? a zsir es cukor helyett? nadcukor? a tojas, eleszto nem zavar. Elore is koszonom! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-17 18:07

Kedves "mrspoppins"!
Láttam, a napokban regisztráltál, így megtisztelő és egyben érdekes, hogy épp nekem írtál, de örülök neki! :) Ami a koromat illeti, pályázok a világ legidősebb embere címére, addig viszont finomakat főzök és sütök! :) Köszönöm kedves szavaid! Én nem igazán szoktam reform módon sütni / főzni, de azért valamicskét konyítok ehhez! A bejglim isteni finom, az biztos! :) A fehér liszt helyett jó az, amit írtál, a zsír helyett én kókuszzsírt javasolnék, a cukor helyett a legjobb természetes édesítő a méz lenne, a többi "cukorpótló" mást ízt adhat a süteménynek, megváltoztathatja azt.....ezeket ki kell tapasztalni, kinek, melyik jön be, melyikkel a legjobb! Kerestem egy oldalt, hogy jobban tudj válogatni, íme: http://eletmodvaltasrafel.blog.hu/2013/03/28/cukor_helyett_338 !
Remélem, valami hasznosat találsz a válaszomban, valamit tudtam segíteni! :)

Üdv.: Walaky / JUDYTH59

mrspoppins
mrspoppins Sun, 2017-12-17 19:24

Kedves Judyth, igen csak maganak irtam, mert beigli receptet kerestem, es a kep es leiras alapjan ugy tunt, hogy csak magacskanak kivalo a receptje. Nagyon koszonom a valaszt. Kokusz zsirt szoktam hasznalni, a cukor helyettesitessel probalkozom. Majd megnezem a tobbi receptjet is. Remelem hogy meg nagyon sokaig tetszik finomakat fozni sutni :)

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Fri, 2017-04-14 21:05

Végre, egy fantasztikusan finom recept......ezt nem lehet elrontani......könnyen kezelhető a tésztája.....egyszerűen TÖKÉLETES recept, melyért örök hálám, nagyon örülök, hogy rátaláltam.......csakis így fogom készíteni ezentúl.......mindenki el volt alélva tőle, kérték a receptet! Még egyszer nagyon köszönöm!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-12-09 13:51

Kedves "Tücsökbogárka"!

Köszönöm a kedves szavaid, a pozitív visszajelzést! Nagyon örülök neki, hogy ennyire ízlett! Nagyon szívesen! :) Valóban olyan, amilyennek írod! :)

Nagyon szép, békés, kellemes, boldog, örömteli Karácsonyt kívánok!!!

rudko67
rudko67 Sat, 2016-12-24 23:55

Sajnos nekem a tészta kemény és morzsolódós maradt nem tudtam nyújtani. Nem értem mi lehet a gond. Nincs valami ötleted hogy tudnám feljavítani ?
Üdv rudko67

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 11:39

Kedves "rudko67"!

Sajnálattal olvasom írásod!
Fogalmam sincs, mit ronthattál el, így nem is tudok tanácsolni semmit!
Rengeteg ismerősömnek adtam már oda - régen - ezt a receptemet, s mindenki elégedett volt vele, imádják azóta is!!!!!
Ha így csináltad, akkor egy könnyen kezelhető, lágy tésztát kellett kapnod.........gondolkozz, mi lehet az, amit nem a receptnek megfelelően végeztél el, mert csak ez lehet a baj, az tuti!!!
További kellemes, szép ünnepet kívánok, s egyben B. Ú. É. K.!

Üdv.: Walaky

dadimami
dadimami Sat, 2016-12-24 23:28

Kedves Walaky!
Megsütöttem a beigliket a recepted alapján 21-én (annyi módosítással, hogy dupla adaghoz az élesztő 4 dkg volt, így is kevesebb az eddig nálam megszokottnál). Almát tettem a töltelékbe, mivel nálunk sincs ideje megromlani. Két-két tepsibe tettem három rudat, egy harmadikba pedig kettőt, szépen sültek. Legközelebb (Húsvétkor) kipróbálom az általad javasolt élesztő mennyiséggel. Köszönöm ismét a recepted, valamint válaszodat.
Kívánok Neked és szeretteidnek Békés, boldog szép Karácsonyt és egyben új évet.
Szeretettel: Margó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 11:32

Kedves Margó!
Örülök neki, én is köszönöm a visszajelzést, a válaszodat, a jókívánságaidat!
További kellemes, szép napokat!
Szeretettel: Judyth

b_marcsi
b_marcsi Fri, 2016-12-23 19:30

Fantasztikusan finom ;) és nem mellékesen egyszerű az elkészítése és nagyon jó dolgozni a tésztával is ;) szóval: tökéletes!!! Hálás köszönet a receptért!
Boldog karácsonyt :)
marcsi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2016-12-24 08:58

Kedves Marcsi!

Köszönöm a pozitív visszajelzést, nagyon örülök a véleményednek, s nem utolsó sorban, hogy ízlett!!!

Neked és Szeretteidnek is nagyon kellemes, örömökben gazdag, vidám, boldog ünnepeket kívánok, valamint már most B. Ú. É. K.!!!! :)

Szeretettel: Walaky / Judyth :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 07:44

2016. december 21., szerda, reggel fél 7-kor:

statisztika

beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 3 337
össznézettség: 33 071
elküldve: 20
receptkönyben: 192
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

Akkor, hová tűnt a TOP RECEPTEK közül??????

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2016-12-22 17:08

Kedves Anna!

Sürgősen nézzetek utána, mert nem működik a nézettség számlálóm.......reggel óta nem változott, ami ugye, elképzelhetetlen!!!!!

Most szórakoztok, vagy gallyra ment a progi, vagy Ti nem vagytok toppon?????!!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2016-12-22 10:11

Kedves Anna!

Ugyanez a helyzet ma is, hajnal óta, s most már elmúlt reggel 9 óra!!!!!

Üdv.: Walaky

statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 4 559
össznézettség: 37 630
elküldve: 22
receptkönyben: 196
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

2016. december 22., csütörtök, hajnala

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 17:03

Kedves Anna!

Már igen, de reggel, amikor ezt írtam, s még hosszú ideig, teljesen "idegen" receptek voltak láthatóak, mintha összekavarodott volna minden!
Egyébként nem írtam volna! :)

Üdv.: Walaky

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-12-09 20:48

K. Nosalty!

Már megint nem úgy mennek itt a dolgok, ahogyan kellene.......nem látszik a szavazataim száma, nem jeleníti meg a szavazatokat, csak egy pillanatig, majd lenullázódik.......jó lenne, ha mielőbb "orvosolnátok" ezt a problémát, mely nem kicsi, s minden versenyen ugyanez történik!!!!!!!
NAGYON, DE NAGYON BOSSZANTÓ!!!!!!!

NULLÁN ÁLL A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ, S NEM ANNYIT KELLENE MUTATNIA, SOKKAL, DE SOKKAL TÖBBET!!!!!!!!

Ezt ki ne töröljétek, inkább válaszoljatok, s oldjátok meg!!!!!

Szalánczi Anna
panno / Szalánczi Anna Fri, 2016-12-09 21:11

Kedves Walaky!

Jelenleg két receptverseny fut, és sajnos átmenetileg hiba csúszott a szavazatok számlálásába, aminek a javításán dolgozunk.
A receptversenyben a zsűri dönt a nyertesekről, így ne aggódjon, nem éri hátrány a szavazatok esetleges kiesése miatt.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért:

Szalánczi Anna
NoSalty

dadimami
dadimami Mon, 2016-12-05 01:14

Nagyon szépek ezek a beiglik! Mind a négy rudat egyszerre sütöd? Régen én is tettem be egyszerre négyet, de mindig összeértek, összesültek és én szeretem, ha körben sült a tésztája az egész rúdnak, ezért egy ideje 2 esetleg nagyobb tepsibe 3 rudat merek tenni egyszerre.
A mák és dió töltelékbe is én reszelt almát szoktam tenni, attól is finom puha, szaftos a töltelék és nem szárad ki. A tésztádat viszont ki fogom próbálni, bár kissé keveslem az 1 dkg élesztőt az 55 dkg liszthez. Tetszik, hogy csak a kenést hagyod rászáradni, az eddigi receptem szerint hideg és meleg helyen is kell pihentetni, úgy fél órát na ezzel mindig elcsúsztam, mert sok rúd beiglit sütök. Mi is a kis rudakat szeretjük, úgy 1/2 kg egy beigli, aminek fele tészta, fele töltelék. A tied is kb. ilyen méretű lehet.
Köszönet a receptért.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2016-12-24 09:28

Kedves "dadimami"!

Köszönöm a hozzászólásodat! Én almát nem teszek bele soha, mert így sem száraz, s így sokáig is eláll/na, ha lenne ideje! :) Az almától hamarabb romlik, illetve hűtőben kellene tárolni, így "kényelmetlen" is lenne "rájárni"! :)
Próbáld ki a tésztámat nyugodtan, az élesztő nem kevés bele - ez nem felfújt kalács lesz, hanem vékony, omlós tészta, sok ízletes töltelékkel, olyan kis "kecses" szeletek! :)

Boldog, békés, kellemes, vidám, örömteli ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek!
Egyben már B. Ú. É. K.!!!

Szeretettel: Walaky

L. Tifani
L. Tifani Sat, 2015-12-19 17:46

Gábornak, Szilárdnak igaza van!!! Csodálatos külső, isteni íz, nem száraz, s még sorolhatnám a pozitívumait! :) Egyszerűen szuper!!! Köszönet mindegyik receptedért!!!

E. Gábor
E. Gábor Fri, 2015-12-18 17:08

Ez bejgli a javából!!! Köszönöm, isteni lett!!! :)
Innentől kezdve, így fogom csinálni!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2015-10-24 07:34

Kedves Szilárd!
Köszönöm, hogy elkészítetted, s a pozitív véleményed, nagyon örülök, hogy ízlett! :)

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2015-10-10 22:14

Gyönyörűek ezek a bejglik! Ki fogom próbálni, már csak azért is, mert az én bevált receptemből 6 rúd lesz, és az nagyon sok (nekünk). Próbáltam csökkenteni az adagot, de úgy nem az igazi, nem tudok belőle négyet csinálni.
Egyébként amit én készítek, az is hasonló, jó töltelékes - a nyers tésztának és a tölteléknek 1:1 arányúnak kell lennie, mert csak akkor lesz szaftos. Már olvasva is látom, hogy ez ilyen recept - a zsír pedig végképp meggyőzött arról, hogy ez egy tuti recept!
Üdvözöl: Koszider

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2015-10-24 07:31

Köszönöm az elismerő szavaidat, kedves Koszider!
Ha elkészíted, nagyon fogok neki örülni, s nem fogsz benne csalódni!
Üdvözöl: Judyth59 :)

2345
finomliszt 55 dkg
teavaj 15 dkg
sertészsír 10 dkg
porcukor 6 dkg
1 csipet
friss élesztő 1 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
dió 30 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 ek
fahéj 4 kávéskanál
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mák 30 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 ek
fahéj 4 kávéskanál
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db