Klasszikus töltött káposzta recept

Klasszikus töltött káposzta
Klasszikus töltött káposzta
220 perc / előkészület: 40 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kolozsvári töltött káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük.
  2. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az apró szeletekre vágott fokhagymát is.
  3. Egy nagyobb keverőtálba rakjuk a darált sertéshúst, amihez hozzáadjuk a főtt rizst, az előzőleg megdinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel meg a fűszerpaprikával fűszerezzük. Plusz belekeverjük a kisütött szalonnadarabokat. Majd kézzel jól összedolgozzuk, közben 1 dl vízzel lazítjuk a masszát.
  4. A savanyú káposztát egyszer átmossuk, majd egy nagy edény aljára szórunk belőle, amire még dobunk pár babérlevelet. Erre a rétegre még jöhet pár szelet kolbász is, és utolsó rétegnek még egy kevés savanyú káposzta.
  5. Ezután a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük a tölteléket, és szépen egy sorba fektetjük egymás mellé.
  6. Erre jöhet egy újabb káposztás-babérleveles-kolbászréteg.
  7. Amennyiben maradna a töltelékünkből, amit már nem tudunk betekerni a káposztalevélbe. Azokból csináljunk gombócokat, és ezeket tegyük az egész tetejére.
  8. Egy utolsó réteg káposztával fedjük be az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes káposztát.
  9. Kis lángon 2 órán át főzzük. Majd a végén csinálunk egy rántást, ami a következőképpen néz ki. Egy evőkanál zsírt olvasszunk fel egy kis lábosban, erre szórjunk egy evőkanál lisztet, és habverővel keverjük jól össze. A tűzről levéve, egy teáskanál fűszerpaprikát keverjünk még hozzá, és azonnal öntsük a töltött káposzta tetejére.
  10. Egy fakanál segítségével óvatosan oszlassuk szét a rántást a káposztákon, és ezután fogyaszthatjuk is.
  11. Tálalásnál a töltött káposzták mellé szedjünk kolbászt és gombócokat is. A káposzta tetejére pedig halmozzunk tejfölt!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 355
össznézettség: 296 017
elküldve: 18
receptkönyvben: 283
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-12-25 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-12-24 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 00:17

+ A Facebookon kiemelve......a SPAR - nak kellett a legnézettebb receptnek lennie - már - tegnap......ennyi!

Puliszkas
Puliszkas Sun, 2016-12-18 13:02

Mondjuk ezt át kellene keresztelni Spar töltött káposztára.Csak mert nem klasszikus,egy kolozsvári meg nem így készíti.

589