Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11.

Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11.
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (338)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből kb. 80 darab pogácsa lesz.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelt hajtogatott pogácsa, tejfölös pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat.
  2. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt. Majd mindent hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát.
  3. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 433
össznézettség: 428 853
elküldve: 165
receptkönyvben: 5 440
elkészítve: 515/666
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

Hozzászólások (338)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pocok0501
pocok0501 Wed, 2017-11-01 18:52

Nálunk nagy sikert aratott :) a pék exférjem is pisloghatna :D :D tényleg szuper, és nagyon egyszerű

Animani00
Animani00 Fri, 2017-06-02 15:40

Sok receptnél bajban vagyok ezzel az alul-felül sütéssel. Az én sütőmön ilyen opció nincsen. Légkeveréssel tudom sütni, azzal is jó lesz? Nem szárad ki?

v.nikolet
v.nikolet Mon, 2017-03-27 16:45

Szia!
Ez a recept isteni :)
Köszönöm szépen , ezután csak ezt sütöm
Ajánlom mindenkinek kiprobálni , de vigyázat , függöséget okoz !!!!

libaláb
libaláb Sat, 2017-01-14 18:02

Annyira felemások a hozzászólások, muszáj volt kipróbálnom nekem is ezt a megosztó pogit. Mi is az imádók táborához tudunk csatlakozni, nagyon könnyű volt dolgozni a tésztával (pedig vettem a fáradtságot és félóránként hajtogattam kelesztés közben) a végeredmény pedig zseniális, ropogós kívül, puha belül, abba sem bírtuk hagyni az evést. Nagyon köszönöm a receptet.

Tündi 71
Tündi 71 Mon, 2017-01-02 16:57

Kedves Dorka!
Napok óta vágyom egy isteni finom pogácsára! Megtaláltam!!! Nagyon egyszerű és fantasztikusan finom! Évek óta olvasom az itt megjelenő recepteket, volt ami jól sikerül, volt ami nem ízlett, de ez mennyei! Csak azért regisztráltam, hogy ezt megírjam neked!
Köszönöm!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2017-01-03 09:46

Kedves Tündl! Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon örülök, hogy sikerült a pogácsa! :)

vaker
vaker Thu, 2016-12-22 13:35

Nagyon köszönöm !

Csodálatosan sikerölt és közben másra is volt időm.
Fiaim csak falták egy morzsa se maradt.

TPAndrea
TPAndrea Fri, 2016-10-21 20:39

Nagyon-nagyon finom lett!! Az elején megijedtem amikor 40 perc után még nem kelt a tészta semennyit,de miután 1 1/2 óra kelesztés után kinyújtottam majd összehajtogattam és ezt vagy 4 szer megismételtem és elkezdtem sütni,láttam, hogy gyönyörűen a meleg hatására elkezdett emelkedni a tészta. Isteni lett!! Köszönöm a receptet!!!

TPAndrea
TPAndrea Fri, 2016-10-21 17:58

Most kelesztem ezt a sütit,de már eltelt 40 perc,de semmit nem kelt! Remélem elindul....

adribebe
adribebe Thu, 2016-09-29 10:15

Teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináltam, elég volt a 180C. Nagyon jó recept, köszönöm

munkzsuzs47
munkzsuzs47 Thu, 2016-06-09 18:13

Kedves Dorka, szerinted úgy is működne, ha ma gyúrnám be, és csak holnap sütném ki?

Marticsi
Marticsi Thu, 2016-12-29 17:54

Kedves "Munkzsuzs"! Kipróbáltad az előző nap begyúrást? Én is így szeretném megsütni! :)

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2016-06-10 10:19

Őszintén megmondom, hogy nem tudom, én még soha nem csináltam így.

Mumingo
Mumingo Thu, 2016-06-02 10:55

A második pogácsa amit készítettem életemben (az első káposztás volt) és nagyon nagyon finom lett. Könnyen elkészíthető, köszönöm a receptet. Jövőhéten egy fesztiválra is el akarom készíteni, most tesztelem hány napig lehet elrakni.

alec81
alec81 Tue, 2016-05-10 20:58

Kedves Dorka!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt a remek receptet. Múlt héten elkészítettem, és nagyon finom lett. A vendégeimnek is ízlett, sőt a munkatársaimat is megkínáltam belőle és mindenki dicsérte. Először csináltam pogácsát, de most már bátran elkészítem máskor is e recept alapján.

Üdv,
Elek

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2016-05-11 07:46

Kedves Elek! Örülök, hogy Te is azok közé tartozol akiknek sikerült elkészítenie és még ízlett is!
Üdv: Dorka :)

Nera
Nera Sat, 2016-04-16 13:57

Az élesztőt fel kell futtatni a tejfölben mielőtt hozzákeverem a tésztához, vagy csak simán összekutyulni a tejföllel és egyből mehet is a tésztába? Köszönöm! :)

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2016-04-17 10:29

A tejfölt meg kell langyosítani és felfuttatni benne az élesztőt.

ann86hu
ann86hu Sun, 2016-04-10 16:54

Köszönöm a receptet, most eszem langyosan, nagyon finom! Egyszerre puha és ropogós. :)
A liszt felét kevés durumliszttel valamint teljes kiőrlésű búza- és tönkölyliszttel helyettesítettem, és instant élesztőt használtam. Így 64 db 4 cm átmérőjű pogácsám lett, sajtból viszont kicsit több is fért rá.

villers
villers Sat, 2016-01-02 21:46

Szia!
Ha nagyobb pogácsákat csinálok az is át fog sülni? Egyébként ezek mekkora átmérőjűek?

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2016-01-03 14:18

Szia! Én 3,5 cm átmérőjű szaggatóval szaggattam. Nyugodtan csinálhatod nagyobb szaggatóval is, akkor is átsül, legfeljebb pár perccel tovább hagyod sülni!

villers
villers Sun, 2016-01-03 15:03

Köszönöm! A kép alapján nem tűnik ennyire aprónak :)

monikasapi
monikasapi Wed, 2015-12-30 19:34

A legszuperebb sajtos pogácsa, már többször elkészítettem a fenti recept szerint, és valami isteni, mindig óriási sikere van! :) Egy kissé nekem is zsíros lesz a tészta, de egy maréknyi plusz liszt segít rajta, és ugyanolyan könnyű marad a pogácsa. 200 fok helyett nekem is lassabban kell sütnöm, nálam kb. 170-180 fokon nem ég meg a teteje/alja. Köszönöm a receptet, ez az a verzió, ami mindig nagyon jól sikerül! :)

orsiéhes
orsiéhes Wed, 2015-12-30 00:42

Ez volt az leső pogácsa recept, amit kipróbáltam, és le is ragadtam ennél, isteni!!

jucikv
jucikv Sat, 2015-10-10 18:45

Sziasztok! Ha előre begyúrom a pogit és hagyom 1-2 órát keleszteni, akkor szobahőmérsékletem vagy hűtőben tegyem el másnapra?

Köszi

E.D.
E.D. Sat, 2015-10-03 22:59

Sajnos azt kell mondjam, hogy "izlesek es pofonok". Maradok az en jol bevalt sajtos pogimnal de azert koszi a megosztast es a hozzaszollasokat is.

E.D.
E.D. Sat, 2015-10-03 18:49

Most dagasztottam be. Latszatra kicsit porhanyos vagyis zsiros a teszta de majd kiderul. Remellem azert nem kell kidobni :).

ribizli555
ribizli555 Sat, 2015-10-03 13:08

Ezt a receptet Salgóné aranyérmes pogácsájaként ismerem.Nagyon finom és könnyű. Sokszor megcsináltam már. Egy dolog van ehhez a recepthez képest csinálva. Gyúrás után 3x hajtogatni, majd 30 perc kelesztés, majd hajtogatás, kelesztés mindezt 5x-6 szor. Pille könnyű lesz.

rikybaba
nemriky / rikybaba Sun, 2015-07-05 18:15

Sziasztok! Meg lehet ezt a receptet csinálni por élesztővel is? Sajnos itt csak azt tudok venni. :/
Valaki próbálta már?

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2015-07-08 16:02

Szia Rikybaba! Porélesztővel is készítettem már el, úgy is sikerült! Jó sütést!

Lauraaa27
Lauraaa27 Fri, 2015-04-03 07:19

Nagyon finom lett a végeredmény. Annyi változtatással sütöttem meg, hogy 20 dkg teljes kiőrlésű liszttel és 40 dkg fehér liszttel sütöttem, ma újrasütöm és megpróbálkozok még több teljes kiőrlésű lisztet tenni bele :) Cukor helyett Xilitet tettem bele és egyik felét magosra csináltam (tökmag, napraforgómag, lenmag + szezámmag :) Az élesztő nekem sem jött fel a tejfölös megoldással, így kevés tejjel fogom csinálni. Nagyon finom lett egyébként a pogácsa és nekem nem lett zsíros. Én vajjal készítek minden süteményt nem pedig margarinnal... (műanyag). Köszönöm a receptet.

Ritz
Ritz Mon, 2015-06-01 07:45

Kedves Laura! A xilit mindenre jo, en is azt hasznalok, kiveve az elesztohoz. Abba sima cukrot kell tenni, a xilit nem alkalmas kelt teszta keszitesehez. :)

mickacicka
mickacicka Thu, 2015-04-02 12:37

Én is elkészítettem.
14 éve sütök-főzök, így nem számítok kezdőnek.
Rettentően zsíros lett az enyém, fel se tudta venni ezt a rengeteg zsiradékot és tejfölt.
Meg kellett néznem újra a receptet, hogy nem néztem el az arányokat, de minden stimmelt.
Nagyon régen nem kellett kidobnom semmit, de nekem ehetetlen lett.. :(

Ancsika75
Ancsika75 / Ancsika75 Wed, 2015-03-04 21:36

Köszi ezt az isteni finom receptet!, igaz nem kaptam tejölt a boltba ezért natúr joghurtal csináltam meg, de isteni finom lett, pedig nem hajtogattam meg, mert sietnem kellett de holnap begyúrom megint és most lesz idôm meghajtogatni, és füstôltsajtot teszek rá. Nagy buliba megyek így háromszoros adagot csinálok!! Biztos mind elfogy majd!!!

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2015-03-05 08:31

Kedves Ancsika! Nagyon szívesen, biztosan sikere lesz a pogácsának a bulin, jó bulizást Neked! Üdv: Dorka

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2015-02-02 12:39

Kedves Dorka! megsütöttem 7végén ezt az szuper pogit ( a Rác bálra) és jelentem mindenkinek elnyerte a tetszését :-) Én is azt tapasztaltam, mint ez előttem szólók, hogy sok a 200 fok,ezért legközelebb leveszem... megjegyzem a végeredményből nem rontott,előbb lett kész !
Köszi,hogy megosztottad velünk:-)

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2015-02-02 13:57

Kedves Sonce85! Örülök, hogy Te is azok közé tartozol, akiknek sikerült elkészíteni a pogácsát és még ízlett is. Üdv: Dorka

807
finomliszt 60 dkg
tojás 3 db
tejföl 175 g
margarin 25 dkg
4 tk
cukor 1 teáskanál
élesztő 5 dkg
sajt 5 dkg
tojás 1 db