Tudtad? Rigó Jancsi nem csak süti!

Kedvenc csokis sütink a XIX. század egyik fenegyerekéről kapta a nevét. A híres prímás olyan népszerű volt a nők körében, hogy még egy belga herceg milliomos feleségét is elszerette!

Párizs, a szerelem városa...

Ahol bármi megtörténhet. Még az is, hogy egy Pákozdon született, nagyon tehetséges magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Clara Ward, egy amerikai milliomos lánya - aki nem mellesleg akkoriban egy belga herceg felesége volt – találkozzanak, és azonnal egymásba is szeressenek. A hölgy vacsorázik, az úr zenél, és bár a részleteket ma már nem ismerjük, annyi bizonyos, Clara rövidesen elhagyta férjét, Jancsi elvált a feleségétől, és együtt folytatták az útjukat. Közel 10 évet és majdnem nyolcmillió dollárt költöttek el együtt, míg végül a kikapós asszonyka egy nápolyi hajópincérrel odébbált, magára hagyva a tüzes szemű prímást.

Somlói galuska: egy legenda nyomában >>

Mesebeli finomság: madártej >>

Századfordulós marketingfogás

De ki tudta a szomorú véget a szerelem hajnalán? Az a pesti cukrász, aki a Rigó Jancsi sütemény szülőapja volt, csak azt látta, hogy cukrászdájának egyik boxában ott ül az évtized botrányának két hőse, a prímás pedig a vadonatúj, triplacsokis kreálmánnyal eteti újdonsült asszonykáját. Kapta megát, és elnevezte a sütit Rigó Jancsinak, ezzel a lépéssel pedig halhatatlanná tette az isteni süteményt. Na, nem mintha a csokis, habos kockát mindenféle trükkökkel kéne tolni, de jó bornak is kell a cégér. Ha legközelebb Rigó Jancsit süttök, próbáljátok ki – a történet hátterével sokkal jobban fog ízleni!

Még több Rigó Jancsi-recept itt >>

A rovat további cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek