Mindennapi köretünket...

Talán nem mondunk újdonságot, hogy a két legismertebb köret a burgonya és a rizs. Számtalan módon el lehet őket készíteni, de néha hagyjuk el a járt utat a járatlanért!

Lilahagymás-kapribogyós brokkoli

Így tehát most nem szeretnénk többször megemlíteni ezeket a köreteket. Sőt igyekszünk a tésztákat, gombócokat és a nokedlit is kihagyni a szórásból, hiszen számtalanszor írtunk már ezekről is.

A hagyományos vasárnapi ebéd >>

Lássuk, milyen más opciók jöhetnek még számításba. Nem akarjuk megváltani a világot, nem mondjuk, hogy most feltaláltuk a spanyolviaszt, csak időközönként szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, lehet ezt másképp is!

Elfelejtett köretek, térj el a megszokottól! >>

Zöldségek másképp

A párolt vagy grillezett zöldségek a barátaink, egészségesek, finomak, szépek és percek alatt elkészülnek. Tökéletesek köretként hús mellé, de magukban fogyasztva is nagyon finomak, és táplálóak. Ha ez még nem lenne elég...

9 újszerű köret >>

A már megfőtt, párolt vagy sült zöldségekhez keverhetünk ilyen-olyan magvakat, dióféléket, esetleg előre megpirított szezámmagot is. Akkorát dob rajtuk, hogy meg fogunk lepődni, aztán le sem tudunk majd állni. Sőt belekeverhetjük ezeket egy jó kis kuszkuszba is. És ha már kuszkusz, nem feltétlenül kell zöldségekkel megbolondítanunk, a méz és a pirított olajos magvak, illetve a mazsola remekül feldobják.

Zöldségek és püréik

A zöldségeket pürésíthetjük is. Tejet, tejszínt és vajat hozzáadva pedig csodálatos pépeket kaphatunk. Egy kevés szerecsendió vagy márványsajt pedig csodákat művel, például egy jó kis karfiol- vagy brokkolipürével.

A sárgarépa- vagy sütőtökpüréhez – habár még nincs szezonja – pedig igazán jól illik egy kevés fahéj vagy szegfűszeg.

Dobd fel a megszokott köreteket! >>

Édesek és köretek

Sok embernél kiveri a biztosítékot a gyümölcsök hússal való fogyasztása, mi mégis erre biztatunk titeket. Egy próbát mindenképpen megér. Egy finom fűszeres alma, egy grillen sütött barack, márványsajttal töltött körte vagy az aszalt szilva, mind-mind remek választás lehet egy sült húshoz.

Édes kontra sós >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...