Csillagjegy-menü Rákoknak

A Rák csillagjegy szülöttei imádnak enni, ezért állandó kísértéssel és sokszor a fogyókúrák betartásával küzdenek. E havi csillagmenünk a Rákoknak szól!

Habzsoló Rákok

Ha te is június 22. és július 22. között születtél, akkor a nagykanállal evő Rákok táborát erősíted! Imádod az ízeket, előszeretettel kísérletezel új fogásokkal, hajlamos vagy habzsolni, és így megfeledkezni a kalóriákról. Nagyszerű tulajdonság, hogy felhőtlenül tudod élvezni az ételeket, ugyanakkor figyelned kell, hogy nyáron még beleférj a fürdőruhádba.

A családod és a barátaid előtt nem titok, hogy a tenger gyümölcsei, a különböző halfélék nélkül talán már elképzelni sem tudod az életedet. Jöhet a kagyló, a rák, a tinta- és a tonhal, te biztos, hogy nem hagysz belőlük egy falatot sem a tányéron. Mivel az étkezéseket rituáléknak tekinted, így a megfelelő hely és alkalom, a hangulat megteremtése ugyanolyan fontos számodra, mint maga az étel. Előszeretettel rendezel hát vendégségeket, imádod, ha a barátaidat és a családtagjaidat elkápráztathatod a főztöddel.

Fagyi minden mennyiségben

Kedveled a finom, minőségi borokat, de itt is figyelned kell, mert hajlamos vagy túlzásokba esni. Ételekhez viszont bátran használhatod, sok húsféléhez passzolnak a zamatos borok, szárnyasokhoz elsősorban fehéreket, vörös húsokhoz pedig a karakteresebb vörösborokat ajánljuk. Másik kedvenced a gomba, legyen szó egyszerű sampinyonról, vargányáról vagy az egzotikus shitakéról, egy jó gombapörkölttel bármikor levehetnek a lábadról. Még szerencse, hogy a friss salátákat is imádod, így kompenzálod a nagy lakomákat.

Az édességekről sem mondasz le, gyengéid az isteni, krémes fagylaltok és a sütemények. Alkalmanként persze ezek is beleférnek az étrendbe, egy finom házi krémessel például nem tévedhetsz. Vizes, joghurtos gyümölcsfagyikkal viszont sokkal jobban jársz, egyrészt fele annyi kalóriát tartalmaznak, másrészt otthon is kivitelezhetőek és még egészségesek is. Kísérletezz könnyű, nyári gyümölcsökkel, a görögdinnye például rengeteg vizet tartalmaz, energiát viszont alig.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!