Tintahal

Tintahal

Leírás

A kalamári rokona, kb. 30 cm hosszú puhatestű állat. Az olasz, spanyol konyhákban és Délnyugat-Franciaországban különös népszerűségnek örvend. Általában a testét megtöltve szokás fogyasztani. A tintájával rizottókat és tésztákat színeznek.

Mikor vegyem

Frissen amikor éppen kapható, mélyhűtve bármikor.

hogyan tároljam

A friss tintahalat mielőbb használjuk fel, addig is hűtőszekrényben tartsuk.

100g Tintahal

fehérjetartalom

15.58 g

zsírtartalom

233000.989 g

szénhidráttartalom

3.08 g

víztartalom

78.55 g

gramm tintahal?

Top ásványi anyagok

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Magnézium

33 mg

Kalcium

32 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

4.7 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.58 g

Zsír

telített zsírsav

0.358 g

egyszeresen telített zsírsav

0.107 g

többszörösen telített zsírsav

0.524 g

koleszterin

233 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

0.68 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Cink

1.53 mg

Réz

1.891 mg

Mangán

0.035 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

78.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.412 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

5 µg

Kolin

65 mg

Retinol

10 µg

E vitamin

1.2 mg

B12 vitamin

1.3 µg

A vitamin

10 µg

C vitamin

4.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!