Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Varrd meg saját textil bevásárlószatyrodat - szívmelengető kezdeményezés a nejlonzacsik ellen

Szívmelengető kezdeményezés, amely újabb egyértelmű jel arra, hogy egyre többen fognak össze a nejlonzacskók ellen - varrd meg saját textil szatyrodat!

Imádjuk a hasonló kezdeményezéseket - főként, ha műanyagmentesítés a célja. 

Irtó kedves eseményre lettünk figyelmesek a Facebook-on, melyre a Rákóczi téri Vásárcsarnok kerül sor március 21-én, Rákóczi Varróiskola néven, és amelynek célja nem más, mint hogy megvarrhasd saját, egyedi, környezetkímélő, újra és újra és újra felhasználható textil bevásárlószatyrodat.

A szervező brigád (a varrótanfolyamokat biztosító Stitch Budapest, a Mindspace néven futó nonprofit civil szervezet, és a RePityke nevezetű, újrafelhasznált anyagokkal dolgozó táska- és ékszerműhely) azt ígéri, hogy 5 varrógépnél megtanít mindenre, amit az első fázistól az utolsóig tudnod kell, ha saját zacskót szeretnél. Sőt, még anyagokat is biztosítanak - de aki akar, vihet sajátot.

"Előfordult már veled, hogy miközben bevásároltál, megirigyelted másnak a zacskóját? A piros almák szebbnél szebb mintás anyagokba kerültek. Pöttyös, csíkos, virágos, párducmintás, akelás. Te pedig a kezeid közé pillantottál, és ráeszméltél: a nejlon ideje már lejárt.

Itt a lehetőséged, hogy kitörj a környezetszennyező bevásárló trendek markából, és elkészítsd a saját egyedi zsákocskádat" -
írják az esemény ajánlójában.

Az eseményt itt találod - de a lényeg inkább azon van, hogy aki teheti, csatlakozzon, támogassa a hasonló megmozdulásokat, szervezeteket és szervezőket, hiszen egy darab Földünk van - közhely, de egyre égetőbb ezt felismerni.

A témába vágó cikkeinket itt olvashatod:


Elképesztő: rákpáncélból készítenek bioműanyagot az eldobható plasztikzacsik helyett

Egy darab mekis vagy Starbucks-os papírpohár 20 év alatt bomlik le - de ez most megváltozik!

Luxuskulacs a szeméttermelés ellen - ilyen, mikor az Evian + Louis Vuitton tervezője összefog

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!