Szabadtűz: Duna-parti party ananászos sertéssel a szabadban - grillezz egy utolsót!

A nyár az utolsókat rúgja, de mondjuk azt rendesen, így hát grilleztünk a Duna-parton egy csodálatosat, méghozzá a következő főszereplőkkel: Röfi, Ananász és Teriyaki.

Itt állunk szeptember idusán, és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a nyár véget akarna térni, szóval az indiánok meg a vénasszonyok nyara idén asszem bőven ki lesz maxolva. Mondjuk ezzel semmi gond, én adom is, annyira nagyon, hogy le is gurultunk a Duna-partra grillezni.

A lustaság nagy úr nálam, az éhség pedig totálisan ki tud készíteni, ha arról van szó, így tehát kellett valami egyszerűen elkészülő kaja, ami lehetőleg nagy mennyiségű és finom is egyszerre!

A recept, amit választottam, már megállta a helyét egyszer tavaly, amikor is cimborámnál az erkélyen grillezünk egy hatalmasat, ráadásul az év legmelegebb napján - hát, a szomszédok nem díjazták különösebben.

Ez tehát egy kipróbált receptúra volt, és igazából csak hús - nyilván sertés - és ananász kell hozzá, ja meg kis szójaszósz és méz, de ez már mind részletkérdés.

Az ihletet amúgy a szamurájok földje adta, nevezetesen Japán, hiszen ott pereg ez a teriyaki téma. Hót egyszerű sztoriról van szó: fogod a húst, felhúzod grillpálcikára, majd megsütöd, a végén egy szójaszószos-melaszos cuccal lekened, és picit rásütöd. Nos, ugye, hogy nem annyira nagy ördöngösség?

Szóval nézd meg a videót, vásárolj be hozzá, és lépés a természetbe egy utolsót grillezni ebben a gyönyörű időben, szevattok!

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a legjobb egyedényes paradicsomos tészta...és egyben irtó pöpec túrakaja is!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?