Na, ilyen egy hiánypótló kávészünet, ahol a specialty kávézókat kortyoljuk végig - elsőként a Badasst

Új sorozatunk a Kávészünet, melyben bemutatjuk a kávézás "next level"-jét mindazoknak, akiket érdekel az a fajta újhullámos kávézás, amit a specialty cafék nyújtanak.

Amikor először jártam specialty kávézóban, kértem egy cappuccinot, mert nem értettem semmit a táblán lévő chemex, v60, doppio vagy flat white fantázianevekből.Mondanám, hogy ez már rég volt, és azóta kikupáltam magam, sőt, mindent tudok, de az több lenne, mint hazugság, mert például a szifonos kávéfőzésről sem tudom azóta se pontosan, hogy mit takar. Bár marhajó neve van!

Új sorozatunkban, a Kávészünetben pont az ilyen wannabe kávésoknak szeretnénk segíteni elsősorban - olyanoknak, amilyen én is voltam. Mindezt úgy, hogy a bemutatott kávézók baristái és szakértői egyszerre adnak útmutatást laikusoknak, és mondanak tippeket specialtykávé-rajongóknak is!

Ez a klasszik win-win kategória!

Minden rész végén szeretnénk egy kicsit edukálni is, ezért a fentebb odavetett fura varázsszavakat szakértők és baristák fogják életre kelteni - így már nem kell fogalmatlanul állnod, ha megkérdezik, cortadot vagy filterkávét kérsz-e.

Első részünkben az Árpád híd közelében található Badass Coffee & Donut-ot szeretnénk bemutatni, ahol a különleges kávék mellett fánkokat is kóstolhatsz, egy-egy komolyabb csavarral. Számomra a legnagyobb élményt az a sós ízre hangolt fánk okozta, mely sajtkrémmel, ropogósra sült baconnel és cheddarral volt felütve. Egyszerűen zseniális, és erősen addiktív!

A Badass-ben mindig kétféle pörkölt kávéból tud választani a nagyérdemű: általában van egy átlagosabb szájíznek megfelelő fajta, és egy olyan, ami a hozzáértőbb, és a különlegességeket kereső tömegeket szolgálja ki. Erről bővebben a hely tulajdonosa beszél, szóval mindenképp nézzétek meg a videót, utána pedig próbáljátok ki Ti magatok a helyet, de tényleg!

Badass Coffee & Donut

Facebook

Cím:1133, Budapest, Váci út 114.

Nyitvatartás:H-P: 07.30 - 17.00

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...