Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megható: régi bevásárlókocsikat alakít át kerekesszékké egy cég a rászorulóknak

Megható kezdeményezés Thaiföldről - kiszuperált bevásárlókocsikat alakítanak kerekesszékké, hogy a szegénységben élő, rászoruló mozgássérülteken segítsenek.

Egy thai kezdeményezés, a CART WHEELCHAIR nem mást tűzött ki célul, mint hogy használt, second-hand kerekes bevásárlókocsikat alakítson át kerekesszékké azon rászorulók számára, akik nem engedhetik meg maguknak a professzionális, de igen drága orvosi segédeszközt.

Egyelőre főként a dél-kelet ázsiai fejlődő országokban élő testi fogyatékosoknak, idősebbeknek, mozgási nehézséggel küzdőknek szánják a kocsikat, akik szegénységben élnek - egy ilyen átalakított bevásárlókocsi ugyanis szinte fillérekből megvan.

Kétféle bevásárlókocsit terveztek:

1. Kézi vezérlésű - azoknak, akik segítő nélkül szeretnék használni a tolószéket.

2. Hagyományos - azoknak, akiket családtagjuk, barátjuk segíti közlekedés közben.

A kocsira felkerül egy kényelmes ülőpárna, fém kosár tárolás céljára, kézifék a biztonság végett, és lábtartó is, maga az átalakítás pedig a gyártók szerint egyszerű workshopon is kitanulható.

NÉZZÉTEK megható videójukat a projektről:

A kezdeményezést a thai Tesco Lotus áruházlánc is felkarolta. Felajánlásokat elfogadnak, és terveik szerint háború sújtotta övezetekben, országokban is szeretnék bevezetni találmányukat.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kultúrfelvágott: A lelkész, a neonáci és az almafa – avagy Ádám almái és a dán almás pite

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!