A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt - itt az új kollekció!

A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt. Itt a Flowers és a Sakura Collection!

Mi más jelzi leginkább a tavasz beköszöntét, míg pár szép, frissen nyíló virág. Julia Child kedvenc francia márkája, a Le Creuset is egy virágos kollekcióval köszönti a márciust. A Flowers Collectionstrapabíró öntöttvas edényeit vagy virágos mintákkal tarkítottnak vagy virágot mintázónak tervezték a gyár designerei.

Virágalakú edény - ízlés kérdése, kinek tetszik

A virágot formázó sütőedény lila, türkiz és sárga színekben is kapható, különböző mélységben és átmérőben. Az amerikai LeCreuset oldalán már 150 dollárért (38 ezer forint) be lehet szerezni egy ilyen szépséget - ennyiért kicsike tálat vehetünk csak. A nagyobbak jóval drágábbak ennél. Sajnos innét Magyarországra nem szállít a cég.

A Flowers Collection egyes darabjainak csak a fogantyúja formáz virágot

A tavasz sztárja azonban szerintünk kétségkívül a japán cseresznyefa-virágzást idéző Sakura kollekció. Ez kitűnő választás azoknak, akik a hagyományos, kerek edényeket szeretik, de mégis ragaszkodnának egy kis tavaszi hangulathoz.

Sakura Collection

Korábban már bemutattuk nektek az év színében, vagyis lilában pompázó LeCreuset kollekciót, de a Hófehérkés és egy csodaszép rózsaszín kollekcióval is megismertettünk titeket.

Az öntöttvas sütő- és főzőedények vastag faluknak köszönhetően jó hőtartó tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul egyenletesen adják át a meleget az ételnek. Ezekben az edényekben nehéz odaégetni a finomságainkat.

Bodor Tamás cikkéből te is tájékozódhatsz, hogyan érdemes bánni egy ilyen szuper edénnyel.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhák híres sorozatokból - Te főznél bennük?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?