Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 sorozatgyilkos igen bizarr utolsó vacsorája - ezekre az ízekre vágytak haláluk előtt

Hátborzongató belegondolni, hogy elítélt gyilkosok mit csinálhatnak közvetlen a kivégzés előtt. Ha lehetne egy kívánságod, mit egyél az utolsó estéden, mi lenne az?

Hátborzongató, félelmetes, bizarr és morbid - ezek a jelzők az elsők, amik eszünkbe jutnak, ha elítélt sorozatgyilkosok utolsóvacsora-kívánságait olvasgatjuk. Mégis teljesen lebilincselő, és nem lehet nem végigböngészni a furcsa étellistát.

Nézzük, mik voltak azok az ízek, amikre legutolsó estéjükön vágytak a gyilkosok. Mert az otthoni, legszebb emlékeket idéző ételeket nem lehet elvenni senkitől, és ezt Amerikában is betartották - halálbüntetés ide vagy oda.

1. A "rém", azaz Aileen Wuornos - kávé

A szerencsétlen sorsú, kiskorában bántalmazott prostituált nőt, akinek megformálásáért Charlize Theron 2004-ben Oscart kapott, 7 férfi meggyilkolásáért ítéltek halálra Floridában. 2001-es kivégzése előtt (amit már első áldozata után "kiérdemelt") a feljegyzések szerint mindössze egy csésze kávét kért.

2. Timothy McVeigh - csokidarabkás mentafagyi

168 embert ölt meg és 680-at megsebesített Timothy McVeigh, amikor is - egy szélsőséges jobboldali túlélőcsoport tagjaként - 1995-ben, Oklahoma City-ben felrobbantotta az Alfred P. Murrah szövetségi irodaház épületét, benne többek között egy működő óvodával.

A tömeggyilkost 2001-ben, méreginjekcióval végezték ki, utolsó vacsorára csokidarabkás mentafagyit kért.

3. John Wayne Gacy - KFC

33 fiú illetve férfi halála száradt a lelkén, akiknek holttestét Illinois-beli háza alá temette. 1994-ben végezték ki injekcióval, de előtte - biztos ami biztos - kért egy KFC-s csirkekosarat, sült krumplit, 12 darab rántott garnélát és egy jó adag epret. Korábban egyébként három KFC gyorsétterem managere volt.

4. Charles Starkweather - felvágott

1957 decembere és 1958 januárja között Nebraskában Charles és tini barátnője, Caril Ann Fugate 11 emberéletet oltottak ki, többek között a lány szüleiét is. Charlest 1959-ben végezték ki villamosszékben, a hagyományosan a raboknak felajánlott utolsó vacsora helyett (steak) pedig inkább hideg felvágottat kért.
Egyébként a páros ihlette a Született gyilkosok című filmet is.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Így készül a japán, bundázott juharfalevél - nézd ezt a tradicionális szépséget!

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsicsiga
orsicsiga Fri, 2019-01-11 13:29

Timothy McVeigh nem sorozatgyilkos, hanem tömeggyilkos. A neve a címben egyébként el van írva.
4. pontban: "szüleijét". ??

Egy korrektúra még ráfért volna.