Így menti meg az ukrán kukorica a magyart
Szomorú időszak köszöntött a hazai kukoricaföldekre és -termesztőkre. Évtizedek óta először nem terem elég az országban, úgy tűnik, Ukrajna lesz a megmentőnk.
NosaltySzomorú időszak köszöntött a hazai kukoricaföldekre és -termesztőkre. Évtizedek óta először nem terem elég az országban, úgy tűnik, Ukrajna lesz a megmentőnk.
NosaltyA Nosalty is csatlakozott a #CookforUkraine nevű karitatív kezdeményezéshez, hogy a gasztronómián keresztül támogassa az ukrán háborús menekülteket. Tarts velünk április 22-én, pénteken 15:30-tól a Konyhakiállításon, ahol élőben követheted Mautner Zsófi főzőműsorát, miközben embertársaidon is segíthetsz!
NosaltyNehéz helyzetekben, mint ez a mostani is, sokan döntünk úgy, hogy segítséget nyújtunk a rászorulóknak. Azonban nem mindegy, hogy mit teszünk. Most a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége összeállított egy rövid listát, amely segítségével tájékozódhatunk, hogy pontosan milyen élelmiszerekkel kínáljuk meg az ukrajnai menekülteket. A rendkívüli élethelyzetbe került, sokszor traumatizált emberek, köztük gyermekek esetében a következőket tartsuk szem előtt vendéglátóként vagy adományozóként.
NosaltyAz ukrajnai menekültek megsegítésére, civil összefogás eredményeként elindult a hogysegits.hu információs online platform. Ezzel az oldallal sikerül áthidalni a hetek óta fennálló, legsürgősebb problémát, hogy a civil önkéntesek megfelelő és kellő tájékoztatást találjanak arról, miként és hol tudnak szervezett formában segíteni.
NosaltyA SALT-ban is kitavaszodott, és hiába van egyelőre cidri odakinn április végéhez képest, teljesen megújult szezonális menüsorral + egy izgalmas májusi programajánlóval is előrukkolt az étterem csapata.
NosaltyMit szólnál, ha azt mondanánk neked, hogy forrólevegős sütőben még darált húsos rakott krumplit is lehet készíteni? Igaz, ami igaz, eszközölni kell pár változtatást az eredeti recepten, de ígérjük, hogy ez nem ront majd a fogáson, sőt!
NosaltyA sóska szegény rossz lapot kapott a szezonális zöldségek és gyümölcsök között, ugyanis egyszerre terem az olyan későtavaszi nagyágyúkkal, mint az eper vagy spárga. Így őket kell leköröznie népszerűségben, segítsünk neki az alábbi 5 fogás elkészítésével!
Lakos BenedekCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.
Ismerős ízekkel, olaszos fűszerekkel és isteni aromákkal támad a mai menünk. Lesz itt tárkonyos legényfogó leves, milánói makaróni és kávés keksz is.