túrógombóc

7 nap 7 étel – Bitang jó, egyszerű és gyors...

Kezdődik a szeptemberi őrület: az iskolákban becsöngetnek, a munkahelyekre mindenki visszatér a nyaralásból, a nagyvárosokban újra dugók alakulnak ki, a tömegközlekedésen pedig aligha lesznek ülőhelyek a következő napokban. Ha már te is előre tudod, hogy nehéz lesz a hét, kapcsolj ki istenien finom, könnyű és gyors ételeinkkel!

Nosalty

#HÁZIMENZA – Nemes Nóri csudaegyszerű spenótos túrógombócát a babák és...

Két évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. A következő pár epizódban kisgyerekes anyukákhoz látogatunk el, akik a gyereknevelés mellett vezetnek háztartást, és főznek a családra. Fogadjátok szeretettel első anyukánkat, Nórit, aki Bori lánya mellett próbál nap mint nap varázsolni a konyhában.

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

A legjobb borjú bécsik nyomában – 7 budapesti étterem, ahol...

A köznyelvi rántott hús készülhet gyakorlatilag bármiből a sertéskarajtól a szűzpecsenyén át a soványabb csirkemellig. Bécsi szelet alatt azonban hagyományosan a bundázott borjút értjük, ami méretes szeletként, citromcikkellyel érkezik a vendéglői tányérokra, és a hétvégi trakták megkophatatlan fényű szimbóluma. Nem mindennapi csemege a borjúhús, és évtizedeken át bevett éttermi szokás volt csalni vele. Tejbe áztatott pulykával vagy sertéssel verték át a vendégeket, hiszen az omlós borjú drágább, és nehezebben beszerezhető.

Nosalty

További cikkek