Krémes, laktató, mégis könnyen tavaszivá és frissé hangolható – ez a rizottó, az olaszok egyik ikonikus fogása, amit érdemes ilyenkor tavasszal sok zöldséggel kombinálni.
Sokan félnek a rizottótól, mert folyamatosan és lelkesen kell kevergetni, azonban ezen kívül igazából semmi nehéz nincsen ebben a rizses egytálételben. Vigyázzunk, mert a lenti listában szereplők nagyon ízletesek, érdemes belőlük sokat főzni.
A rövidke tavaszi szezon talán legizgalmasabb alapanyaga, mely az utóbbi években tényleg dobogós kedvenc szinten minden konyhában. Drága, igen, ez igaz, szóval adjuk meg a módját, ha végre vele főzhetünk, süthetünk!
Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.
A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.
Ugyan sokaknak a húsvét épp a tradícióról szól, vannak, akik szeretnek újítgatni is az ünnep alatt, főleg, ha ételekről van szó. Nekik (de igazából mindenki másnak is) szól az alábbi gyűjtés, amelyben hagyományos húsvéti sütik szerepelnek, kevésbé hagyományos formában.
Becsinált leves vagy egy laktató lebbencs-, esetleg gombás palóc- vagy görcsleves? Nem lehetetlen egészen olcsón főzni laktató levest, főleg, ha magyaros!