Mit főzzek ma? Sültrépa-krémleves, tejben főtt karajszelet és házi sós-vajas...
Ma (is) kiteszünk magunkért: különleges répakrémleves, nem akármilyen vajpuha zsályás karaj és házilag készült apró vajas-mézes-sós karamella vár rátok!
NosaltyMa (is) kiteszünk magunkért: különleges répakrémleves, nem akármilyen vajpuha zsályás karaj és házilag készült apró vajas-mézes-sós karamella vár rátok!
NosaltyMár-már ünnepi hangulat tombol az alábbi menüsorban: a krémleves különleges, de nem telít el, a főétel egy kiváló töltött hús, a desszert pedig máktól télies-karácsonyi.
NosaltyNapsárga répakrémleves, klasszik rántott máj + hagymás tört krumpli, valamint különleges almás tekercs a menü mára.
NosaltyKezdjünk egy csicseriborsó-krémlevessel, a főétel legyen gombás borjútokány, majd zárjuk ezt a csodás menüt egy isteni pisztáciás baklavával.
NosaltyA mai nap könnyed ételekkel köszönti az új évet: a sokzöldséges salátába ellőjük a maradék lencsét, az előétel répakrémleves, a desszert pedig gyomorkímélő kompót lesz.
NosaltyA mai menü könnyű és egészen gyors finomságokat ígér: a leves répakrém, a főétel carbonara, szigorúan tejszín nélkül, a süti pedig 6 hozzávalós tortakocka.
NosaltyRépa, cékla, fehérrépa, zeller? Próbálgassunk ebben a hatalmas drágaságban olyan alapanyagokkal főzni és sütni, melyek még az elérhető árkategóriákba esnek. A gyökérzöldségek talán még ilyenek!
NosaltyZöldségekben gazdag ebéddel lakhatunk jól ma: a leves sárgarépából készül, a rizottó céklától kap színt, sőt, még az édességbe is kerül egy kevés édesburgonya.
NosaltyA nyári melegben nem biztos, hogy mindig van kedvünk még levets is főzni a főétel mellé. Ha mégsem hagynánk ki az első fogást, akkor válasszunk az alábbi, könnyed receptek közül.
NosaltyJöhet egy laza krémleves répából ebédre? Ezt követően egy klasszikust, gombapörköltet javaslunk, amit egy sóskából készült mousse-szal fojtunk le.
NosaltyA mai levesünk rozmaringos répakrém lesz, a főételünk a gyerekek menzás kedvence minőségi kivitelben, az édesség pedig csinos rózsaszín puncskocka képében érkezik.
NosaltyHogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.
NosaltyKi mondta, hogy a leves nem lehet színes? Azon túl, hogy elképesztően ízletesek, ezek a levesek egytől-egyig különleges külsővel is rendelkeznek. Melyikre esik a választás?
NosaltyKihagyhatatlan hármas kerül ma az ebédasztalra. Első fogásként különleges répakrémleves jön, majd besameles, csőben sült brokkoli készül, végül egy klasszikus tér vissza: a kaprós-túrós lepény.
NosaltyLássuk, mikor mehetünk vásárolni a 2025-ös év utolsó napjain, és mikor lesznek zárva a boltok.
NosaltyMegadjuk a módját az év végi ünneplésnek, és rumos bólé, lencsefőzelék, korhelyleves és malacsült is készül nálunk töltött tojással, utána viszont jó pár napig (vagy akár egész januárban) húsmentes ételek kerülnek asztalunkra! BUÉK!
NosaltyAmikor bekapcsol a fűtés, a lakás levegője szinte észrevétlenül kiszárad. A párásító segít, de csak akkor, ha jó helyre teszed. Otthon Tippünk megmutatja, hol van igazán értelme.
Németh OrsiA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...