7 paradicsomos szépség a lecsón túl
A paradicsom nemcsak gyors spagettik és lecsók alapanyaga lehet, lássunk túl a megszokotton, és pakoljuk palacsintára, pitére, focacciába a nyár pirosló kedvenceit!
NosaltyA paradicsom nemcsak gyors spagettik és lecsók alapanyaga lehet, lássunk túl a megszokotton, és pakoljuk palacsintára, pitére, focacciába a nyár pirosló kedvenceit!
NosaltyBár a paradicsom sokáig eláll akár szobahőmérsékleten is, a zöldség (gyümölcs?) egyik napról a másikra képes megöregedni, ezt pedig enyhén ráncos, puhább bőre jelzi. Napi tippünk most a fáradt paradicsom felhasználásához ad ötletet, az inspirációt pedig magától Jamie Olivertől lestük el.
NosaltyVan itt sült csirkecomb chorizóval, lecsós galette, shakshuka, zöldcurry, töltött gomba és nyári saláták is dögivel. Válassz, ha tudsz, szuper szépek, színesek és paradicsomosak!
NosaltyA lédús, érett paradicsomok sok isteni ételhez adhatják a napfényes, piros erejüket, néha azonban nem kell túlgondolni a dolgot: főzés és sütés nélkül is készíthetünk velük ínyenc fogásokat. Ilyen a pan con tomate is. Na de mihez kell a reszelő?
Hering AndrásA paradicsom tagadhatatlanul a nyár egyik kedvence, nagyon szeretjük nyersen is enni szendvicsekhez, salátákban, de persze főzhetünk is vele – nézzük most ebből a kategóriából a legizgalmasabb elemeket!
Lakos BenedekHa imádod a szezonális, friss, nyárízű paradicsomot, és bevetnéd már a konyhában, de nem csak a reggeli szendvics mellett, akkor lesd meg, melyik fogásnak állnak igen jól! A csillagok most is okosan döntöttek.
NosaltyA rebarbara a spárgával együtt a tavasz első ehető hírnökei között foglal helyet, nézzük mi minden készülhet belőle!
NosaltyAhány ház, annyi vadas... Ám a tökéletes vadasból nem hiányozhat a minőségi hús, a finom zöldségek, no meg a mustár. Mutatjuk a mi kedvenc receptjeinket!
NosaltyHétvégi dínom-dánom tökéletesre sütött kolbászos karajjal, tepsis krumplival, avokádós-citromos uborkasalátával és a végén egy-két apróbb puncsgolyóval.
NosaltyNapi Tippünkből választ kaphatsz arra, hogy egészséges-e minden nap joghurtot enni!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!