7 gazdag palócleves, amiből garantált a repeta
Az egyik legkedveltebb magyar levest hoztuk el neked, ami nem más, mint a klasszikus palócleves. Ez tipikusan egy olyan magyaros étel, amire képtelenség ráunni.
NosaltyAz egyik legkedveltebb magyar levest hoztuk el neked, ami nem más, mint a klasszikus palócleves. Ez tipikusan egy olyan magyaros étel, amire képtelenség ráunni.
NosaltyMagyaros, melengető, laktató. Ez a három kulcsszavunk mára. Melyiket készítitek el?
NosaltyA palócleves nemcsak finom, hanem laktató egytálétel is, amit muszáj egyszer kipróbálnia mindenkinek. Ráadásul saját szájízre szabható, így készítheted ürühúsból, marhából, bárányból vagy sertéshúsból is.
NosaltyA századeleji anekdota szerint a századelőn a nagy író, Mikszáth Kálmán azt kérte a Gundelek atyjától, hogy olyan levest tálaljon fel neki, amely a magyar konyha minden zamatát magában foglalja. A történet közismert, a „legnagyobb palócnak” kedveskedve a Gundel Étterem falai között megszületett a palócleves, amely azóta sem merült feledésbe. Sőt. A kifőzdéktől a kockás abroszosokon át a fine dining éttermekig étlapon tartják a szakácsok.
NosaltyEgy tányér forró palóclevessel egészen biztos eltelítődtök ebben a nagy hidegben, ráadásul másnap is tökéletesen finom lesz ebédre vagy vacsorára.
NosaltyEgy tányér forró palóclevesnek sosem tudunk ellenállni, ez az egyik legnagyobb kedvenc, ami főként a hűvösebb időjárásban esik igazán jól.
NosaltyKészítsd marhából vagy bárányból, esetleg ürühúsból, a palócleves az egyik legfinomabb és leglaktatóbb fogás, amit legalább egyszer érdemes megfőzni úgy, ahogyan a "nagy könyvben" meg van írva.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.