Mit főzzek ma? Tönkölybúzaleves, gombagyros és lekváros bukta csábít
Készítsünk ma laktató, húsmentes étkeket: például tönkölybúzával gazdagított levest, gombával töltött házi gyrost és szilvalekváros buktát.
NosaltyKészítsünk ma laktató, húsmentes étkeket: például tönkölybúzával gazdagított levest, gombával töltött házi gyrost és szilvalekváros buktát.
NosaltyA kelt tészta csodás alapot, köpenyt vagy kalapot adhat rengeteg esetben, a vele készült sós és édes finomságok pedig bármelyik napunkat szebbé tudják tenni. Válasszunk egyet lentről!
NosaltyBuktát mindenkinek! Lekváros, csokis, mákos, klasszikus formavilág vagy éppen torta? Mindenre van egy remek receptünk!
NosaltyErősen indítunk a mai ebédösszeállítással: lesz petrezselyem-krémleves, sült paprikás tészta és a bukta is.
NosaltyA nagymama buktáinál nincsen jobb sütemény a világon. Egy kis nosztalgia végett most olyan mennyei kelt tésztás süteményeket mutatunk, amelyeknek nem lehet ellenállni.
NosaltyBuktára fel! 11 kihagyhatatlan változatot mutatunk nektek, amiért az egész család rajongani fog. Kelt tésztás finomságok következnek!
NosaltyA kelt tészta nagyon sok minden egyszerre: kellemes gyermekkori emlék, klasszikus megoldás vendégség esetére, és lássuk be, macerás, kényes konyhai szereplő. Nézzük most a tészta készítésének legfontosabb mozzanatait.
Lakos BenedekAzért az mégsem járja, hogy szegény locsolókat üres asztallal várjuk húsvétkor! Süssünk egy nagy adag (vagy inkább kettő) kelt tésztát, azzal mellényúlni nem lehet.
NosaltyBécs egyik legrégebbi, de minden bizonnyal legautentikusabb kávézója a Hawelka. Már régen nem jártam arra, de a két szuper sütijüket nem lehet elfeledni. Minap, amikor említésre került buktájuk, rögtön megkerestem a receptjét, és most meg is osztom veletek.
GrétiIsmét nagyon hasznos cikkek készültek a múlt héten: bevezettünk titeket a tökéletes rántás titkaiba, elkészítettük a nagymama kedvenc buktáját, és imádnivaló pompomburgonyát alkottunk.
NosaltyGyakran nem receptekből, hanem emlékekből főzünk, és ilyenkor születnek az igazán finom ételek. A most következő bukta számomra mindenképpen ezek közé tartozik: egy nagy halom bedagasztott, megsütött, porcukorral jól meghintett emlék.
Lakos BenedekCsodás szilvalekváros édes falatokat gyűjtöttünk össze nektek, amit tízóraira, uzsonnára is ajánlunk nektek, ha egy kis finomságra vágytok.
NosaltyNem is kérdés, hogy a házilag készített péksütemények sokkal finomabbak a boltinál. Szánd rá az időt hétvégén, és készíts egy tepsi buktát a családnak.
NosaltyArra buzdítunk téged, hogy ne éld meg tragédiaként, ha egyszer-egyszer előfordul, hogy túleszed magad.
Szász NóriAz angolban találóan “junk food”-nak (vagyis szemétkajának) nevezett rossz minőségű ételek rendszeres fogyasztása senkinek nem tesz jót. De hogyan hat a fejlődő szervezetre, ha nem jut megfelelő tápanyagokhoz?
Kremmer MagdiTökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
NosaltyCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.
Ismerős ízekkel, olaszos fűszerekkel és isteni aromákkal támad a mai menünk. Lesz itt tárkonyos legényfogó leves, milánói makaróni és kávés keksz is.